local-stats-pixel fb-conv-api

Šogad pārdoti mazāk jauno, bet vairāk ekskluzīvo auto8

19 3
Šā gada septiņos mēnešos Latvijā ir pārdotas 13 380 jaunas automašīnas, kas ir par 6733 automašīnām, jeb 33.5% mazāk nekā pērn šajā laika posmā. Par to liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas apkopotie dati par jaunu automašīnu reģistrāciju. Taču pretstatā kopējai tendencei, pieaugusi ekskluzīvu automašīnu reģistrācija.
Tikai septiņu zīmolu automašīnas šogad ir uzrādījušas pārdošanas (reģistrācijas) apjomu kāpumu. Neapšaubām pieauguma līderis ir «Lada», kas, pārdodot 366 auto, šogad pārdošanas apjomus ir vairāk nekā dubultojusi (+ 154%). Tāpat pārdošanas apjomus pieaudzēt izdevies «Nissan», kas ticamākais saistīts ar veiksmīgo «Qashqai» modeļa tirdzniecību. Vēl starp šī gada veiksminiekiem jāmin «Fiat» (+20.5%) un «Dodge» (+26%), tomēr pēc pārdoto automašīnu skaita šie abi ražotāji atrodas pārdotāko automašīnu topa lejas galā ar attiecīgi pārdotiem 88 «Fiat» un 63 «Dodge».
Taču interesantāka aina paveras, kad apskata, kas tad ir pārējie veiksmīgie šogad. Valsts ekonomiskās krīzes laikā šogad Latvijā jau ir reģistrēti četri jauni «Ferrari» (divreiz vairāk nekā pērn), 20 jauni «Jaguar» (+11.1%) un 17!!! jauni «Bentley» spēkrati (+30.8%).
Starp citu, līdzīga aina paveras, ja sīkāk aplūko tirgus līdera «Toyota» pārdošanas rādītājus. Kopumā šogad ir pārdotas 1587 jaunas «Toyota» automašīnas, kas ir par 34.8% mazāk nekā pērn. Nav nekāds brīnums, ka «Toyota» izdodas saglabāt līderpozīcijas, jo ražotājs piedāvā auto gandrīz visos segmentos. Taču interesantāks ir fakts, ka gandrīz pusi no ražotāja pārdošanas apjomiem veido SUV segmenta modeļi. Un ja vēl mazo SUV «RAV4» (311 pārdoti auto) varētu uzskatīt par ekonomiskās krīzes laikam atbilstošu pirkumu, tad lielo «Land Cruiser» (363 pārdoti auto) diez vai tāds būs. Patiesībā, vērtējot pēc pārdoto automašīnu skaita pa modeļiem «Land Cruiser» ieņem 5!!! vietu.
Racionālo pirkumu zonā - mazā, kompaktklase un vidējā klase neapšaubāmi pārdošanas līderi ir «Volkswagen» grupas ražojumi: «Škoda Fabia» - 438 pārdoti auto; «Volkswagen Golf» – 423 pārdoti auto un «Škoda Octavia» – 551 auto. Savukārt lielajā klasē «Hyundai Sonata» ar pārdotiem 105 auto. Tomēr tā īsteni par lielo klasi varētu runāt sākot no otrās vietas – «BMW 5 sērija» (72 auto); trešā – «Audi A6» (58 auto) un ceturtā «Lexus GS» (39 auto).
Atgriežoties pie «luksus» klases, tad kopumā šogad Latvijā ir pārdoti 71 šā segmenta auto. Līderi ir «Lexus LS» – 21 auto un «Mercedes Benz S-klase» – 20 auto.
Tomēr, vērtējot kopumā, kritums ir acīmredzams, jo šogad septiņos mēnešos tikai pirmajam trijniekam «Toyota», «Volkswagen» un «Škoda» ir izdevies pārdot vairāk nekā 1000 automašīnas. Pērn šajā laika posmā jau septiņu ražotāju auto pārdošanas apjomi bija rakstāmi ar četriem cipariem.
19 3 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv