local-stats-pixel

Britu tiesa atsakās atdot vecākiem kļūdas atņemtos trī17

13 0
Britu tiesa pieņēmusi lēmumu atteikt laulātajam pārim Markam un Nikijam Vebsteriem viņu prasību atļaut kaut vai redzēties ar saviem bērniem, kurus varas iestādes atņēma vecākiem kļūdas dēl. Tā kā Vebsteru pāra meita un divi dēli sen dzīvo ar audžuvecākiem, viņiem ir "pārāk vēlu" atgriezties pie īstajiem vecākiem, izlēma tiesnesis. Laulātais pāris savukārt gatavojas vērsties Eiropas tiesu institūcijās. Uzraugošās institūcijas atņēma Vebsteriem vecāku tiesības 2004. gadā.
Tas notika nepilnu gadu pēc tam, kad ārsti viņu vidējam dēlam, kurš rotaļājoties krita un salauza kāju, atklāja arī vairākus mikrolūzumus un izdarīja secinājumu, ka traumas bērnam ir nodarītas tīšuprāt, vēstī “The Daily Mail". Vēlāk autoritatīvi mediķi nonāca pie slēdziena, ka kaulu plaisas zēnam radušās no C vitamīna trūkuma organismā, taču šis slēdziens tika izdarīts jau pēc adoptēšanas.
Apelācijas tiesa paziņoja, kas "jūt līdzi" pārim, kuram šis atgadījums “kļuvis par katastrofu", tomēr atsacījās pieņemt lēmumu par labu ģimenei. Tiesnesis uzsvēra, ka lēmums par adoptēšanu bijis "galīgs", un var tikt pārskatīts tikai ārkārtējos gadījumos. Bet tā kā bērni dzīvo ar jaunajiem vecākiem jau vairāk nekā trīs gadus, tiesa nolēma, ka lēmums netiks mainīts, lai netraumētu bērnus. Pēc sprieduma uzklausīšanas Marks Vebsters paziņoja, ka ir “divkārt pazemots”. Pēc Vebstera vārdiem, pirmoreiz viņš un viņa ģimene tika pazemoti, kad laulātajiem absolūti nepamatoti atņēma vecāku tiesības, bet vēl pazemojošāk ir, "ja tiesneši atzīst tiesu kļūdu, taču nevēlas to labot".
Vebsteri nav redzējuši savus trīs bērnus kopš 2005. gada janvāra: tad viņiem bija pieci, trīs un divi gadi. 2006. gadā Marks un Nikija pārcēlās uz Īriju, lai varas iestādes neatņemtu viņiem arī ceturto bērnu, jau pēc šiem notikumiem pasaulē nākušo Brendonu. Pēc atgriešanās Lielbritānijā, Norfolkā, ģimenei arī nācās ilgi tiesāties ar sociālajiem dienestiem, lai mazais Brendons netiktu ievietots bērnu namā.
Tiesnesis atzīmēja, ka no šīs lietas vajag gūt mācību un nākotnē nepieciešams pēc iespējas ātrāk saņemt bērna veselības alternatīvu novērtējumu, jo īpaši sarežģītos gadījumos. Arī Norfolkas grāfistes padomes pārstāve Līza Kristensena, kura pārrauga darbu ar bērniem, paziņoja, kas "jūt līdzi" Vebsteriem, taču uzskata varas iestāžu 2004. gada lēmumu par "absolūti pareizu".
13 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000
žeel vecaaku....gan bioloģisko,gan to,kas audzina beernus...tikai es nesaprotu,vai to,ka tas bija C vitamiina truukuma deelj,nevareeja noskaidrot aatraak,nekaa dazhu gadu laikaa... emotion
3 0 atbildēt
vnk OMG! :( žēl ģimenes... bet jāsaprot arī bērns.. ja viņam jau ir ap 4 gadiem, tagad tā pēkšņi atņemt viņam mammu un tēti, pie kā viņš ir pieradis un atkal iedot kādam svešam? Nebūtu īsti gudri...
3 0 atbildēt
dea avatarsdea
murgs.. nabaga vecāki.
3 0 atbildēt
Pilnīgs idiotisms....itkā bērnu labā esot nevēlama tiesas lēmuma anulēšana,bet c'mon...ja,bērniem ir labvēlīga ģimene,tad viņiem ir jābūt ar saviem vecākiem!
3 0 atbildēt
Nē nu pilnīgs absurds. Labi, pat ja pieņem, ka viņi negrib, lai bērni traumētos no tā, ka viņi pēkšņi vairs nedzīvos pie audžuvecākiem, ar kuriem dzīvojuši 3 gadus un itkā pieraduši, bet viņi to jau reizi piedzīvoja un pārdzīvoja, tādēļ neredzu iemeslu, kādēļ nevarētu atgriezties atpakaļ pie īstajiem vecākiem. Un tādā gadīumā var tak arī ļaut ar tiem audžuvecākiem laiku pa laikam tikties un uzturēt attiecības. Ir tak vairāki varianti, kā šo problēmu var atrisināt, lai visi ciestu pēc iespējas mazāk, bet redz tiesām laikam patīk čakarēt cilvēkiem dzīves...
2 0 atbildēt
Man vsp patīk. Nejauši atņēmām- neko darīt. Vajag atpakaļ? Par vēlu. no sērijas ''ajadzēja ātrāk prasīt''. :D:D jā, vsp man šitie gājieni patīk. :D
2 0 atbildēt
za4 avatarsza4
a kāpēc tad viņi baidās ka atņems pārējos? tad jau točna kaut kas nav tīrs... emotion
2 0 atbildēt
"Jut lidzi" :D psc mes jums jutam lidzi , bet bernus neatdosim!!!!
2 0 atbildēt
Traģiski bet tāds liels marasms ar to tiesu tur ir
2 0 atbildēt
Es ceru ka izsitīs no tiem kretīniskajiem tiewsnešiem milijonus lai vismaz kaut ko kompensētu !!!
4 2 atbildēt
izklausaas peecpeedeejaa murga...vispaar neticas ka kkas taads muusdienaas vispaar iespeejams.
2 0 atbildēt
šausmas :(
2 0 atbildēt
Un es vel domaju, ka amishi ir stulbi...
1 0 atbildēt
Ar normaaliem people taa nenotiek... NEKAD. Es atkaartoju NEKAD!!!! Tur kkas nav tiirs 100%
2 1 atbildēt

👀

0 0 atbildēt

😪

0 0 atbildēt

😥

0 0 atbildēt