local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS milicijas auto: Porsche, BMW un Mercedes-Benz8

254 0

Ieraudzīt PSRS laikos ārzemju automašīnu uz ceļa, turklāt vēl milicijas auto veidolā? Tas bija tāpat kā ieraudzīt piezemējušos NLO - tik ļoti nereāli un sveši tas izskatījās.

Diez vai garāmbraucošs Rolls-Royce varētu kādu pārsteigt vairāk kā toreiz Ford Galaxy - laikam pirmā ārzemju mašīna PSRS, ko amerikāņi esot uzdāvinājuši ar visu policijas aprīkojumu. Bet kopumā ārzemju mašīnas PSRS sāka paradīties 70-to gadu sākumā.

1974. g. notika izstāde «Krimtehnika-74», uz kuru rietumu firmas atveda arī automašīnas ar policijas aprīkojumu. Milicijā 70-tajos gados sāka parādīties mašīnas ar «ciltsrakstiem» - Mercedes-Benz un BMW. Skaidrs, ka tādas mašīnas parastos milicijas posteņos nestāvēja, bet apsargāja ģenerālsekretāru Brežņevu, lai gan tādas mašīnas būtu bijušas ļoti noderīgas. Kamēr vietējais PSRS ražojums varēja ieskrieties līdz 170 km/h, tikmēr ārzemju markas varēja mierīgi pārspēt 200 km/h ātrumu. Taču «inomarkas»-milicijas mašīnas tika izmantotas lielākoties ārzemju delegāciju pavadīšanai.

Īpaši bagātīgi Mercedes-Benz parādījās milicijā pirms 1980. g. olimpiādes. Šīs automašīnas iegādājušies arī PSRS vadītāji un viņu bērni. Tāpat milicijā bija arī tāda eksotika kā Dodge Tradesman un Volvo 264. Bija satopami arī Renault modeļi un pat (neticēsiet) Porsche 911! Lielākā daļa no šīm mašīnām milicijas rīcībā nonāca pēc starptautiskām izstādēm Maskavā vienā eksemplārā. Sākoties «perestroikai» parādījās arī Ford Crown Victoria un Chevrolet modeļi, bet pēc sabrukuma tas pārstāja būt kaut kas īpašs. Tad jau visu varēja nopirkt par naudu, kura pazuda kopā ar PSRS.

254 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

 emotion 

3 0 atbildēt
Radās, ka nemaz tik baisi bomži nebija
3 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Krievu okupanti šiko!
2 0 atbildēt
Kam vispār Porschi 911 vajadzēja,jā tie kam bija mašīna,tie brauca ar ZAZ(zapiņu) un žiguļiem,zapiņu pa kalnu lejā varēja izspiest 120 km/h un no 0-100 km/h sasniedza minūtes laikā.Vienīgais žigulis bija nedaudz jaudīgāks.
2 0 atbildēt

Un atkal pacelts raksts par bijušajiem PSRS laikiem. Šķiet, ka to laiku visas dzīves nianses tagadējai spoku paaudzei būsim daudz labāk izstāstījuši kā par notikumiem pašu valstī un Spokos.

Piedod, autor, bet šodien man ļoti skumji, jo šodien, 03.03.2019. ir diena, kad dzimis mūsu Spoku lielākais autofans - speciālists un vienkārši vienreizēji gudrs un labestīgs cilvēks Sasha Aleksandrs, kura mūsu vidū vairs nav.  Par to liecina MJ profilā par piemiņu iedegtās svecītes. Viņam šodien būtu apaļi 60.

 Atradu Nekropolē šādu ierakstu.

https://nekropole.info/lv/Aleksandrs-Alksnis-03.03.1959

Dzimšanas datums: 03.03.1959

 Miršanas datums: 26.12.2018 Kapsēta:Rīgas kremācijas cents

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt