local-stats-pixel

Hamster4

18 6
Eiropas kāmis ir kāmju dzimtas grauzējs. Sākotnēji šis kāmis bija izplatīts tikai Ausrumeiropā un Rietumāzijā, taču tagad tas apdzīvo lielāku teritoriju: rietumos līdz pat Beļģijai un austrumos līdz Altaja kalniem un Jeņisejai. Eiropas kāmis, atšķirībā no sava tuvā radinieka zeltainā kāmja, kas kļuvis par iemīļotu mājdzīvnieku, dzīvo savvaļā. Kāmis ir arī viena no vislabāk izpētītajām dzīvnieku sugām.
Kāmis vislabāk apdzīvo sausas, smilšainas augsnes, kur var bez grūtībām izrakt pazemes ejas, tomēr tas ir sastopams arī zāļainās teritorijās un dažāda tipa tīrumos. Eiropas kāmis ir izplatīts arī pakalnos līdz 500 metriem virs jūras līmeņa.

Eiropas kāmis dzīvo galvenokārt pazemē, kur ierīko mitekļus dažādiem gadalaikiem. Dažas telpas ir savienotas ar eju tīklu. Galvenā telpa var būt samērā liela, bet tās lielums atkarīgs no iemītnieka vecuma. Kāmis ir vientuļnieks, tādēļ katrā alā vienmēr dzīvo tikai viens indivīds. Dažos apgabalos, kur ir īpaši laba zeme un daudz garšīgas barības, nelielā teritorijā var būt vairāku kāmju alas.

Pirms ziemas kāmis patveras alā un rūpīgi aiztaisa ieejas ar zemi. vislielākajā salā Eirpas kāmis pavada ziemas ar zāli izklātā alā. Kaut arī ziemā kāmja ķermeņa temperatūra pazeminās līdz 4 °C, ik pēc dažām dienām tas pamostas un apēd daļu krājumu, kas savākti rudenī.
Reklāma
Reklāma
Reklāma
18 6 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
kamis un tenisemotion Eiropas kamis ož tik pat nelabi kā zeltenais iecienītais mājas kāmis:)?
0 0 atbildēt
:D kaķīši sunīši kāmīši a kads varetu ielikt sadaļu BARĪBAS ĶĒDE :D:D:D:D:D:D:D:D:D
0 0 atbildēt
patīk kāmji, bet nav man persōnīgi neviens bijis. Tas tādēļ ka daži izvelk labi ja 2 gadus.. :/
0 0 atbildēt
man patiik shitie moshkjiishi,ir parastaiskaamiitis bijis un vesela cupa ar dzungaarijas kaamjiem,no kuriem tik divi tagad ir... taadi miiljuki... emotion
0 0 atbildēt