local-stats-pixel fb-conv-api

Bernes Ganu suns15

30 2

mans mīļums visstiešākajā nozīmē.

ja dzīvojat privātmājā un plānojat iegādāties suni, Bernes Ganu suni jums noteikti jādabū.!!!

Viņš ir draudzīgs, mīl mazus bērnus,draudzīgs arī ar citiem mājdzīvniekiem (man ir papagailis ar kuru viņš ļoti labi saprotas un kaimiņiem 4 kaķi ar kuriem viņš labprāt spēlējas! )

(starpcitu visas ir manis fotogrāfētas bildes (piedodiet par kvalitāti)- maz bet foršas :sirdspuksti:

Bernes Ganu suņiem ir nepieciešams cilvēka tuvums, šis nav tas suns ko var atstāt vienu lielās teritorijās, kur nav apkārt cilvēks vai vēl jo trakāk - pielikt to pie ķēdes. Vispār suns ir paredzēts kā cilvēka draugs un kompanjons.

BGS būs lielisks draugs jūsu bērniem. Par cik BGS ir darba suns, tad izturības līmenis viņam ir diezgan augsts un viņam nebūt neliksies aizskaroši, ja bērns viņu pagrūž, parauj aiz matiem vai nejauši uzkāpj virsū. BGS nekad neizrādīs agresivitāti un nekodīs ne pieaugušiem, ne bērniem. Protams, ja kāds mēģinās par katru cenu ilgstoši spīdzināt – nehumāni attiekties pret BGS, tad suns vienīgi pašaizsardzības nolūkā varētu mesties virsū ļaundarim. Šie suņi ir ganu suņi un viņu sargāšana izpaužas tikai rejot. Bernes Ganu suņi nav sargsuņi šī vārda tiešajā izpratnē, kad sunim ir jāmetās virsū jebkuram, kas nāk tuvumā viņa teritorijai. 

Bernietis pateicoties savam biezajam kažokam ir labi iemērots dzīvei laukā. Viņam noteikti labāk patīk ziemas aukstums un sniegs, nekā vasaras karstums. 

BGS viegli padodas pamatapmācībai, bet jums radīsies srežģījumi, ja jūs gribēsiet no BGS iztaisīt policijas darbinieku. Suni ir arī diezgan grūti iemācīt atnest aizsviestu priekšmetu, jo tas nav bijis viņa pienākumos ganot mājlopus. BGS ar savu lielo spēku ir lielisks vielcējsuns – ratiņu vilkšana ir bijis viens no darbiem, ko suņi veica savā izcelsmes zemē Sveicē, palīdzot saviem saimniekiem – zemniekiem nogādāt piena, krējuma kannas un siera rituļus uz tirgu. 

Mūsdienās ratu vilkšana nav vairs BGS pienākums, bet dažās valstīs palicis tikai kā izklaides pasākums, gan suņiem, gan viņu saimniekiem. Noteikti jāpiemin, ka ziemā BGS ar prieku vilks arī ragaviņas. 

Reklāma
Reklāma
30 2 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000

miiliigs. :)

1 0 atbildēt

Yap šitie ir forši!!emotion

1 0 atbildēt

atbildot uz Miiljumi komentāru " man arii ir Bernietis....jopcik -sabiedriibas... " mans ar traks un  (tas laikam visiem suņiem)

ja grib lai pakasa vēderu vai purniņu apsēzhas uz kājām (un neteiksim ka manējam tas svars nav mazs ..-kāds 80kg točna! emotion

1 0 atbildēt

ūu jaukums baigais tev ir emotion

2 2 atbildēt

mmmm :) ir labs suņuks emotion

man   labāk patīk vidusāzieši :)

0 0 atbildēt

berniits :sirdspuksti:  es vnk gandriz apraudajos kad man pateica kad sis suns nebus jo tiesi bernes ganu suni ar citu berniti saparoja pavasari un kuceniem bija jabut 20 julija bet nebija :(((( jo ta suga ir loti jutiga un nesaparojas laikam :( blaviens ka man bij zel kad nebus sunka :( gribejam pavisam siku pirkt tadu 10 dienas vecu :)

0 0 atbildēt

Mīļais Brencis. A kur viņš visp šodien bija nozudis? :DD

0 1 atbildēt