local-stats-pixel fb-conv-api

Itālija neplānojot #7: San Marino - 2. daļa0

24 0

Vecpilsēta atrodas uz Titāna kalna (Monte Titano) 739m virs jūras līmeņa, bet kalna smailēs atrodas galvenie tūrisma objekti - trīs torņi Guaita, Cesta un Montale. Ieeja ir 4,5€, lai uzkāptu vecākajā - Guaita tornī, no kurienes paveras kolosāls skats uz uz otro un augstāko torni Cesta. Tālumā var mierīgi ieraudzīt arī Rimini un Adrijas jūru.

Pati vecpilsēta ir pilnīgi nekas īpašs, JO visas vēsturiskās ēkas pilda tikai vienu funkciju - pārdod ķīnas suvenīrus. Un es nepārspīlēju (gaidiet video), šeit jel kādas vēsturiskas sajūtas vienkārši nav. Te ir vēl trakāk nekā Venēcijā, bet papildus katrs piektais veikals tirgo ieročus, nažus, zobenus, militāro ekipējumu un pat lokus. Pārējie piedāvā smaržas, somiņas, glavaskausus, rotaslietas, rotaļlietas, t-kreklus.. to loriņu daudzums ir neaptverams. Pie tam visi šie sūdiņi ir katra veikala izgaismotajās vitrīnās pat naktī.

Bet līdzko acis pacel pāri lielajiem mūriem, tā sirds gavilē un smeldz par tik skaistiem panorāmas skatiem. Es neesmu saulrietu čalis, kas katru brīvu mirklu brauc uz Balto kāpu romantiski paraudāt, bet noskatīties saulrietā no San Marino ir iespaidīgs skats.

Līdz ko atnāk vakars, tā tūristi pazūd, kafejnīcas aizveras un ielās paliekam tikai mēs. Varbūt vasarā šeit valda lielāka kustība, nakts dzīve, bet tagad ir sezonas beigas, var baudīt lēnu, nesteidzīgu vakara pastaigu bez cilvēku pūļiem. Rīt lidojam atpakaļ uz Lietuvu.

24 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000