local-stats-pixel fb-conv-api

Leģenda par Nuvolari.3

Viņi visi izlikās, ka viņus neinteresē tas, kas notiek aiz sienas lielajā banketu zālē viesnīcā 'Eifeler Hof'. Viņi ēda vakariņas un sprieda, kurš vīns ir labāks - vācu vai itāliešu. Bet, kad sarunas apklusa, caur nažu un dakšiņu šķindoņu varēja dzirdēt blakus zālē notiekošo. Tad viens no viņiem, aptuveni 40 gadus vecs, piecēlās, piegāja pie durvīm un nedaudz pavēra tās.
'Par varenās Vācijas uzvaru!' bija dzirdams sauciens. Un daudzbalsīgs koris piebalsoja: 'Sieg Heil!'
'Velns parāvis!' nepacietīgais vīrs aizcirta durvis un atgriezās savā vietā pie galda. Taču viņa skatiens bija jautrs. 'Liekas, viņi jau svin uzvaru. Taču sacīkste ir 500 kilometrus gara. Viss var notikt. Turklāt var uzlīt lietus.'
Spriedze pie galda nedaudz atslāba. Jā, viņiem nāksies cīnīties pret deviņiem vācu sacīkšu automobiļiem, daudz ātrākiem un stiprākiem. Jā, pie stūres sēdēs pats Lietusmeistars Karačiola, kuram netraucē nekādi laika apstākļi. Bet Tacio Nuvolari teica, ka viss var notikt. Viņš ir neparasts cilvēks! Visa Itālija dievināja savu Maestro. Un, ja viņš tā teica, tad viņiem ir izredzes izcīnīt Vācijas Grand Prix.

Šis stāsts sākās Itālijas ziemeļos, Mantujas provincē. Turīga zemnieka 3-stāvu mājā 1892. gada 16. novembra rītā piedzima dēls. Zēnam deva neparastu vārdu - Tacio, jo tā vēlējās viņa tēvocis Džuzepe, daudzkārtējs Itālijas velosacīkšu čempions. Kad 6-gadīgais Tacio sāka iet skolā, tēvocis viņam uzdāvināja velosipēdu. Par to zēnu apskauda visi vienaudži, jo tajā laikā bērnu divritenis bija neparasta lieta.
Pēc 6 gadiem tēvocis aizveda Tacio paskatīties autosacīksti. Tas atstāja uz zēnu lielu iespaidu. Taču pagāja daudzi gadi, pirms viņš izgāja uz starta. Pirms tam viņš pabeidza institūtu, nodienēja armijā, apprecējās, piedzima dēls.
1920. gada 20. jūnijā Tacio Nuvolari izgāja uz starta ar motociklu. Pēc trim gadiem par viņu rakstīja: 'Jaunais mantujietis ir atstājis labu iespaidu. Liekas, ka viņu gaida spoža nākotne.' Tolaik Nuvolari bija 31 gadu vecs.
Tā arī notika. 1924. gadā Nuvolari kļuva par firmas 'Bianchi' braucēju un Itālijas čempionu, no 1920. līdz 1930. izcīnīja 39 uzvaras, uzstādīja trīs starptautiskus rekordus.
Par viņu tika publicēta grāmata 'Nuvolari ātrās dzīves rekordi', kurā aprakstīti asinis stindzinoši notikumi no Tacio dzīves. Lūk, dažas epizodes no 1926. gada.

28 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Super!!!

4 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt