local-stats-pixel

Interesantākās idejas ceļojumam nr.1.9

Ja negribas ne uz Parīzi,ne ASV,ne Munameģi,bet gribas kko JAUNU un LABU emotion emotion
1. Indijas Bhangarh, kas atrodas Rajasthan reģionā uz ziemeļiem no Jaipur, ir pilsēta ar ļoti noslēpumainu vēsturi. Izveidota 17. gadsimta 30. gados, tā tika pilnībā pamesta jau 10 gadus vēlāk, turklāt šī notikuma iemesli vēl šodien ir ļoti neskaidri. Leģenda vēsta, ka tas noticis dēļ grūti saprotamiem notikumiem, kuros bija iesaistīta princese un krūka ar burvju dziru, dēļ kā visi pilsētnieki pēkšņi miruši. Kopš tā laika pilsēta ir pilnīgi tukša! Jau vairāk nekā 300 gadus! Mūsdienās Bhangarh ielās atkal kūsā dzīvība, ko rada daudzie tūristi, toties naktī tā atkal kļūst pilnībā izmirusi. Uzskata, ka pilsētai lāstu uzlicis kāds burvis, tāpēc naktī te neviens neuzdrošinās spert kāju (pat vietējais arheologu birojs atrodas kilometru tālāk). Toties brīnišķīgās un par grezno pilsētas pagātni liecinošās drupas (jo sevišķi Prostitūtu pils) liek domāt, ka pilsētai ir līdzīga pagātne kā Bībelē minētajai izvirtulei Gomorai. Iespējams, tieši vēsturisko notikumu (un nevis spoku stāstu) dēļ pilsētas ieeju rotā uzraksts: ”Uzkavēšanās pēc saulrieta Bhangarh ir stigri aizliegta”. Tiesa, neviens jums to arī neliek darīt, jo 10 kilometrus tālāk atrodas lieliskais Amanbagh kūrorts.
2. Sākot no šķēlēs sagrieztas cilvēka galvas stikla traukā līdz šausminošai izgrieztu ļaundabīgo audzēju kolekcijai un slaveno Siāmas dvīņu Chang un Eng atlējumam ģipsī – to visu saviem apmeklētājiem eksponē Filadelfijas Mutter muzejs (jo sevišķi tiem, kas ir sajūsmā par filmām Hostelis un Pakalniem ir acis). Kā daļa no Filadelfijas Ārstu koledžas (vecākā medicīnas skola Ziemeļamerikā), muzejs izrāda patoloģiskus objektus, ķirurgu instrumentus un anatomijas brīnumus. Starp interesantākajiem apskates objektiem jāmin garākais Ziemeļamerikas skelets, kā arī apmēram 2000 priekšmetu, kas izvilkti no cilvēku rīklēm! Muzeja misija ir „rosināt cilvēkus uz veselīgu dzīvi un virzīt uz priekšu medicīnas ideālus un mantojumu”, kas ironiski kontrastē ar šokējošajiem eksponātiem. Slavenākie priekšmeti ir gangrēnas skartu locekļu atveidojumi, kā arī dažādas vaska sejas ar visādiem acu ievainojumiem. Un izejot no muzeja, gaiss jums liksies patīkami spirdzinošs, neraugoties ne uz kādiem laika apstākļiem...
3. Sonora maģijas tirgus, Mehiko, Meksika Burves mazās būdiņās aicina par 10 dolāriem pieburt pārticību un atjaunot kvēli attiecībās, pārdošanai izlikti eksotiski dzīvnieki (iguānas, vardes, krāšņi putni) – tie ir tikai daži Sonora maģijas tirgus aspekti. Šī dīvainā vieta darbojas katru dienu un piesaista tūkstošiem tūristu, kas vēlas ieskatīties nākotnē un pieburt kripatiņu veiksmes arī sev. Pats tirgus laukums ir liels stendu, kiosku un būdiņu labirints, kas aizņem pāris pilsētas kvartāliem ekvivalentu teritoriju. Šeit jūs varat iegādāties daudz interesantu un spirituālu lietiņu, sākot no pēc senām acteku receptēm gatavotām dzirām un beidzot ar Budas statujām. Asāku izjūtu cienītājiem iesakām čūskas asinis vai žāvētu kolibri, kas abi esot īstas veiksmes atslēgas! Tomēr vērsiet uzmanību, ka šis tirgus Meksikā nepavisam netiek uztverts kā joks, jo šajā zemē darbojas pat īsta Nacionālā Burvju asociācija, kas uzmanību izpelnās pat valsts prezidenta vēlēšanu laikā, aizdzenot ļaunos garus, tādejādi padarot vēlēšanu procesu brīvu un godīgu. Un bieži vien šī maģijas padarīšana kļūst visai bīstama dēļ vietējās sektas Santeri lāstiem, kuriem vietējie akli tic. Katrā ziņā, nevienam Mehiko nedodiet melnu sveci.
4. Winchester House, San Jose, Kalifornija Winchester mistiskais nams ir izcila būve, kas slavu ieguvusi dēļ cilvēku māņticības. Nostāsts vēsta, ka Sarah Winchester, ieroču rūpnieka mantiniece, saklausījusies aukles stāstus par to, ka viņu nogalēs ar tēva ražotajiem ieročiem nogalēto cilvēku rēgi, bēgusi no Konektikutas uz Kaliforniju un šajā vietā uzsākusi celt savu namu. Tā nu šīs ēkas pamatakmens likts 1884. gadā un būvdarbi turpinājušies 38 gadus līdz sievietes nāvei. 160 mājas istabas lieliski atspoguļo Sarah apsēstību ar detaļām: kāpnes ir vertikālas, duvis izveidotas tieši sienās, visur dominē zirnekļu motīvi, savukārt lustras, mēteļu pakaramie un citas lietas šeit saliktas pa 13! Kopš ēka tika atvērta apmeklētājiem, ir pienākuši neskaitāmi ziņojumi par mistiskiem soļiem, čīkstošām trepēm un dīvainām gaismām. Katru piektdienu, kas iekrīt 13. datumā, kā arī Helovīnu svētkos, namā tiek organizēta Flashlight ekskursija. Tomēr mēs jums iesakām spokiem pārāk neticēt... :)

TURPINĀJUMS SEKOS! emotion
Reklāma
Reklāma
Reklāma
20 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000
emotion super, noteikti uz kādu no viņiem aizdošos!:))
2 0 atbildēt
3 un 4 vareetu buut interesants :)
1 0 atbildēt
Pirmā un pēdējā vieta, es uz turieni nereāli gribu aizbraukt ^^
1 0 atbildēt
aaaaaaaaaaaaa slinkums lasiit =/
1 0 atbildēt
būs vēl,būs vēl. daudz vilinošākas vietas. emotion
1 0 atbildēt
uz to spoku maaju buutu forshi aizbraukt!
1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😎👏

0 0 atbildēt