local-stats-pixel

Baisi,baisi...42

57 4
Jaunas mistiskas fotogrāfijas, kas klīst apkārt caur internetu pievēršot arvien vairāku cilvēku uzmanību un daudzos radot šermuļus.
Nesaku,ka šim visam 100% piekrītu ,bet ja tas tā ir patiešām ,tad baisi :)


1.Kā pirmo varētu minēt šo, kas laiciņu atpakaļ tika pārdota ebay `ā kā autentiska spoka fotogrāfija. Fotogrāfija ir uzņemta divdesmitā gadsimta sākumā. tajā ir redzams bērns, kas spēlējas uz grīdas, taču labajā pusē uz paklāja blakus krēslam sēž kāds stāvs. Pietuvinot foto, gan stāvs paliek pavisam neskaidrs un grūti saprotams, taču attālināti var pavisam skaidri to redzēt. Fotogrāfijas autentiskumu ir apstiprinājuši vairāki profesionāļi - fotogrāfi. Tātad montāžu vainot nevaram. Cita runa varētu būt par kadru pārklāšanos, taču vecākos fotoaparātos manuprāt filmiņas īsti nebija. Tātad atliek netīrums uz objektīva. Ņemot vērā tā laika fotogrāfiju vērtību un fotoaparātu retumu, stipri šaubos, vai fotogrāfi mēdza turēt savas iekārtas netīras un sliktā stāvoklī.

2.Kā nakamais atradums gan ir vairāku fotogrāfiju sērija par vienu konkrētu stāstu, kad ledājos atrasts dīvains radījums. 1968. gadā divi kriptiozooloģisti - Ivans Sandersons un Bernards Houvelmans atrada kādu radību iesalušu ledus klucī. Radību vēlāk izrādija karnevālos visapkārt Amerikai. Tā bija ļoti spalvaina, cilvēkveidīga būtne. I.Sandersons gan apgalvoja, ka radība ir ledū iesalis alu cilvēks un prasija 25 centus par tā aplūkošanu. Izpētot radību tuvāk, vairāki bioloģijas doktori nonāca pie secinājuma ka ir atraduši vai nu neardentālieti vai sniega cilvēku. Radības nāves iemesls esot cauršauts galvaskauss. Lai gan kāda speciālo effektu izstrādes firma Holivudā vēlāk apgalvoja, ka radību izveidojuši viņi 1967. gadā.

3.Njā šis attēls manuprāt var izbiedēt jebkuru, kuru biedē šausmu filmas par slepkavnieciskām lellēm un istabā gar sienām izlīmēti Čakija plakāti. Šo lelli ebay pārdeva zem nosaukuma - ‘apsētā lelle’. Lelles stāsts ir tāds, ka tā tikusi uzdāvināta kādai meitenei slimnīcā pirms viņa ir nomirusi. Pēc tam lelle esot uzsākusi savu dzīvi līdz tā nonāca pie kādas ģimenes, kuru tā ir tik tāl nobiejusi, ka lelle esot pārdota.. pēc tam atkal un atkal tā esot parādijusies ebay izsolēs.. Kas zin, varbūt tā atkal ir tur..

4.Spoki ģimenes protretos nav no biežāk sastopamajiem attēliem. Biežāk spokus mēdz iemontēt kapsētas vai kur citur, taču šajā gadijumā montāžai arī nevar ticēt jo attēls ir vecs un autentisks. Un ar tā laika tehniku šādi gļuki bija patiešām reti sastopami, taču šeit nu viens tāds atkal ir parādijies. Autentiska vai montāža. Spoks vai gļuks, tas lai paliek katra paša ticības ziņā.

5.Ultraskenēšana atklāj dēmonu.Tas gan nav tēlains apzīmējums audzējam. Skenējot cauri krūšu kurvi pa slāņiem mainās attēli līdz viens no attēliem attēloja neparastu ainu cilvēka acīm. Lai kāds arī nebūtu foto aparāts, fotogrāfija paliek fotogrāfija un iespējams kādu vai kaut ko, kas ir iemiesojies tevī var nofotografēt tikai tādā veidā.

6.Pāris cilvēkiem Čīlē izdevies nofotografēt savādu būtni, kas skaidrā dienas laikā pastaigājas starp policistiem, un dīvainā kārtā neviens viņu nav pamanijis. Tas acīmredzot nav cilvēks, jo ir netipiski mazs un maza bērna ķermeņa uzbūve neatbilst šīs būtnes aprisēm. Visvairāk uzticību nomāc bildes kvalitāte. Objekts var būt vienkārši novietota lelle, un speciāli izpludināta bilde, lai radītu nejaušības effektu un nevarētu pamatīt mistiskā radijuma mākslīgumu.

