local-stats-pixel fb-conv-api

Cietums Krievijā19

154 2

 

 

Turpinot tēmu par apcietinājuma vietām pasaulē:

1 / Cietums Norvēģijā: http://www.spoki.lv/foto-izlases/Cietums-Norvegija/100373;

2 / Kārtējais cietums Norvēģijā: http://www.spoki.lv/foto-izlases/Kartejais-cietums-Norvegija/139926,

piedāvāju jūsu vērtējumam kādu ieslodzījuma vietu Krievijā. Ņemot vērā komentārus pie iepriekšējiem rakstiem, domāju, ka šis cietums jums būs sirdij tuvāks ;)

Arhangeļskas augstākā drošības līmeņa cietums Krievijā krietni atšķiras no iepriekš redzētajiem Norvēģijas cietumiem, salīdzinoši tas ir stipri biedējošs. Apmēram 1500 ieslodzīto strādā šajā kolonijā, kurā izvietota ieslodzījuma vieta CF-28 un labošanas darbu iestāde CF-23. Šeit ieslodzītajiem ir pavisam maz brīvības un šis ir reāls sods par nodarītajiem noziegumiem.

Jau impēriālās Krievijas un Padomju savienības laikā attālas Sibīrijas vietas tika izmantotas, lai veidotu īpašas ieslodzījuma vietas. Lai arī šis vietas, saprotams, ietilpst Krievijas teritorijā, tomēr Sibīrija nodrošina attalinātību no civilizētās pasaules un skaudru klimatu. 1857.gadā pirmā kolonija tika izveidota Sahalīnas salā. Tālāk cara laika katorgas sistēma attīstījās kā Gulags padomju laikā un nodrošināja darba spēku mežaniecības, kokapstrādes un rūdas ieguves industrijai, kā arī ceļu un dzelzceļu būvei Sibīrijā.

Saskaņā ar Krievijas ieslodzījumu pārvaldes datiem, Krievijas cietumos ieslodzīti 877 tūkstoši personu, no kuriem 145 tūkstoši atrodas piemstiesas izmeklēšanas cietumos. Tas nozīmē, ka 600 cilvēki no katriem 100 tūkstošiem Krievijā atrodas cietumos. Piemēram ASV šis skaitlis ir apmēram 710 cilvēki no 100 tūkstošiem.

« 1  2  3  4  5 »
154 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Flīžu atlikumi pārkrāsoti ar to zaļo krāsu......baisi

13 1 atbildēt

JA arī izbēgsi-nekur nepaliksi. kaut kur nosalsi. bet vismaz ir reāls sods šeit, nevis kā dažos citos-guli un gozējies saulīte

10 0 atbildēt

epg, Tu kā ieklemmējies uz tiem cietumiem! XD

3 1 atbildēt

WOw.... Reali viniem pasiem vis ir jadara lai izdzivotu! Pasi sagaadaa malku, pasi gatavo est ! Reali auksts 14/7 tajas telpas varu dereet ir! Vnk var aprinot un tai pasa laika nosodit velvairak par to ka vini pasi tikusi tik talu ar saviem noziegumiem!

1 0 atbildēt

Tur viennozīgi labāk nenonākt

1 0 atbildēt

paldies! +

2 1 atbildēt

Vismaz šitie džeki sevi nedaudz uztur ari,

1 0 atbildēt

shito es jau redzeju pirms kadam 20 min :D

0 0 atbildēt

tās kokcirtēju bildes vispār ir tīri smukas ^.^

0 0 atbildēt

Jā pec šī domāju daudzi negribēs tur atgreizties !

0 0 atbildēt

shitais nav nekas salīdzinot ar "черный дельфин"

"черный дельфин" ir trakākais cietums kādu var iedomāties.

0 0 atbildēt

Tieši tā mums trūkst - veselīga dzīvesveida un fizisku aktivitāšu svaigā gaisā!

1 1 atbildēt

Diez viņiem te cockmeat sendvičus dod?

0 0 atbildēt

krievija emotion emotion emotion emotion emotion

1 4 atbildēt

Sākumā nepaskatijos ''cietums norvēģijā'' bet kad paskatijos nu jeibogu datori galdi ēdamzālē normāli krēsli,basketbola laukums viss OK bet krievijā āā (puke) drausmuzeme

1 5 atbildēt