local-stats-pixel fb-conv-api

Kā Rīkoties Ceļu Satiksmes Negadījumā? (CSN Iemesli un Padomi)2

34 2

Rīga uz Latvijas fona visnotaļ izceļas ar ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz ceļa, kas krietni palielina statistiku par CSNg skaitu ar cietušajiem.

TOP 5 statistika par reģistrēto CSNg dažādās pilsētās 2017.gadā:

Reģions - CSNg Kopā

Rīga -10405

Daugavpils - 1005

Jelgava - 529

Liepāja - 501

Jūrmala - 449

Lai vieglāk būtu izprast, cik daudz tas ir attiecībā pret pārējiem Latvijas reģioniem, tad apakšā varat aplūkot ceļu satikmses negadījumu kopskaita vizualizāciju Latvijā.

Lai gan ziema tuvojas beigām un tā ir sezona, kad pieaug CSNg skaits, nevajadzētu aizmirst par drošības pasākumiem, kurus būtu jāievēro katrā sezonā un dažādos laikapstākļos.

Populārākie autoavārijas iemesli

Ir neiespējami noteikt precīzus datus autoavārijas iemesliem, tā kā ir daudz nereģistrēto ceļu satiksmes negadījumu, nepatiesu liecību un nepietiekamas autotehniskās ekspertīzes.

Toties ja tos aplūko kopskatā, tas varētu izskatīties sekojoši:

1. Lēns reakcijas laiks un nespēja izvērtēt situāciju

Tas nav noslēpums, ka vairumā gadījumu no smagi ievainotajām personām CSNg ir vienkārši gājēji. Un lielākoties tie ir alkohola reibumā.

Taču neskatoties uz šo faktoru, vadītājs iespējams ir varējis izvairīties no šāda starpgadījuma, ja būtu pievērsis lielāku uzmanību ceļam un apkārt esošajiem apstākļiem.

Protams, gājēju pāreju infrastruktūra arī ir vainojama pie šādiem incidentiem.

2. Pārgalvīgs kreisais pagrieziens

CSN 151.punkts nosaka - veicot kreiso pagriezienu vai apgriežoties, ir jādod ceļš apdzenošajiem transporta līdzekļiem. Un kā mēs visi zinam - dod priekšroku arī pretī braucošajai mašīnai, veicot kreiso pagriezienu.

3. Alkohols

Alkohols ir autovadītāja lielākais ienaidnieks. Pēc 2015. gada statistikas tādās valstīs kā Itālijā, Kanādā, Francijā un Austrālijā alkohols ir iemesls kādēļ vairāk nekā 20% no ceļu satiksmes negadījumā iesaistītajiem ir zaudējuši dzīvību.

4. Agresīva un pārgalvīga braukšana

Ieskaitot ātruma pārsniegšanu, šāda veida braukšana ir kas tāds, ko ikkatrs autovadītājs ir redzējis uz ceļa. Tādēļ bez liekām piebildēm - vienmēr pārliecinaties par drošību uz ceļa paši, ieskatoties visos spoguļos un aplūkojot pretējās braukšanas joslu.

Padomi drošai braukšanai

* Lai nebūtu jāsauc autoevakuators vai vēl sliktāk - apbedīšanas birojs, stingri iesaku visiem autovadītājiem izvērtēt savu vīrišķību un nesēsties pie stūres alkohola reibumā, bet labāk izsaukt taksi vai atpūsties pie drauga

* Visiem gājējiem diennakts tumšajā laikā vajadzētu staigāt pa gājējiem paredzētu ceļu. (izklausās pašsaprotami) Turklāt jāpiestiprina redzamā vietā gaismu atstarotāju vai citu atstarojoša materiāla elementu

* Autovadītājam vajadzētu ievērot ātruma zīmes un izvēlēties ātrumu, lai satiksmes negadījums nebeigtos letāli gan pasažieriem, gan automašīnas vadītājam

* Braukt ar laikapstākļiem atbilstošām riepām un ziemas vai lietus apstākļos “nepumpēt” bremzes pedāli, ja mašīnai ir bremžu pretbloķēšanas sistēma (ABS)

* Visiem pasažieriem bez izņēmumiem vajadzētu lietot drošības jostas, jo īpaši vedot bērnus

* Distances ievērošana un bremzēšanas nepieciešamība

34 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

novāciet sēnes no ceļiem un tos,kas nezin noteikumus,tad avāriju skaits samazināsies..zb. tie,kas ieraugot ātros vai ugunsdzēsējus met pa mēmajiem un apstājās pilnībā..

0 0 atbildēt
Vienkārši sakot, nēsi mudaks pie stūres un viss
0 0 atbildēt