local-stats-pixel

Kolibri1

8 0

Kolibri ir vismazākaie putni pasaulē. Mīt Amazones baseina mitrajos līdzenumos, kā arī kalnos un pustuksnešos. Pa zemi kolibri praktiski nestaigā, jo viņiem ir ļoti vārīgas kājiņas. Toties muskuļi, kas kustina spārniņus ir ļoti spēcīgi. Šo putnu pleci kustas nevis augšu lejup, kā visiem pārējiem putniem, bet taisa apļus, kura trajektorija atgādina horizontāli novietotu astoņnieku. Kolibri ļoti strauji vicina spārnus. Šķiet, ka viņu ķermeni it kā apņem viegls mākonītis, un pat var dzirdēt klusu dūkoņu. Kolibri sirds ir trīsreiz lielāka par kuņģi, tā aizņem gandrīz pusi no putniņa ķermeņa. Dienas laikā šie sīkie radījumi apēd trīsreiz vairāk barības, nekā paši sver. Viņi pārtiek no ziedu nektāra, sīkiem, mīkstiem kukaiņiem un zirnekļiem. Plivinoties gaisā, putns iebīda ziedā savu garo stobrveida mēli un našķojas ar nektāru. Ligzdu vij un par mazuļiem rūpējas mātīte. Dējumā ir divas olas. Tēviņš sargā savu teritoriju no nelūgtiem viesiem.Vismazākās ir kolibri olas. Viena ola sver apmēram 0,5 g. Vismazāko, tikai 3 cm augstu ligzdiņu vij vismazaķais putniņš - kolibri. Viņš to darina 2 vai 3 nedēļās. Maziņais kolibri noturas gaisā, ļoti ātri plivinādams spārnus. Tā kolibri patērē ļoti daudz enerģijas. Lai saglabātu enerģiju, viņi bieži ļauj ķermenim atdzist un iegrimst sastingumā. Daži kolibri augstu kalnos barojas ar ziedu nektāru. Ēšanas laikā viņi plivinās uz vietas.

Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Īstenībā viņi ir dikti skaisti!:)))))

14 0 atbildēt