local-stats-pixel fb-conv-api

Kāda tad ir ikdiena braucot ar M sērijas BMW?2

16 2

Man likās interesanti padalīties ar savu pieredzi kā ir braukt ikdienā ar BMW sporta un luksusa auto M6. Tā ir samērā reta mašīna, ko vairums cilvēku savā garāžā neatrod. Ne jau tāpēc, ka neviens tādu nevarētu atļauties, bet kā jau visām jaunajām BMW automašīnām, vērtības zudums pirmajos gados ir diezgan iespaidīgs, tāpēc lietotu auto tirgū visi BMW ir atrodami pieejamās cenās. Manuprāt, patiesie iemesli, kāpēc daudzi šādu auto nemaz neapsver, ir citi.

Pirmkārt jau tas, ka M sērijas auto neskaitas praktiski un ģimeniski. Tiem vienmēr ir nedaudz cietāka amortizācija un asāka reakcija uz jebkuru kustību virs gāzes pedāļa. Kad cilvēki auto primāri izvēlas pēc komforta daudzuma, M sērija, kaut patiesībā diezgan komfortabla, nebūs pirmā izvēle viņu potenciālo auto sarakstā. Otrkārt, daudzi gluži vienkārši vēlas ietaupīt uz degvielas izmaksās auto eksplutācijas laikā. Ir liela starpība vai brauciens uz laukiem tev izmaksā 20 eur ekonomiskā dīzelī vai 60 eur M sērijas auto. Protams, galvenais vainīgais šādos degvielas izdevumos nav lielais 4.4 litru dzinējs, bet gan Tava paša uzvedība pie stūres, jo kurš gan ar emku var pabraukt mierīgi. Un, manuprāt, pēdējais un galvenais iemesls kāpēc pārsvarā cilvēki nebrauc ar M sērijas auto – viņi neuzdrīkstas to darīt. Cilvēks ir kompromisu būtne un M auto ir domāti maksimālistiem. Vislielākā jauda, vislabākā stabilitāte līkumos, vislielākais azarts braucot. Daudzi sevi neredz pie šāda auto stūres, viņi ikdienā vēlas ekonomiju, mazus ceļa nodokļus, parādīt draugiem, ka ir veikuši “prātīgāko izvēli”. Ir cilvēki, kas savam auto grib M auto ārējo izskatu vai paātrinājumu pie luksofora, bet nav gatavi atteikties no ikdienas ekonomijas. Tad rodas uz ielām tādi “frankenšteini” ar 2 litru motoru un 4 izpūtējiem vai “čipotie” dīzeļi, kas aiz sevis pie luksofora atstāj melnu kvēpju mākoni. M sērijas auto nav domāts katram cilvēkam. Tie ir kā skaista un traka draudzene – visi grib izjust kaifu, ko šī lēdija var sniegt gultā un sadzīvē, kad ir laimīga, bet tikai retais var sadzīvot ar viņas prasīgo dabu un untumiem, kad dusmīga. Lai gan realitātē mans M6 nav nemaz tik prasīgs, minēšu pāris mīnusus, ar kuriem jāsadzīvo M6 Gran Coupe īpašniekam.

Sākšu ar praktiskām lietām, kas jāiemācas tieši šo auto īpašniekiem. Itkā sīkumi, bet vēljoprojām nespēju pierast. F10, F06, F12 un F13 sērijas emkas, lai gan kaut kur amerikā atrodamas arī ar manuālo transmisiju, pārsvarā ir aprīkoti ar divsajūgu automātisko pārnesumkārbu. Tā ir īpaša ātrumkārba, bet ikdienā tā strādā gandrīz kā parasta automāts. Tomēr BMW inženieri izdomāja ka jautrāk būtu ātrumu pārslēgu uztaisīt pavisam savādāku. Tā piemēram uz pārslēga neatradīsi pogu “P”, kas visām citām mašīnām ir galvenais režīms apstājoties. Tas rada diezgan lielu apjukumu jaunajiem vadītājiem, jo mašīnu vienmēr ir jānoparko “Drive” režīmā jeb “ātrumā”, kas ir pretēji loģikai, un jānospiež elektroniskās rokasbremzes poga. Mašīna vienmēr bļaus un neļaus Tev aiziet, ja nebūsi šo procedūru izdarījis perfekti. Es nejokoju.

