local-stats-pixel fb-conv-api

Burj Al Babas - pamestā pilsēta gluži kā no pasakas5

123 0

Iedomājieties ainavu ar augstām, senatnīgām pilīm tik tālu, cik vien jūs spējat redzēt. Elpu aizraujoši, vai ne? Tā tas arī, taču mazliet neierastā veidā. Šīs villas atrodas vietā, ko sauc par Burj Al Babas, taču tās ir neapdzīvotas.

Atrodoties aptuveni pusceļā starp Stambulu un Ankaru, tukšo pilsētiņu rotā greznas pilis, no kurām tikai daļa ir pabeigtas. Kad 2014. gadā tika uzsākta būvniecība, projekta izstrādātāji domāja, ka šī pilsētiņa kalpos par atvaļinājuma vietu bagātiem tūristiem. Tagad to mēdz saukt par neveiksmīgāko ieguldījumu vēsturē.

Pilīm ir greznas fasādes, balkoni un apaļi tornīši, kas tās izgrezno, bet iekšpusē ēkas ir krietni citādākā stāvoklī. Dažas pilis iekšpusē izskatās tā, it kā darba laikā strādnieki būtu vienkārši nometuši savus instrumentus un pazuduši no turienes. Tika pabeigtas 587 no kopumā plānotajām 732 ēkām. Nākotnē šeit bija jātop arī kinoteātriem, sporta laukumiem un turku pirtīm. Pilis maksāja 400 - 500 tūkstošus ASV dolāru. Dažas no tām izdevās pārdot, taču projekta neskaidrās nākotnes dēļ darījumus nācās atcelt.

Grandiozo projektu atbalstīja arī Turcijas prezidents. Viņš domāja, ka nekustamo īpašumu tirdzniecība būtu vērtīga valsts ekonomikai. Tāpat daudziem atrastos darbs būvniecībā. Situāciju sarežģīja liras vērtības kritums, jo kļuva grūtāk atmaksāt parādus. 2018. gadā Turcija atviegloja kļūšanu par valsts pilsoņiem ārzemniekiem. Ar šo soli viņi cer dubultot ikgadējos ieguldījumus īpašumos.

Burj Al Babas cerības gan nav vēl pilnībā izzudušas. ''Sarot Property Group'' priekšsēdētāja vietnieks Mezhers Jerdelens atzinis, ka nepieciešams pārdot vien 100 villas, lai atmaksātu parādus, taču šobrīd šīs skaistās pilis gaida savus īpašniekus mierā un klusumā.

123 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

500 000 usd liekas bik pa mazu lai uzbūvētu tādu skaistumu!!!

4 0 atbildēt

Es pat par velti vairāk par nedēļu tādā nenodzīvotu, tāda nomācoša vienveidība.

k

4 0 atbildēt

 emotion ieberziens ar veerienu...

p.s. nelikaas,ka tur ir ziemas ar sniegu emotion 

4 0 atbildēt
Izskatās pēc tādas vienlīdzības zemes. Kur visi ir vienlīdz vērti. Nevis kurš krutāks.
3 0 atbildēt
Hmm avatarsHmm

Interesanti un pasakaini, bet garlaicīgi

 emotion 

0 0 atbildēt