Ko ēst:
Spānija ir tā vieta, kur pasūtot alu var tikt arī pie uzkodām. Diemžēl Barselonā uzkodas nav viesmīlības norma. Labākajā gadījumā var cerēt uz olīvām.
Par naudu Tapas (uzkodas) var atrast gandrīz katrā barčikā un patatas bravas (cepti kartupeļi), kalamares (kalmāru gredzenus) vai sviestmaizes var dabūt par apmēram 3,5-4 eur. Protams ir vietas, kur prasa 5eur, bet tad jāskatās vai porcija ir 5eur cienīga. Ir arī citas ātrās uzkodas, piemēram te ir pilns ar meksikāņu ēstuvēm, kur laimīgajās dienās viens tako maksā 1 eur. Protams, ka te ir arī picērijas, var dabūt arī kebabus (~3,5 eur), kā arī burgerus. Pārtika te nav daudz dārgāka ka Latvijā, tāpēc der iedomāties cik par to būtu gatavs maksāt Latvijā.
Paelja, mums tie ir rīsi ar jūras veltēm vai vistu. Noteikti jānogaršo, bet uzmanies, jo restorānos parasti cena ēdienkartē ir par vienu personu, lai arī paelju parasti var pasūtīt sākot no divām personām. Ir arī Paelja negra, kas melna, jo krāsota ar tintes zivs tinti. Īstā spāņu tradicionālā paelja patiesībā ir ar vistu nevis jūras veltēm.
Pinchos (mini maizītes) ir viena iela netālu no centra - Carrer de Blai, kur ir pilns ar mini maizīšu ēstuvēm. Dažviet maizīte maksā 1eur. Nr. 39, manuprāt, ir lieliska vieta ar perfekti kraukšķīgām maizītēm un lielākā daļa maksā 1 eur. Der atcerēties, ka maizītē ir iespraustais zobu bakstāmais, ir jāsaglabā, jo tādā veidā nosaka cik maizītes ir apēstas, lai pēc tam sastādītu rēķinu. Dekorētie zobu bakstāmie protams nozīmē, ka tas pincho būs dārgāks.
Bufetēs arī var kārtīgi pieēsties par kādiem 15 eur. Citreiz ir tā saucamās viss, ko Tu vari apēst (all you can eat) bufetes, kur var pārēsties līdz nāvei par 10eur. Ir arī restorāni un ēstuves ar dienas piedāvājumu 11-15 eur, kas, manuprāt, ir lēti jo porcijas