local-stats-pixel fb-conv-api

Mazie meža briesmonīši - sēnes8

186 0

Parasti rudeņos, dažreiz arī vasarā, vēl retāk pavasarī mēs varam doties uz mežu sēņot. Lielākoties mēs pazīstam dažas sēnes, tās, kuras visbiežāk aug, bet dabā ir vēl simtiem citu sēņu sugu, par kuru eksistenci mēs pat nenojaušam. Tās nav ne tikai neēdamas, bet arī izskatās kā no šausmu filmas. Ko gan var citu īstenībā gaidīt? Sēnes nav augi, saskaņā ar evolūcijas teoriju tās ir attīstījušās krietni pirms augu rašanās un pirmie kolonizēja sauszemi. Piemēram, Stokholmas Dabas muzejā var redzēt kembrija fosilijas, kas varētu būt pirmās sēnes uz sauzemes. Ilgā un atšķirīgā evolūcija ir ļāvusi attīstīt ne tikai visas iespējamas un teju vai neiespējamās adaptācijas, bet radījusi arī ļoti dīvainu izskatu.

Ja kāds zina zemāk minēto sēņu latviskos nosaukumus, tad droši varat tos rakstīt komentāros. Diemžēl ne visus nosaukumus ir iespējams tik viegli atrast, vai arī tādi vienkārši neeksistē. Tāpēc ir minēti latīniskie nosaukumi.

« 1  2  3 »
186 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Pie velna tās gailenes,uz mežu vairs ne soli!!!
10 0 atbildēt

Es jums saku - sēnes mums kādreiz atriebsies par visu!!!!

10 0 atbildēt

Seenes ir atsevishkja civilizaacija ar neskaitaamiem indiviidiem. Skaistas!   emotion  

P.S.

4. atteelaa ir nevis  tintene, bet gan ljoti padziivojusi  tintene emotion Jaunaas tintenes ir super garshiigas!   emotion

9 0 atbildēt

tā neko

8 0 atbildēt

 emotion 

4 2 atbildēt

Iedomājos šausmeni, kur figurētu attēlos redzamās sēnītes... Dzīvas, agresīvas.. sēņotājiem atriebties kārošas... Brrrr  :ej - kāds nevarētu scenāriju uzrakstīt? emotion +

0 0 atbildēt

Ir italietis ,doktors Tullio Simoncini ,kurs uzskata vezi par seni ,kuru izraisa Candida,rauga veida organisms,kas dzivo kermeni mazos daudzumos pat veselos cilvekos .Normalos apstaklos imunsistema uzrauga un kontrole to.Simoncini secinaja ka veza attistibai vajadziga skaba vide organisma .Vins atrada lidzekli - natrija bikarbonatu(dzeramas sodas sastavdala)kas veiksmigi cinas pret seniti un kuram ta nespej pielagoties. Tas gan jau cits stasts...  emotion  Luk jums ari shausmene ,agresivas senes kas no iekspuses uzbruk cilvekam.

0 0 atbildēt