local-stats-pixel

kas isti bus globalaja sasilsana15

30 7
Ja siltumnīcas efektu izsaucošo gāzu emisijas turpināsies palielināties (modelējot noskaidrots), tad, piemēram, CO2 līmenis divkāršosies nākošā gadsimta beigās. Ja ņem vērā citu papildfaktoru ietekmi kā, piemēram, pieaugošo ūdens tvaiku daudzumu, tad pēc aptuveniem aprēķiniem vidējā globālā temperatūra palielināsies par 1,5oC līdz 4,5 oC, visticamāk par ~ 2,5oC Temperatūras palielināšanās savukārt ietekmēs arī citus ar klimata izmaiņām saistītus faktorus Pasaules okeāna līmenis pacelsies par 50 cm nākošajā gadsimtā un turpinās pacelties arī tālākajā nākotnē. Zemāk esošā piekrastes zona applūdīs un da˛as vietas apdzīvojošās sugas (piemēram, solončakos), ja par tām neparūpēsies, ies bojā Varētu būt sagaidāmas straujas klimata maiņas izraisītas parādības: stipra karstuma periodi, plūdi, sausums, vētras u.c. Varētu mainīties pasaules veģetācijas zonas - pārvietosies robe˛as starp pļavu, me˛u un ar krūmājiem apaugušām platībām Klimats tuksnešos kļūs karstāks, pieaugs tuksneša platības, šis process kā prognozē, varētu būt ar neatgriezeniskām sekām 1/2 no pasaules ledus daudzuma izkusīs, Artikas ledus segas biezums saruks, līdz ar to Saules radiācijas līmenis paaugstināsies, arī globālā sasilšana pieaugs Izmaiņas saldūdens sistēmās ietekmēs biodaudzveidības samazināšanos, dzeramā ūdens krājumus un, iespējams, arī tā kvalitāti Lauksaimniecības produktivitāte saglabāsies tāda pati, taču varētu mainīties lauksaimniecības kultūru audzēšanas rajoni, kā arī palielināties atšķirības starp sausajiem un mitrajiem reģioniem Pārmērīga cilvēku migrācija no sausajiem un slapjajiem reģioniem izsauks konfliktus un veselības problēmas Cilvēku un dzīvnieku slimības "pārceļos" uz citiem reģioniem
Reklāma
30 7 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000
ui te jau prasas pec lupas, bet ta jau interesanti.. :)
2 0 atbildēt
Varēj jau burteļus bišķ liekākus bet nu okeeeey! Nāaais :D
2 0 atbildēt
Nav nemaz tik traki emotion
2 0 atbildēt
nu nav gan miits... vairs retais atceras ziemas ar sniegu,liidz celjiem,kupenas,kuraas vareeja buuveet shtaabinjus un pilis... driiz jau banaanus audzeet vareesim Latvijaa un veel kaads shaubaas par globaalo sasilshanu? Golfa straume pamazaam zaudee savu speeku un nu liist lietus,kur nevajag tik lielaa meeraa,kaa nekad,bet kur vajag tur rodas neparedzami,negaidiiti un nezheeliigi sausumi... nekas nepaliek bez sekaam...
2 0 atbildēt
nja ta fima bija aba. ze tikai ka jau kartejais sizets kad kads iemilas... :D bet ta aba.. :)
1 0 atbildēt
Te jau man lupu jāņem :DDD
1 0 atbildēt
kur mans mikroskpos, lai varētu rakstu izlasīt? :D
1 0 atbildēt
par taam slimiibaam intersanti.
1 0 atbildēt
tiem burtiņiem gan laikam kāds korpulents radījums uzsēdies, jāmeklē vien lupa... no pirksta šitas NAV izzīsts, bet ne jau pirmo reizi uz Zemes. Tādas sasilšanas notiek apmēram reizi 50000 gadu laikā un saistītas ar dažādiem kosmiskiem procesiem un vēl šo to. ne jau cilvēks pie tās vainīgs (bet, protams, veicina gan).
1 0 atbildēt
Ja CO2 daudzums palielināsies tad ņihuja nekas sliktāk nebūs (vismaz ne dēļ siltuma) Tak uz zemes vienkārši mazāk siltuma nonāks un ja mazāk nonāk, tad mazāk no tā siltumnīcas efekta kas var pasliktināties. Nav jau tā, ka viņš tik vienā virzienā atstaro saules starus. Toč no pirksta izzīsts šausmu stāsts. Tā vienmēr ir bijis, ka ir aukstuma periods, tad karstuma, atkal aukstuma, atkal karstuma...... tagad ir karstuma. nu un?
1 1 atbildēt
Piekritīšu tiem,kas pieļauj domu, ka cilvēks nemaz nav ietekmējis temperatūras celšanos. Tik pat labi tas var būt dabīgs process. Un vēl nav teikts, ka temperatūra tikai tagad celsies, ja temperatūras dēļ apstāsies golfa straume, tad Eiropā var iestāties ledus laikmets (tas ne vienu vien reizi ir noticis un toreiz jau nu tiešām cilvēks neko nespēja ietekmēt). Arī tagad daži zinātnieki (iespējams tas ir tikai politizēts jautājums, jo liela daļa no šiem zinātniekiem ir amerikāņi) bažījas par saules z* aktivitāti, kas varētu novest pie temperatūras vispārējas samazināšanās. Šāds gadījums jau ir konstatēts ja nemaldos kauit kur ap 18. gs., kad saules aktivitāte arī pazeminājās, taču šisaistība nav pierādīta.
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt
muļķības kaut kādas.. globālā sasilšana ir no pirksta izzīsts mīts ar ko baida mazus bērnus!
0 1 atbildēt
Labi ,ka ilgi nedzīvošu...
0 1 atbildēt
1+ vikman
0 1 atbildēt