local-stats-pixel fb-conv-api

Jēzus izmantoja kaņepi1

42 1

Neapgalvoju, ka tas ir fakts, ka tieši Jēzus izmantoja kaņepi, bet nozīmīgi ir tas, ka tajā laika periodā viņa tika izmantota, pozitīvi izmantota.

-------

Tulkojums:

Vārds "Cannabis" (kaņepe) ir veidojies no senebreju vārda Kaneh-Bosem, kas burtiski tulkojās "Tīkama niedre" un ir zināms, ka tā ir bijusi neatņemama daļa dziedināšanas rituālos Jēzus laikā un tiek uzskatīta par svēto sakramentu seno gudro acīs. Jēzus izmantoja augu tāpat kā viņa senie semītiskie priekšteči, un tas vēljoprojām tiek izmantots, dēļ tā atklājošajām un dziednieciskajām īpašībām. Jēzus izmantoja uz kaņepes balstošās eļļiņas, lai dziedētu acu un ādas slimības un viņa paša vārds ir veidojies no apslacināšanas ar kaņepes piesātinātām svētajām eļļām.

Grieķu tituls "Christ" (Kristus) ir tulkojums no sengrieķu vārda "Messiah" (Mesija), kas tulkojot uz angļu valodu nozīmē "The Anointed" (Apslacītais). Mesiju atpazina pēc tā, ka viņš tika apslacīts ar šīm eļļām, ko drīkstēja izmantot tikai senebreju priesteri un karaļi.


"Apslacīšana bija parasta/pierasta lieta Izraēlas karaļu vidū. Tā bija dižciltības zīme/simbols. Vārds "Mesija" nozīmē "Apslacītais", un neviens no Izraēlas karaļiem netika iecelts Mesijas kārtā, pirms netika apslacīts."

Šīs senās apslacīšanas eļļas recepte ir ir ierakstīta vecās derības grāmatā Exodus (30: 22-23) Tā ietvēra vairāk nekā 9 mārciņas kaņepju galviņu, Senebreju "kaneh-bosem"( daudzskaitlī; vienskaitlī - kaneh-bos), ekstraktētas kopā ar olīveļļu (~6.5l) un dažādiem citādiem augiem un garšvielām. Senie izredzētie tika burtiski mērcēti šinī striprajā, svētajā kaņepes eļļā.

"Zināšanas un dziedniecība  bija viena dzīvības spēka divi aspekti.Ja ierīvēšana ar "Svēto Augu" tika darīta lai iegūtu dievišķas zināšanas, tad tas tika izmantots arī lai dziedētu jebkuru slimību. James iesaka, ka jebkuram no kristiešu sabiedrības kurš ir slims vajadzētu saukt vecajos, lai tie apslacītu viņu ar eļļu, Jēzus un divpadsmit apustuļu vārdā, kuri gāja pie saviem līdzcilvēkiem un dzina arī dēmonus, kā arī apslacija slimos ar eļļu (Marka evanģēlijs 6:13)"

-------

*Apslacīšanas vietā var lietot vārdu apsvaidīšana.

*Labojiet tulkojumu ja ir kļūdas, visticamāk ka kļūdas ir bībeles citātos, tā kā neesmu ticīgais, tad nevella nesaprotu no viņiem, līdz ar to grūtāk tulkot.

42 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

man ir pilnīgi vienalga par bībeli, bet tu, manuprāt, kautko nesaproti. Bībele netika rakstīta viņa dzīves laikā, ha tāds vispār dzīvoja. Bībele tika uzrakstīta vēlāk, un vārdu viņam varēja iedot da jebkādu, un tas varēja saistīties da ar jebko. Tāda dievišķā spēka nav, ir tikai visādi veidi kā dziedēt, un dažādas enerģijas. Man nav svarīgi, kas bija jēzus, bet tas, ka tāda lieta vispār tika izmantota, un ka tai bija panākumi, un tā bija lietderīga. Nav teikts, ka ar to dziedināja pilnīgi visu. Lasi un domā, nevis lasi un izsaki aizspriedumus.

P.S. Kāpēc raksts ir publicēts 7os, ja es tad pat piecēlies nebiju? Man bija plānots rakstu publicēt aptuveni tagad.

6 0 atbildēt