local-stats-pixel fb-conv-api

No kapa augšāmcēlies kaķis pārnāk mājās2

34 2
Anglijā kāda kaķa saimnieku gandrīz ķēra trieka, kad pēc 9 mēnešiem pie viņa atgriezās tā rudais mīlulis. Saimnieks pats to bija apglabājis kā mirušu, kad to bija notriekusi automašīna.

Rudā runča Alfija atgriešanās no „viņpasaules” sagādāja milzīgu pārsteigumu viņa saimniekiem – Petrilo ģimenei no Lielās Mančestras grāfistes. Energokompānijas darbinieka Andželo Petrilo rudo kaķi, auto notriektu, kāds viņa draugs atrada ceļa malā. Ģimene bija satriekta par mīluļa traģisko nāvi; Andželo pats personīgi apglabāja nabadziņu. Drīz pēc negadījuma ģimene pārcēlās uz mājām, kas atradās apmēram pusotru kilometru no iepriekšējām. Līdzi viņiem bija otrs ģimenes runcis – Fredijs, tikpat ruds kaķis, kāds bija Alfijs. Zaudēto mīluli apraudāja kādu mēnesi, bet neviens nespēja pat iedomāties, kas notiks gandrīz pēc gada.

Deviņus mēnešus pēc Alfija zaudējuma Petrilo piezvanīja viņu bijušais kaimiņš un ziņoja, ka viņu kaķis Fredijs bieži redzams pie to vecās mājas parādes un pagalma durvīm. Andželo palūkojās uz Frediju, kas mierīgi gulēja viņam blakus, un izteica savu neizpratni. „Tad kaimiņš teica, ka rudais kaķis lec uz ziemas dārza jumta un mēģina iekļūt mājā pa guļamistabas logu – tieši to abi mūsu kaķi mēdza darīt,” atcerējās Andželo. „Mēs ar sievu saskatījāmies, un viņa noprasīja: „Vai tu esi pilnīgi pārliecināts, ka tas bija Alfijs, ko tu apglabāji?” Un es atbildēju: „Simtprocentīgi jā!””
Kad otrā dienā kaimiņi atkal informēja, ka rudais kaķis visu nakti palicis pie vecās mājas durvīm un žēli ņaudējis, Keitija Petrilo devās kaķi atpazīt. Kad viņa to ieraudzīja, tad uzreiz saprata: tas ir Alfijs! Kaķis, ko vīrs apglabājis pirms 9 mēnešiem un ko viņi bija tā apraudājuši! („Uztici vēl ko darīt vīriešiem,” – viņa, iespējams, nodomāja.) Trīs gadus vecais Alfijs bija bez savas kaklasiksniņas un izskatījās nedaudz pieņēmies svarā. Ketija uzskata, ka kāds par viņu ir rūpējies šajos prombūtnes mēnešos. Bet kas?
Noslēpumā tīta paliek arī cita lieta: kas bija tas rudulis, ko automašīna bija notriekusi pagājušā vasarā, un kur meklējami viņa saimnieki?
 
Tagad, protams, Petrilo ģimene līksmo, ka Andželo bija tā kļūdījies. Tas ir, visi, izņemot piecgadīgo Frediju, kurš pa šo laiku, šķiet, bija iejuties vienīgā mājas lutekļa lomā. „Viņi pašreiz ne visai labi satiek, bet, cerams, ka viņš atkal nomierināsies,” domā ģimenes galva.
Priekšdienām Petrilo nu ir abiem runčiem ielikuši mikročipu - ja nu gadījumā atkal kaut kas (tpu, tpu, tpu!)!

 

34 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Gadās arī tā! :)))

18 0 atbildēt

labais. O.O

1 1 atbildēt