local-stats-pixel fb-conv-api

Bulmastifs4

15 1
Bulmastifs

Paliela auguma suns ar ļoti labi attīstītu muskulatūru, spēcīgām prāta spējām, lielisks sargs un uzticams draugs. Tie mēdz būt trīs krāsās melnā ar brūnu svītrojumu, rūsganā un smilšu. Visretāk sastopamais ir rūsganais bulmastifs.
Bulmastifs ir kluss un varens sargs, kas jebkurā brīdī ir gatavs stāties pretī bruņotam pretiniekam. Par savu izcelsmi bulmastifam jāpateicas angļu mežsargiem, kuri 19. gadsimtā sargāja mežus no malumedniekiem. No bulmastifa nekad nebūs dzirdamas liekas skaņas. Suns uzskata, ka riešana vai rūkšana pirms uzbrukuma ir pilnīgi lieka. Nevarētu teikt, ka šī suņu šķirne ir pati neagresīvākā. Šī suga ir aizliegta ar likumu vairākās valstīs, bet ne jau suņi ir pie vainas, saimnieki apmācot tos uzbrukt, bojā to psihi un padara suni par slepkavu. Šiem suņiem, kā jau minēju, ir ļoti labi attīstītas prāta spējas, nepieciešamības gadijumā suns aizstāvēs un noteikti nepievils jūs.
Ikdienā šis suns ir viss ko vien var vēlēties, tiešām mīlīgs, labprāt spēlējās, skraida un uzvedās kā kucēns, pat 5 un vaitrāk gadu vecumā. Vidējais mūža garums apmēram 8-10 gadi, svars līdz 60kg un augstums līdz 70cm. Spēcīgā muskulatūra, iespaidīgais izskats, noteikti neradīs vēlēšanos saimniekam darīt pāri, lai gan aiz mīļā skatiena slēpjas tāds lempīts.. :D
Apmācības laikā suns lieliski koncentrējas uzdevuma izpildei, darbojas ar prieku, nav grūti apmācāms, ja vien saimnieks ir autoritāte sunim un izturas ar konsekvenci, mierīgi un taisnīgi. Spēj attīstīt ievērojamu ātrumu, bet nespēj to ilgi saglabāt. Lielisks sargs, svešiniekus mājā neielaiž, bet ģimenes draugus pieņem.

Pašai mājās ir tāds jaukuminš un sūdzības izteikt nevarētu. Brīžos, kad suns ir vainīgs, viņš paskatās ar tik nevainīgu tirliņa skatiemu, ka visas dusmas uzreiz izgaist. Mans suns vēl nereizi nav izrādijis agresivitāti, visu uztver labi un ar prieku pacieš mazus bērnus un raustīšanu, mocīšanu utt.. :D
Nu tātad, lūks mans mīlulītis, vārdā Šreks :)
15 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
miilums
3 0 atbildēt
superskaists :) labs raxts
2 0 atbildēt
neliekas ka liidz ka liidz 60 kg :D
1 0 atbildēt
0 0 atbildēt