local-stats-pixel fb-conv-api

Amerikāņu Stafordšīras terjers8

42 1

 

Amerikāņu Stafordšīras terjers atšķiras no sava priekšteča Stafordšīras bulterjera ar spēcīgāk veidotu, lielāku ķermeni. Suņi augumā sasniedz 46-48 cm, kuces 43-46 cm, svars 18-23 kg. Gludajai īsajai spalvai iespējams jebkurš krāsojums.

 

Amerikas Stafordšīras terjeri, līdzīgi kā Stafordšīras bulterjeri, ir iegūti, krustojot angļu buldogus ar dažādu šķirņu terjeriem un tikuši izmantoti kā cīņu suņi. No brīža, kad Anglijā tika aizliegtas suņu cīņas, par šiem suņiem tika aizmirsts. Trīsdesmit gadus vēlāk pirmie suņi tika izvesti uz ASV, kur šķirne tika attīstīta, akcentējot masīvāku augumu, un tā ieguva nosaukumu amerikāņu Stafordšīras terjers. Neraugoties uz šo dzīvnieku spēku, tie ir labvēlīgi noskaņoti pret cilvēkiem. Šķirnes reputācijai stipri kaitējusi līdzība ar pitbulterjeriem. Šo suņu piekritējus apbūrusi suņu drosmīgā un padevīgā daba, savus saimniekus tie gatavi aizstāvēt ar neticamu pašaizliedzību - līdz nāvei.

 

Selekcijas darbā šiem suņiem izzudusi cīņu tieksme, bet raksturā saglabājušās tādas iezīmes kā pašapziņa, bezbailība un padevība cilvēkam. Šie suņi allaž vēlas izpatikt saimniekam un darīs tā labā visu. Diemžēl šīs īpašības ne vienmēr tiek izmantotas labos nolūkos. Pēc rakstura suņi parasti ir mierīgi un līdzsvaroti, bet, ja lieta nonāk līdz cīņai, žēlastības nepazīst. Nav ieteicams šos suņus audzināt apsardzei, bet gan attīstīt labās kompanjona īpašības, jo viņi ir pārpārēm apveltīti ar visiem nepieciešamajiem sarga instinktiem.

 

Jau no kucēna vecuma Stafordšīras terjers ir nopietni un pacietīgi jāaudzina. Šis suns ir ļoti aktīvs, neatlaidīgs, izturīgs un valdonīgs. Līdzās daudzām citām šķirnēm arī šie suņi var būt lieliski ģimenes draugi, lai gan pēdējā laikā pie mums šī šķirne guvusi sliktu slavu gan cilvēku nezināšanas, gan dažu saimnieku bezatbildības dēļ. Latvijā patlaban viena no populārākajām suņu šķirnēm.

 

Drosmīgie suņi ir bezgalīgi uzticīgi saimniekam un ģimenei. Sistemātiski un konsekventi audzināti, amerikāņu Stafordšīras terjeri spēj daudz ko iemācīties, var gūt labus panākumus paklausības sacensībās.

 

Apsverot iespēju iegādāties amerikāņu Stafordšīras terjeru, nopietni jāiepazīstas ar visu pieejamo (netendenciozo. - redakcija) informāciju par šīs šķirnes suņiem. Nav piemērots suņu īpašniekiem ar nelielu pieredzi spēcīgu un valdonīgu suņu audzināšanā.



42 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
man ir sitads hotdogs :)  +
0 0 atbildēt

atbildot uz enemijs komentāru " man ir sitads hotdogs :)  + " laimīgais :) arī sev ļoti gribu tādu :)

0 0 atbildēt

man arī ir šis suņuks:)

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Vieni no vismīļākajiem suņiem - manam draugam ir tāds un tas ir viens superīgs suns. :)

0 0 atbildēt

Simpātisks suņuks

0 0 atbildēt

man ir taads, gaishi bruuns taads kaa 4.attelaa,!!!  : )

0 0 atbildēt

skaistuļi.

0 0 atbildēt