Āzijas virtuve tiek uzskatīta kā viena no labākajām pasaulē, bet tur ir daudz vairāk ēdienu, nekā suši , pelmeņi vai rīsi. Vienīgā problēma ir tā, ka ne daudzi tūristi varētu izturēt šos īpašos ēdienus. Šeit ir 7 "delikateses", ar kurām iespējams nogalināt apetīti.
7 Aziātu "delikateses"9
88
1
Bišu kāpuri. Ne tik pretīgi kā citi Āzijas ēdieni, bišu kāpuri ir ļoti populāri Ķīnā un Japānā. Tie ir vai nu apcepti, pievienojot sāli un piparus, vai pagatavoti ar sojas mērci un cukuru. Tie ir kraukšķīgi un saldi, vietējie tos ēd kā popkornu, bet daži cilvēki vienkārši nevar pārvarēt to, ka kāpuri izskatās kā tārpi.
Cepti zirnekļi. Kukaiņi tiek uzskatīti par delikatesēm visā Dienvidaustrumu Āzijā un Kambodžā, šīs var uzskatīt par kukaiņu ēšanas galvaspilsētām. Kambodžieši tik ļoti patīk kukaiņi, ka tai dota iesauka -Zinekļciems. Ielas ir piepildītas ar sievietēm, kuras nēsā paplātes, pilnas ar ceptiem zirnekļiem. Tiek runāts, ka to garša atgādina krabjus, bet fakts, ka tie ir cilvēka plaukstas lielumā nepadara tos populārus ārzemnieku vidū. Kambodžieši uzskata, ka zirnekļu ēšana aizsākās laikā kad valdīja Khmeru rouge(Kambodžas komunistu partija) , un kad gandrīz visa populācija bija badā. Tagad zirnekļi ir valsts delikatese.
Reklāma
Ceptas žurkas. Lai jūs zinātu, šīs nav tās žurkas, kuras jūs redzat savos atkritumu konteineros; šīs te dzīvo laukos. Vietējie tās ēd ceptas un piedevām ar visādiem garšvielu veidiem, it īpaši Vjetnamā un Taizemē. Dažkārt pat ārzemju tūristi savāc visu savu drosmi lai nogaršotu šo dīvaino delikatesi, bet viņu kuņģiem ir grūti sagremot gaļu.
Putnu ligzdu zupa. Galvenā sastāvdaļa šim ekskluzīvajam Āzijas ēdienam ir swiflets. Swiftlets ir zvirbuļa, putna, kurš dzīvo dienvidu salās un Taizemē, no siekalām veidotā ligzda. Swiftlet ligzdas ir vienas no visdārgākajām pārtikas produktu sastāvdaļām pasaulē un uzņēmumi biznesā ir gatavi uz visu, lai aizsargātu savas investīcijas, pat nogalināt tos, kuri ir pārāk tuvu putnu kolonijām.Vārītas ligzdas dot zupai želejveida tekstūru, tātad jūs būtībā ēdat ūdeni un putnu siekalas... garšīgi.
Kopi Luwak ir neparastākā un visdārgākā kafijā pasaulē. Tas ir tas, ko lielākā daļa cilvēku zina par šo kafiju, bet tikai maza daļa cilvēku zin, ka patiesībā tā nāk no Indonēzijas dzīvnieka Luwaka izkārnījumiem. Šis kaķim līdzīgais radījums ēd tikai nobriedušākās kafijas pupiņas, bet tāpēc, ka tas nespēj tās sagremot, pupiņas nāk ārā veselas. Kuņģa skābes, kas veic fermentāciju, dot kafijai īpašu aromātu.Kopi Luwak ir luksusa produkts, kuru nevar nopirkt lētāk kā 50 dolāriem par 100 gramiem.
Reklāma
Ja jūs domājat, ka ēst mērkaķa smadzenes ir dīvaini ,tad es gribētu zināt, ko jūs domājat par smadzeņu ēšanu, kamēr pērtiķi vēl ir dzīvi. Tā ir populāra prakse Ķīnas dienvidos, kur dažos restorānos ir speciāli izstrādāti galdi, kuri notur mērkaķa galvaskausu atvērtu, kamēr tas tiek ēsts. Dažreiz pērtiķu smadzeņu ēdāji izmanto galvaskausu kā bļodu, kur tie sajauc alkoholu ar smadzenēm.Pērtiķu smadzenes ir ne tikai dīvains produkts, bet tas ir arī bīstams jūsu veselībai. Pastāv risks saslimt ar sūkļveida encefalopātiju, smadzeņu slimību, kura varētu būt nāvējoša.
Horseshoe krabis. Viens no ložņājošākajām radībām jūrā, Horseshoe krabis ir delikatese daudzās Āzijas valstīs. Pārdoti aptuveni par vienu dolāru Amerikā, izmantots kā zušu ēsma, tādās valstīs kā Honkonga, Ķīna un Vjetnama, mātītes pārdotas par 20 – 50 dolāriem.Olas zem apvalka ir vislabākā daļa Horseshoe krabī, bet lielākā daļa vietējie saka, ka to garša ir absolūti briesmīga, un tas pat neesot ieteicams tiem cilvēkiem, kuriem patīk izmēģināt dīvainus ēdienus.