local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas orhideja9

106 0

Vasarā pļavos un mežos var sastap mūsu pašu vietējās orhidejas. Dažas ir sastopamas biežāk, citas retāk vai ļoti reti. Dažas no tām ir skaistas, dažas ne tik izcilas. Pie mums ir 32 orhideju sugu, vairums no tām ir aizsargājamas, pieļauju domu, ka tikai retais zin, ka tās ir aizsargājamas.

Pie mums augošās orhidejas ir diezgan cimperelīgas. Sēklas orhidejām ir ļoti sīkas un lai tās uzdīgtu, vajadzīgas ir mikorizes sēnes. Piem, ja gribat iesēt orhidejas, tad augsni vajadzētu ņemt tur, kur tās orhidejas aug. Un, ja paveicās, ka orhideja izdīkst, tad paies vairāki gadi līdz tās uzziedēs (pat līdz 7). Pat ja tās uzzied, tad nav garantiju, ka ziedēs katru gadu, piem, diezgan cimperelīga ir dzeltenā dzegužkurpīte. Ne visās augsnēs orhidejas aug, daudzām vajag speciālus apstākļus, tāpēc daudzus Latvijā var sastapt tikai noteiktās vietās.

Dēļ tā, ka orhidejām ir sarežģits dzīves cikls un prasīgas pret vides apstākļiem, ieteicams tomēr neplūkt tās un atstāt tur kur tās aug. Jeb, neiznīciniet orhidejas un jūs par tām priecāsieties katru gadu.

106 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Hey, es tieši par šo tēmu pirms kāda laiciņa ļoti interesējos, Kā tu notieici orhideju sugu ? emotion 

1 0 atbildēt

Nu, daudzas es sugas zināju, dažas pēc http://www.latvijasdaba.lv//. ;

1 0 atbildēt

;( žēl, ka daudzām bildēm asums fonam, ne priekšplāna skaistumam...

1 0 atbildēt

pirmo reizi dzirdu ka kāds sauc to puķi par dzegužpirkstīti.... zināju ka sauc tikai par dzegužpuķiemotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt