local-stats-pixel fb-conv-api

Latvietis uzbūvē auto, kuru darbina malka72

Domājams, ikviena autobraucēja, pat ļoti turīga, sapnis ir braukt ar tik maziem tēriņiem, cik vien iespējams. Bet, kamēr vieni domā, kā samazināt tēriņus, citi ķeras vērsim pie ragiem un savu auto mājas apstākļos pielāgo darbināšanai ar atjaunojamajiem resursiem.

Kā, piemēram, kāds latvietis tepat Pierīgā, kurš savu pusmiljonu kilometru nobraukušo Audi 100 no automobiļa, kura 1,8 litru motors jābaro ar benzīnu, ir pārbūvējis par transporta līdzekli, kura darbināšanai ar speciālas uzpariktes starpniecību vajadzīga vien malka. Vai ideālajā gadījumā - zāģēšanas pārpalikumi.
.
Jāpiebilst gan, ka pirms došanās ceļā ar malkas apkures Audi jāveic diezgan ilgs sagatavošanās process un brauciena laikā ik pa laikam jāpiestāj ceļmalā, lai papildinātu degmateriāla krājumus, tomēr auto strādā un pat spēj sasniegt 100 kilometrus stundā. Tiesa, diezgan negribīgi un, kā redzams video, ne tādā gadījumā, ja jābrauc pret slīpumu.


655 2 72 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 72

0/2000

Īstenībā nedaudz pēc kandžas aparāta izskatās pa gabaluemotion

2 0 atbildēt
Labs, bet nu šādi nekad nevarētu iet ražošanā. Par rakstu +.
2 0 atbildēt
Ideāls braucamais, ja ir neparedzēta situācija, karš vai globāls ****ec. Kamēr citi bez degvielas raudās, šis cilvēks būs pietiekami neatkarīgs. Piemēram, situācija, kad virs valsts uzbliež EMP, neviena jaunāka mašīna nedarbosies, bet šis tik iemetis pa pagalei un brauks kā smalks kungs. =)
2 0 atbildēt

Tam ir saules enerģija,lai arī ūdens nav jābojā un ne jau visiem viņiem ir kkādas tradīcijas,bet resursa trūkums

1 0 atbildēt

un, kā jau likās, kāds par to ūdeni ar kautko gudru pateiks, bet - nu neiegūst no ūdens enerģiju, tāpat kā uzvelkamā mašīnīte enerģiju neiegūst no atsperes, bet gan no atsperes spriegojuma. Tāpat ūdens var būt siltuma nesējs, un enerģija ir SILTUMS, elektrolīzē ūdeni var sadalīt un atkārtoti sadedzināt, šajā gadijumā enerģija ir UDEŅRADIM un SKĀBEKLIM, kuru iegūšanai no ūdens patērē elektrību, tāpat ūdeņradi var iegūt no ūdens, tam pievienojot aktīvus metālu, bet šajā gadijumā reālā degviela ir aktīvais metāls, kas reaģē ar ūdeni atbrīvojot ūdeņradi, vēl populāri domāt, ka ūdens enerģia ir solvatācijas siltums, kas rodas šķidinot tajā dažādas citas vielas, bet tā ir šķišanas enerģija, ko pievada šķidināmajai vielai to žāvējot, ūdens arī var katalizēt dažādus procesus, tādejādi palielinot enerģijas daudzumu, tomēr arī to nevar uzskatīt par enerģiju no ūdens, jo enerģija nerodas no ūdens, bet tas palīdz optimālāk notitēt citiem procesiem. tā kautkā, tā ka, manuprāt, šie  "udens dzinēji" patiesība nekādu ūdens degvielu nelieto ... emotion  

1 0 atbildēt

tomēr ļoti interesē tā nākotnes tehnoloģija ....   

1 0 atbildēt
Es zinu ka auto veidotājs nav Arvīds auniņš jo šo auto būvēja mans kaimiņš.
0 0 atbildēt
Zbis emotion
0 0 atbildēt

Bija redzēts youtūbs, ka viens baltkrievs tādu uzparikti bija ieriktējis žigulim bagažniekā.

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

😍

0 0 atbildēt

80tajos nebija vel opelu sheit!

0 0 atbildēt

to visu uzparikti kabatas formātā un tā lieta aiziet

0 0 atbildēt

Nanotehnoloģiski!

0 0 atbildēt

Raksts 1:1 ar Tvnet->Auto->Koka braucējs rakstu

0 0 atbildēt

lai nospolejas....citadi nav verta ta visa nemsanas

0 0 atbildēt

nice

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

izstāsti lūdzu smalkāk par savu nākotni ? 

0 0 atbildēt

Katrā ziņā cepuri nost par darbu, kaut gan šī gāzģeneratora tehnoloģija tiešām nav nekas jauns. Praktiski jebkuru benzīnnieku var pārbūvēt, jo darbojas uz līdzīga principa kā gāzes iekārta. Tikai šeit gāzi nepilda, bet uz vietas ražo no malkas, kuru pēc tam motorā sadedzina. Kā alternatīva laba, tikai ēd salīdzinoši daudz malkas (3kg uz 35 km nešķiet pārāk efektīvi) un papildus tam aizņem pārāk daudz vietas. Kas zina, varbūt nākotnē kaut ko tādu arī ieviesīs, tikai daudz ekonomiskāku, kompaktāku un videi draudzīgāku.

Lai gan man šķiet, ka ūdeņraža tehnoloģijai tomēr ir lielākas izredzes kļūt kā mainstream degvielas avotam, jo ir vieglāk pieejama (ūdens mums ir milzu daudzumos, no kura var iegūt ūdeņradi, vajag tikai attīstīt infrastruktūru).

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »