local-stats-pixel fb-conv-api

Fotogrāfs pārvērš Maskavu distopiskā neona metropolē2

85 0

Tā ir fotogrāfiju kolekcija ar ainām no naksnīgās Maskavas ielām, bet fotogrāfam ir izdevies tās uztvert kinematogrāfiskā, sirreālā manierē.

Krievu fotogrāfs Konstantīns Vihrovs nesen ir nodevis atklātībai kiberpanka bildes, ko viņš pats dēvē par "estētiski-semantisko" spēli. Tās izskatās it kā tie būtu kadri no filmām. Fotogrāfijām ir raksturīgas gaišas neona krāsas, tumšas ēnas un dūmakaina estētika.

 
 
 

Vienā no fotogrāfijām, ko fotogrāfs raksturo kā mīļāko, ir attēlots bezpajumtnieks, kas jau ir miris. Fotogrāfijas ir lielākoties uzņemtas naktī, tajās var redzēt tumšo apakštoni, kopējo iezīmi Instragram fotogrāfijām. Tas ir tik ļoti izteikt, ka fotogrāfu salīdzina ar Ridliju Skotu vai Deividu Linču. Šīs fotogrāfijas ir lieliska ilustrācija Maskavai kā distopiskai metropolei.

 
 
 
 

Vai klusumu ir iespējams sadzirdēt? Tā ir simfonija, kuru diriģē neons. Pilsētā, kas nekad neguļ.

Man nav grūti iztēloties, ka cilvēki ir plakani zīmējumi uz asfalta vai grafiti vārtrūmē, jo lietus vēl nav paspējis tos noskalot renstelē, kas nenoraidīs jaupienācējus, bet tos arī nesagaidīs.

Kamēr vien gaisma spīd, tikmēr ir cerība. Tumsā pazūd robežas, bet tas vairs netraucē nogrimšanu. Ko lietus neizdarīja, to paveiks tumsa. Tie ir Maskavas pilsētveidojošie spēki, kas nosaka klusuma simfonijas skanēšanas frekvenci.

Fotogrāfam ideja par šādu sēriju radās pirms daudziem gadiem, kad viņš vienkārši fotografēja cilvēkus uz ielām. Šādā veidā viņš uzskatāmi parāda Maskavas "neglīto" estētiku.

 

85 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Vispār drūmi skati, ir par ko aizdomaties. emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Tumši! emotion
0 0 atbildēt