local-stats-pixel fb-conv-api

Mākslīgais intelekts pārvērš slavenas gleznas īstos cilvēkos1

73 0

Vai mākslīgā intelekta radītas gleznas var uzskatīt par mākslu? Tas ir sarežģīts jautājums. Pat arī agrāk ir bijušas neskaitāmas diskusijas par to, kas ir māksla. Nacistu režīma laikā modernisms tika pasludināts par deģenerātu mākslu un modernisma mākslas darbi tika izņemti no muzejiem.

Vienkārši runājot māksla ir kaut kas, kas izpauž noteiktu ideju. Vai mākslīgajam intelektam var būt kaut kādas idejas? Šo varētu uzskatīt par pazīmi, kā atšķirt, vai mākslīgais intelekts spēj domāt. Ja tas rada idejas, bet kā gan to var kontrolēt, ka tam ir radusies sava ideja nevis tā ir sintēze jau no esošajām? Pasaulē ir tik daudz ideju un mākslīgajam intelektam ir pa spēkam tās visas izanalizēt.

Cilvēki ir radījuši spēcīgu rīku, ar kuru var radīt mākslu, kas ir spējīga pat tagad iegūt balvas dažādos konkursos. Tomēr tāpat diskusijas par to, vai tā ir māksla, pamatā varētu būt autortiesību jautājums un nauda. Slavenu mākslinieku darbi maksā astronomiskas summas. Negribu pat iedomāties, kā var kāda glezna maksāt 100 000 000, bet tas ir peļņas avots un diez vai tie, kas gūst peļņu grib zaudēt ienākumu avotu pateicoties mākslīgajam intelektam.

Jā, mākslīgā darbus var uzskatīt par plaģiātu, jo tie ir sintezēti darbi, bet tie tik un tā ir vizuāli pievilcīgi un skaisti. Neapšaubāmi tie var sacensties ar esošo mākslu, kas gan mūsdienās ir kļuvusi vairāk par peļņas gūšanas avotu un investīciju objektu.

Zemāk ir redzami 13 slaveni darbi, ko mākslīgais intelekts ir uztaisījis par īstiem cilvēkiem.

73 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

😎

0 0 atbildēt