local-stats-pixel fb-conv-api

11 noteikumi dažādās valstīs, par kuru ignorēšanu draud naudas sods vai cietums7

103 2

Nāvessods par narkotisko vielu transportēšanu, arests – par medikamentu ievešanu vai nepareizu tetovējumu, naudas sodi par visneiedomājamākajām ikdienišķām lietām – tik dažādi var būt iemesli, kas ceļotājiem var sagādāt liekas nepatikšanas.

Tādēļ pirms došanās ārpus Latvijas robežām, it īpaši uz tālām, eksotiskām zemēm, ir vērts iepazīties ar vietējām parašām, noteikumiem un aizliegumiem. Īpaši svarīgi ir lasīt oficiālos informācijas avotus, piemēram, ieskatīties Ārlietu ministrijas mājas lapā, jo dažādos interneta avotos ir atrodams ne viens vien smieklīgs, taču nepatiess apgalvojums. No mūsu skatu punkta reizēm tie var šķist visai dīvaini, taču to pārkāpšanu nav vērts pat apspriest.

Par to, ar kādām problēmām ceļotājiem nākas saskarties, vēsta arī dokumentālais seriāls «Arestēti ārzemēs», kura jaunākās, 6.sezonas sērijas «National Geographic» skatāmas no ceturtdienas, 10.janvāra.

Lai atgādinātu par drošu ceļošanu, «National Geographic» ir apkopojis noteikumus, kuri ir spēkā dažādās valstīs un kurus ieteicams ņemt vērā pat tad, ja tie šķiet mazliet nenopietni.

103 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Jautājums par 9īto punktu. Kur tad briti tā pielokas, kā sivēni, ja ne pabos???

10 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

O! To plaanpraatiigo veceni uz Shveici jaaaizsuuta emotion

0 0 atbildēt