local-stats-pixel fb-conv-api

Interesantas celtnes.5

15 1

Vinčesteras noslēpumu māja. (19. gs.)

Misis Vinčestera nopirka kāda fermera māju Sanhosē un nolīga vairakas strādnieku brigādes, kas trīsdesmit astoņus gadus strādā pie šīs mājas projekta, līdz pat sievietes nāvei.

Sāra apmeklēja tolaik slavenāko garu izsaucēju – tā saukto Bostonas mēdiju. “Jūsu vīra gars ir šeit,” mēdijs paziņoja Sārai garu izsaukšanas seansa laikā un aprakstīja viņas vīra izskatu. “Viņš man liek jums pavēstīt – jūsu ģimenei ir uzlikts lāsts, kas paņēma viņa un jūsu bērna dzīvību. Tas drīz paņems arī jūsu dzīvību. Šis lāsts uzlikts briesmīgā ieroča dēļ, ko radīja Vinčesteru ģimene. Tā dēļ ir nogalināti tūkstošiem cilvēku, kuru dvēseles tagad alkst atriebības.”

Bostonas mēdijs ieteica Sārai pārdot Ņūheivenas īpašumus un doties uz rietumiem. Vīra gars palīdzēšot nelaimīgajai tur atrast īsto māju, kur apmesties. “Jums jāsāk jauna dzīve,” paziņoja mēdijs. “Jāceļ māja sev un to cilvēku gariem, kuri krituši no šā briesmīgā ieroča. Jūs nekad nedrīkstat pārtraukt mājas būvi. Kamēr to turpināsiet – dzīvosiet. Ja pārtrauksiet – mirsiet.”


Viņi uzbūvēja plašu, ekscentrisku savrupmāju ar 160 istabām, 40 kāpnēm(dažas ni tām neveda nekur), 1257 logiem un 467 durvīm(dažās vērās pret sienu). Nav zināms vai mājā spokojas, bet saimnice bija apr to pārliecināta un bieži sarunājās ar spokiem. Vinčesteras mājas arhitektūra ir ekscentriska, un daudzas ierīces tajā bija aizsteigušās priekšā laikam, piem., apkures sistēma un lifti. Tagad māja ir atvērta tūrismu grupām - apmeklētāji paši var pārliecināties vai tur spokojas vai nē.

Londonas Tauers. (11.gs)

Taueras pagrabā tikuši ieslodzīti tūkstošiem cietumnieku. Spīdzināšana un nāvessodi šeit bija ierasti notikumi. Aristokrātiem galvas nocirta Zaļajā tornī, bet ļaudīm no vienkāršās tautas - Torņa kalnā ārpus Tauera, turklāt viņu galvas tika uzdurtas uz pīķiem par brīdinājumu citiem. Tauerā bieži dzirdami kliedzieni, raudas un soļu dipoņa un reizi pa reizei uzrodas kāda nemiera dzīta parādība. Sargkarēvji ir ziņojuši par lidošušiem akmeņiem, par milzīga cirvja ēnu virs zaļā torņa, par bezgalvainiem rēgiem. 1815. gadā kāds kareivis nomira no sirdstriekas, pēc tam kad viņu it kā pārbiedēja milzīgs brūnā lāča rēgs.

Versaļa.

Agrākās fiksētās ziņas par spoku parādīšanos saglabājušās līdz no 19.gs beigām līdz pat mūsdienām. Iespējams vēl šodien jaunākie spoki, tur spokojas. Daudzi redzējuši kādu sievieti - tiek uzskatīts, ka tā ir pati Marija Antuanete. Savukārt citiem parādūjušies strādnieki 18.gs apģērbā, bet tiem fonā bija mežains apvidus un māja, kas jau 200 gadus vairs nepastāv. 
Mazo Trianomu, Marijai Antuanetei uzdāvināja viņas vīrs Karalis Luijs XVL.

 

Likās interesanti vsm, kkas no vēstures.

P.s: Iesaku noskatīties filmu - "Waverly hills sanatorium". Tā ir dokumentālā filma par spokošanos kādā sanitorijā, kur mira ļoti daudzi cilvēki no tuberkalozes.





15 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

kas ir Vinchestras ierocis(kkur dzirdeets, bet nevaru atcereeties)

0 0 atbildēt

atbildot uz Back komentāru " kas ir Vinchestras ierocis(kkur dzirdeets, be... "

http://www.hrtyrergalleries.com/images/1677.jpg vari aplūkot viņu :D

0 0 atbildēt

atbildot uz Lieniitee komentāru " atbildot uz Back komentāru " kas ir Vinchestr... " tad jau taa sanaak, ir parasta bise :D:D

cik neinteresanti :D  

0 0 atbildēt

Winchester'as mājai beidzot bilde no cita rakursa:) +

0 0 atbildēt

Nu te vēl prasās rakstiņu par mūsu pašu čekas māju uz Brīvības un Stabu stūra, tur ar ne mazums šausmu norisinājušās un tagad spokojoties. Žēl, tik ļoti skaista ēka, bet tik pilna ar nelaimīgām dvēselēm un pagātnes rēgiem... :(

0 0 atbildēt