local-stats-pixel fb-conv-api

Bīgls8

32 0

Šķirnes raksturojums- tas ir drosmīgs, spēcīgs un izturīgs, kvadrātveida formas suns. Bīglam ir pieguļošs, spīdīgs, viegli kopjams apmatojums, kas var būt jebkādā medību suņa krāsā- trīskrāsains, melns ar brūnu, ruds ar baltu, oranžs ar baltu vai dzeltenīgs ar baltu. Kažoks ir ciets, blīvs un vidēji garš. Bīgls līdzinās miniatūram angļu lapsu sunim(Foxhound).Galva ir plata, nedaudz noapaļota, purns ir taisns un kvadrātveida. Ķepas ir apaļas un spēcīgas. Melnajā degungalā ir platas nāsis, lai sunim būtu labāk oža. Garās, platās ausis brīvi nokarājas gar galvu. Brūnajās acīs vienmēr saskatāms raksturīgais lūdzošais skatiens. Aste tiek turēta augstu, bet tā nekad nav savirpināta virs muguras gredzenā. Kad bīgls ir medībās, tas izdod tikai šai šķirnei raksturīgu rējienu, kas līdzinās gaudošanai.

 


Temperaments- bīgls ir maigs, mīļš, mundrs un zinātkārs suns, kurš mīl pilnīgi visus un ikvienu. Tas ir mazs, mīļš astes luncinātājs. Komunikabls, drosmīgs un inteliģents, kā arī mierīgs un mīlošs. Lieliski saprotas ar bērniem un citiem suņiem, taču to nebūtu vēlams atstāt vienu kopā ar maziem dzīvniekiem, ja vien tas kopš kucēnu vecuma nav pieradināts pie kaķa vai citiem sīkiem dzīvniekiem. Bīgliem ir savs viedoklis par visu, tie ir apņēmīgi un vērīgi, šiem suņiem nepieciešama stingra un pacietīga audzināšana. Tiem nepatīk laiku pavadīt vieniem, tādēļ ja mājās esat reti- padomājiet par divu bīglu iegādāšanos, lai sunim nebūtu garlaicīgi. Bīgliem piemīt skaļš gaudojošs rējiens, kas lieliski noder medībās, taču iespējams traucēs jums un jūsu kaimiņiem. Tie vienmēr paļaujas uz savu degunu, tādēļ suns var doties klejojumos, ja sēta, kurā viņš dzīvo, nebūs pietiekoši nostiprināta.

   


Augstums (skaustā)- Suņi -36-41 cm, Kuces- 33-38 cm
Svars- Suņi -10-12 kg, Kuces- 9-11 kg

   


Turēšanas apstākļi- bīgli var dzīvot dzīvoklī, ja vien tiem nodrošina pietiekošas fiziskās aktivitātes ārpus mājas. Tie ir aktīvi iekštelpās un suņiem pietiks ar mazu piemājas dārzu, kur ikdienā izskraidīties.

 

 

   


Dzīves ilgums- 12-15 gadi
Kucēnu skaits metienā- 2-14 kucēni (vidēji 7 kucēni)

   


Šķirnes vēsture- bīgls ir viena no populārākajām medību šķirnēm, tā ir iecienīta dzīvespriecīgā rakstura un labestīgās enerģijas dēļ. Šķirnes izcelsme precīzi vēl nav noskaidrota, taču iespējams, ka tā radusies krustojot Harjēru(Harrier) ar citām medību šķirnēm Anglijā.

 


Bīglu izmanto darbam grupās, pāros vai vienatnē medījot zaķus, fazānus un paipalas. Suns lieliski strādā arī robežkontrolē uzmeklējot narkotikas, ir labs ģimenes kompanjons.



32 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

sitie ir forshi,man kaiminju tantei tads ir :))

1 0 atbildēt

tāds mīļumiņš AWWWW

1 0 atbildēt

Tikpat forši un mīlīgi kā visi suņi! :))

0 0 atbildēt

smukiņš i like it

0 0 atbildēt

mana mīļākā suņu šķirne :) dievinu.

0 0 atbildēt

domaju,ka šādu suni iegādāšos.,.

tas jau nebūtu traki,ja suns pavadītu laiku viens pats kkur no 8rītā līdz 4iem diena?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt