local-stats-pixel fb-conv-api

ABRENE dala no Latvijas...?24

Krievijas un Latvijas teritoriālais strīds Abrenes jautājumā
Padomju varas laika sekas

Laikā, kad kārtējo neveiksmi piedzīvo mēģinājums noslēgt Latvijas–Krievijas robežlīgumu, atkal aktualizējas jautājums par Hitlera un Staļina totalitāro režīmu un Otrā pasaules kara seku izpratni Krievijas sabiedrībā, kas stipri atšķiras no Rietumu demokrātijām. Diemžēl arī mūsu Valsts prezidentes un citu politiķu pēdējā laika centieni Latvijas un Baltijas valstu vēsturi skaidrot pasaules sabiedrībai, balstoties uz pierādāmiem faktiem un dokumentiem, nav mainījuši līdzšinējo Krievijas sabiedrības, vismaz tās lielākās daļas, pārliecību par 20.gadsimta trīsdesmito, četrdesmito gadu notikumiem, tostarp Latvijas tā laika parlamenta un valdības pieņemto lēmumu tiesiskumu. Mūsu starpvalstu attiecībās parādās arī atšķirīga izpratne par starptautiskajām tiesībām, tiesību principiem, tiesību normu interpretāciju un piemērošanu. Šādā situācijā panākt vienprātību vai kompromisu ir ļoti sarežģīti.
Tomēr nereti arī Latvijas politiķu vidū, risinot dažādos Latvijas un Krievijas starpvalstu attiecību jautājumus, nav vienprātības. Īpaši to var attiecināt uz pašlaik aktuālo robežu jautājumu, kura risināšana saistīta gan ar starptautisko tiesību normu un principu ievērošanu, gan Latvijas nacionālajām tiesībām un ieinteresētību likvidēt okupācijas sekas un atjaunot taisnīgumu.
Prakse pierāda, ka ne vienmēr politiķu lēmumi, kuri var ietekmēt jebkura valsts iedzīvotāja ikdienu un nākotni, tiek saskaņoti ar tiesībām – tiesību normām un principiem, tostarp starptautisko tiesību principiem. Konkrētā politiķu rīcība, pieņemot skaidrojošo deklarāciju robežlīgumam ar Krieviju, ir vērtējama pozitīvi tajā ziņā, ka pirms izšķirošā lēmuma pieņemšanas mūsu politiķi reāli apliecināja vēlmi respektēt tiesības un pastāvošo tiesisko kārtību. Kāda nozīme būtu svinīgai līguma parakstīšanai, ja tas pēc tam netiktu ratificēts vai arī tiktu apstrīdēts Satversmes tiesā?

Citi raksti-http://www.spoki.lv/profils/semjonovs1988



72 3 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.youtube.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

vaitad  kadreiz kko mūsu lielie dirsu kasītāji ir kautko labu izdarijuši ? tikai tad ,kad jaiet par viniem balsot..  viņiem neinterese Latvija,galvenais lai izkrāptu no visiem naudu. :(    kā viņus vsp  var laizt pie tāda amata(deputatus,ministurs)...

7 2 atbildēt

Bet vēl tagad nesaprotu... Nah** Krievijai vajadzējo to mazo zemes pleķīti? Pašiem zeme trūkst? Tā jau teju 1/3 daļu no kontinenta savākuši!!!! Iegriezt mums? Paši sev iegrieza.... Tagad viņi vēl vairāk mums līdz slūžai!!!

4 0 atbildēt

Neredzum nekadu jegu tai abrenei, mes tagadejo teritoriju laga nedz izmantojat nedz uzkopjam,kam mums vel vajadziga? Visi jau brauc prom, kas tad uz tas zemes stradas? Jegas nekadas no tas abrenes. Krievija jau principiali neatdos tagat, ir vairaki tam iemesli pasi jau esam ari vainigi ka neatdos.

3 0 atbildēt

Latvijas karte sarāvusies, kā mūsu vēderi! emotion

2 0 atbildēt

pirmkārt, to, kas bija 12.gs gan nevar vairs ņemt pa pilnu. tā gan ir senču zeme. Pitalova nozīmē Pietālava.

otrkārt Abrene neietilpa nevienā no guberņām, no kurām vai kuru daļām pasludināja Neaktarīgu Latvijas valsti. Abrenes teritoriju pievienoja pēc Brīvības cīņām, kad padzina utainos no šejienes un varēja pievienot vēl vairāk. Krievija gan tās robežas atzina! Faktiski mūsējie to sagrāba, bet urlas neiebilda.

treškārt, domāju, ka mums to daļu nemaz nevajag, jo tur vairs nav latviešu un tur ir liela nabadzība.

1 0 atbildēt

Neiet runa par Latvijas atdošanu. Nevajag iekarst par lietām, kuras netiek skartas tematikā. De facto Abrene kopš okupācijas 44. gada vairs nav LV sastāvdaļa.

 

Nevar neko nodot, ja nekas nav iedots. 

1 0 atbildēt

Un jūs baigi tur brauksiet dzīvot ja? :D

0 0 atbildēt

Jā, wtfs ir taisnība par brīvības cīņām. Pat varētu izvilkt no grāmatas konkrētu tekstu, bet pašlaik slinkums.

0 0 atbildēt

man patiik ka te dazi labi saka,nee nevajag abreni prieks kam vinu...idioti juus,tad davai atdodam visu Latviju arii buus pofig jums,no kurienes tada domaasana rodas?nodeveeji

0 0 atbildēt

Latviešu valdība māk no savas tautas izzagt no citiem neko nespēj atņem šados brīžos kauns par Latviju.. :(

0 0 atbildēt

pfff pareiz ir, nahuj to abreni. 90% krieveļi tik un tā tur dzīvo

2 3 atbildēt

Kkādas muļķibas! Kāda Avrene?? Ok, kadreiz bija LV teritorija, bet tgd tur dzīvo nevis latvieši, bet krievi! Neviena latvieša NAV!!!!!!! Krievija bija šokā par tik stulbu latvijas ricību emotion

0 4 atbildēt