Šobrīd vēl braucu pavisam neilgu laiku ar šo auto, bet jau esmu saskāries ar paziņojumu par eļļas papildināša. Nekādu problēmu, ātra ciemošanās servisā to atrisināja. Bet forumos un video apskatos sapratu, ka šī tēma ir ļoti aktuāla M sērijas auto vadītājiem. Motori ir uztaisīti tā, ka tie saudzē sevi, bet no šos šķidrumus. Labāk jau ir uzreiz nekevējoties pieliet eļļu, nevis uztraukties par motora saplīšanu. Sapratu gan, ka dažos gadījumos, braucot sportiski, M auto “ēd” līdz pat 1 litram eļļas uz katriem 500 kilometriem. Tas ir kā doties kopā uz filmām ar čali, kas 2h seansa laikā izdzers 2 litru kolu bez piepūles. Un es pat nepieminēju vēl standarta 17 litru degvielas patēriņu uz katriem 100 kilometriem. Emka – vienmēr izslāpis auto. Tam visam bonusā vēl jāpieliek izmaksas uz jaunām riepām, jo šobrīd izskatās, ka ar manu smago kāju un vēlmi taisīt saulītes un “burnout”, riepu protektori sarūk iespaidīgos tempos.

Turpinot tēmu par M dzinējiem. Pēc forumu apmeklējuma man tagad ir neliela paranoja, ka katrā brīdī mans dzinējs var eksplodēt un izkūpēt gaisā. Iemesls ir BMW sporta dzinējiem slavenais šālu defekts. “Slavu” šī problēma izpelnījās ar e60 un e92 ģimenes modeļu motoriem. Manam dzinējam, ar rūpnīcas apzīmējumu S63, šī problēma nav pārāk izteikta, bet es tāpat plānoju tuvākajā laikā sarunāt servisā jaunu šāļu komplektu un nomaiņu. Padošu ziņu, cik man tas izmaksās. Tas noteikti būs vairāk kā daudzi vēlas investēt nupat nopirktā mašīnā, bet daudzas reizes lētāk kā jauns dzinējs. Šajā gadījumā sirdsmiers ir svarīgāks.

Man šī mašīna ir ļoti mīļa un vēlos to saudzēt. Katru reizi kad dodos uz lielveikalu vai kādu citu publisku parkingu, esmu uzsācis jaunu ieradumu. Man vairs negribas meklēt parkinga vietu pēc iespējas tuvāk veikala ieejai, bet drīzāk apstāties tālākā, mierīgākā stūrītī. Mans auto ir salīdzinoši liels un ļoti nevēlos, lai kāds cits savā steigā neiever durvis manā auto vai nenoskrāpē ar savām mantām. Daudzi savā ikdienā steidzas vai domā par kaut ko pavisam citu, nepievērš uzmanību cik tālu ir blakus mašīna un noteikti, iesitot mazu bukti tajā, pat nedomās atstāt savu kontaktinformāciju. Tāpēc es jūtos drošāk, atstājot savu auto tālākajā stāvlaukuma stūrī. Papildus bonuss tam ir veselīga pastaiga, dodoties līdz ieejai un iespēja uztaisīt spontānu auto bildi parkinga vietā, ko nesabojā blakus esošās mašīnas.

Vēl mazliet -

https://mistersx.com/kada-tad-ir-ikdiena-braucot-ar-m-serijas-bmw/?utm_source=spoki&utm_medium=post

 
16 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

👍

1 0 atbildēt

daiļdirsejs😁Tev baltā vai melnā mašīna?

0 0 atbildēt