7.Nākamais kadrs ir salīdzinoši sens. Tas nāk no 1930. gada Aļaskas. Fotogrāfiju atradis kāds mazdēls , kura vectēvs liktenīgajā dienā esot devies uz ezeru, taču viņu ceļā pārsteidzis mazais radijums. Mistiskākais ko varu pamanīt ir citplanētieša ēna. Visi koki pieņemsim ka rāda uz 12, taču citplanētieša ēna uz 1. Tam vienīgais izskaidrojums varētu būt slīpa virsma, kas ēnu lauž pa atiecīgajiem grādiem. Un trūkst arī kāds stāsts par to, kas notika pēc tam. Vai citplanētietis aizlaidās vai turpināja ieturēt pozu un nākamajiem fotogrāfiem? Fotogrāfiem rodas jautājums- vai 30. gadu tehnika var sniegt šādu rezultātu?

8.Nākamā fotogrāfija ir patiešām biedējoša. Un ar to pat saistās mīti un nostāsti par alu demonu. Stāstu saknes meklējamas Saūda Arābijā, kur šis attēls tika atrast miruša jaunieša fotoaparātā kā pēdējais nofotografētais kadrs. Jaunietis tika atrasts miris alā. Pirms došanās uz alām viņš tika brīdināts, lai tur nedodas, taču neklausīdams padomiem devās uz Ras el Khaimanu alām fotografēt. Pēc tam, kad jaunieša draugs redzējis kameras zibspuldzes uzliesmojumu, viņš dzirdējis draugu kliedzam. Kad draugs vairs nav atbildējis uz viņa saucieniem, viņš devies uz policiju. Pēc dažām stundām puisi atrada mirušu un vienīgā fotogrāfija fotoaparātā ir bijusi šī.
Katrā ziņā ir grūti spriest par un pret, jo bilde izskatās patiešām autentiska un stāsts, kas dodas līdz ar to, biedējoš un kārtīgas šausmu filmas cienīgs.

9.Un visbeidzot visbaisākā no leģendām. Kādam no cilvēkiem ir izdevies nofotogrāfēt slaveno durvju spoku, jeb latīņamerikā sauktu par virinātājdēmonu. Tas iemitnās durvīs, liek jums nepārtraukti likties, ka kāds klauvē pie durvīm, bet kad kāds patiešām tur klauvē, viņš apslāpē skaņu , lai jūs neko nedzirdētu. Paldies cilvēkam, kas beidzot šo lietuvēnu ir spējis dabūt uz filmas. Paskatieties fotogrāfiju un pārliecinieties vai līdzīgs zvērs nemitinās jūsu mājas durvīs!
Reklāma
Reklāma
Reklāma
57 4 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 42

0/2000
tiešām interesanti
10 0 atbildēt
pārliecināja vai nepārliecināja - kāda starpība. raksts ljoti labs :))
5 0 atbildēt
bmwz4, wow tu uzrakstiiji to pashu kas tur jau bija uzrakstiits..tu ESI geenijs.:D
5 0 atbildēt
Interesanti gan. :)
4 0 atbildēt
raksts interesants...
4 0 atbildēt
8. Wow Tadu satikt chist negribeetu ... :o
4 0 atbildēt
ineteresanta lasāmviela... :)
4 0 atbildēt
interesants raksts. protams katra ziņā paliek - ticēt vai nē.
4 0 atbildēt
neticu neticu.........bet palasit bija baigi forshi no manis + :)
4 0 atbildēt
par 8. es biju redzējis kautkur un tur shitam attēlam bija piesieta chupakabras iespējamība, bet jebkurā gadījumā gribētos kaut ko tādu ieraudzīt..
3 0 atbildēt
katra zina diezgan interesanti bij palasiit ;) bet 9. tiesam liekas iipashi iists! :D
4 1 atbildēt
Aizraujoši :) emotion
3 0 atbildēt
mmmjaaa... gariigaa pasaule ir ljoti reaala un ik katrs vaards,ljauns,vai labs,ko juus izsakat,nes savu informaaciju,un sekas... Katram vaardam,darbam,pat domai,ir svars,tapeec nav briinums,ka materializeejas daudzas lietas un tiek fikseetas ar kameru.
3 0 atbildēt
tiešām interesnati palasīt
3 0 atbildēt
es neko baisu nesaskatu
3 0 atbildēt
nja emotion
2 0 atbildēt
Forši gan šitā, gan ar tekstu, gan bildītēm! Jauka atpūta un paldies autoram! ;)
2 0 atbildēt
par to 8. bildi ir jau dzirdēts, tik stāsts gan nedaudz cits, taaka nu nez kaa tur ir....
2 0 atbildēt
kā jau saka-cilvēka domām ir liels spēks. ja gribēsi ko drebulīgu saskatīt-tad arī to redzēsi un domāsi,ka tas ir reāli,tā tam jābūt. emotion
2 0 atbildēt
acdshee ... kapec ticamiba veja?
2 0 atbildēt