local-stats-pixel fb-conv-api

Hashima island jeb sapnis rūdītiem vientuļniekiem.23

112 1

Ja tev ir noriebušies visi apkārtējie, darbā/skolā nekā neiet, neviens tevi nesaprot un vienkārši gribas pabūt vienam, Hašimas sala būtu lielisks iemesls tam, lai sasistu savu cūciņkrājkasīti un dotos atvaļinājumā.

Hašimas sala, saukta arī Battle ship island un tagad jau ghost island, atrodas 15 kilometru no Japānas pilsētas Nagasaki un ir tās daļa. Japānas industrializācijas laikā, koncerns Mitsubishi nopirka šo salu 1890. gadā, lai iesāktu akmeņogļu ieguvi no raktuvēm, kas atradās jūras dibenā. 1916. gadā tur tika uzbūvētas pirmās daudzdzīvokļu mājas, lai varētu izmitināt strādniekus, daudzi no kuriem,ar varu tika savākti no dažādām Āzijas daļām. Otrā pasaules kara laikā uz salas piespiedu kārtā tika nodarbināti ap 500 korejiešiem. 1959. gadā populācija Hašimā palielinājās līdz 835 cilvēkiem uz hektāru, kas uzskatāms par pasaules rekordu. Sešdesmitajos gados petroleja aizvietoja ogles un raktuves Japānā sāka slēgties viena pēc otras. Izņēmums nebija arī Hašima un Mitsubishi 1974.gadā oficiāli paziņoja par raktuvju slēgšanu. No tā laika sala ir pamesta un ir tiešs spoku pilsētas prototips. Tūrisma ceļojumi uz  pamesto vietu tika atsākti 2009.gada 22. aprīlī, pēc vairāk kā 20 gadu pārtraukuma.

Hašima izmantota kā filmu /Life after people, battle royal II:requiem/ un spēļu /forbidden siren, killer7/ tapšanas vietu.

Protams, dažādi nostāsti klīst par šo salu, bet tas jau ir cits stāsts....

« 1  2  3 »
112 1 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Tomēr černobiļa liekas baisāka! +

4 0 atbildēt

Super! +

3 0 atbildēt

Šerpi

3 0 atbildēt

Būtu miljardieris - salu nopirktu un pārdēvētu ar nosaukumu Ragnars , bet parcik nēesmu miljardieris varu sūkāt īkšķi :D

3 0 atbildēt

jauki. gribetos aizbraukt apskatiit :) +

1 0 atbildēt

fāāk tas būtu tik reāli tādā padzīvot kkādu nedēļu :) (rock)

1 0 atbildēt

a man patīk pastaigāt pa tādām vietiņām emotion

1 0 atbildēt

kautkāds japāņu Alkatrazs emotion

1 0 atbildēt

gribeetos aizbraukt paskatiities :)

1 0 atbildēt

Tiešām nezināju labs!

1 0 atbildēt

++

1 0 atbildēt

Jauka saliņa:)

1 0 atbildēt

atbildot uz čūbijs komentāru :

Černobiļu jau laikam nekas nepārspēs, man jau ar liekas, ka tā ir baisākā pamestā pilsēta pasaulē, ņ*t vērā mītus, kas ap to apvīti.

 

1 0 atbildēt

iespaidīgi

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Drūmi gan izskatās

0 0 atbildēt

atbildot uz kirciic komentāru:

itkā jau viņiem tāda doma ir, bet tas prasa milzīgus ieguldījumus, lai restaurētu un atjaunotu, jo viss jābūvē gandrīz no nulles. Tās ēkas jau ir pussabrukušas. drīzāk, lai paliek kā ir un tie laimīgie, kas tur pabijuši  sajūt vēstures elpu.  

0 0 atbildēt

ja tur wisu izr*nteetu,uztaisiitu par dziiwoshanai piemeerotu,tad jau buutu forshi. :]

0 0 atbildēt

ljot gribeetos pablansiities pa taadu 

0 0 atbildēt