local-stats-pixel fb-conv-api

zemūdene Kurska 27

81 0

Pirmā daļa - http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska/186642

pienāca 2000gada  augusts

Krievijas flote rīkoja milzīgas mācības, kuru laikā Kurskai bija sevi jāparāda. Jāpierāda, ka ši zemūdene ir pārāka par jebkuru citu. Mācības notika aiz polārā loka, ledainajā jūras ūdenī.

Šajās mācībās piedalījās vairāk nekā 30 kuģu un zemūdeņu, kā arī daudzas lidmašinas, mācībās tika izmēģinātas jaunākās torpēdas un citi ieroči (protams bez militārajām galviņām, tikai uz kurskas šo noteikumu diemzēl neievēroja)  Mācību laikā kurskai bija dots uzdevums izšaut daudzas torpēdas arī tādas kuras sauca par "zivi", šo torpēdu darbināja šķidrā degviela (līdzīgi kā kosmosa reķetēm) kura mēdza iztecēt un apdraudēt visu apkārtējo cilvēku dzīvības. Šo torpēdu vienīgais labums bija tāds ka viņas ir LĒTĀKAS nekā citas.

Kurskas 'vīri bija simtprocentīgi gatavi parādīt šo zemūdeni valdībai, viņi zināja, ka viņi ir labākie visā flotē, visās jomās, ar lielu lepnumu viņi piedalījās šajās mācībās.

Uzdevumi būs grūti, bet zemūdene tādiem tika paradzēta.

Problēmas sākas ar to ka, Krievijas valdība flotei līdzekļus jau pāris gadus apgraizīja. trūka pat krāsa lai varētu nokrāsot šis skaistules nedaudz aprūsējušas daļas.

Lai ietaupītu līdzekļus, Kurskas militāro bruņojumu (kodolgalviņas un visas pārējās 24 torpēdas) tika atstātas Zemūdenē. Tās atradās zemūdens priekšgalā, tas tāpēc, lai varētu labāk un ātrāk izšaut torpēdas, un trāpījuma gadījumā apkalpe paliktu dzīva, jo priekšgalu atdalīja biezas tērauda sienas.

Mācībās Kurska nevarēja pieļaut nevienu kļūdu, jo Kurskas kapteinim Ļahinam tika atsūtīta pavēle, par to, ka Kurskai viss ir jāveic pilnīgi PERFEKTI. Tas arī tika darīts. Visa komanda mācībās darbojās saskaņoti un pārliecināti.

10 augustā kurska devās savā lielajā mācību uzdevumā !

Uz Kurskas nebija steiga, ikviens vīrs domāja par drošibu, jo viņi apzinājās, kas ir uz viņu zemūdenes, viņi zināja, ka viņi ved gan kodolgalviņas gan citas ļoti spēcīgas kaujas torpēdas.

Ātri vien  visi iegaumēja divus vīrus, kuri bija krievijas militārie inženieri, viņi nebija Kurskas izlasē. Visa komanda aprunāja viņus, jo neviens nezināja kāpēc uz klāja atrodas šie svešinieki, bet tad vīri uzzināja ka uz kuģa tika ielādētas "zivis" un raķete Škval, torpēdas kas pašas par sevi ir bīstamas un nestabilas, bet ātras un modernas tās spēja panest 450 smagu kaujas galviņu, diemžel ši torpēda ugunsgrēka gadījumā spēj izturēt tikai divas minūtes liesmu ieskauta, tas bija daudz par maz. šis bija tikai dažas no šim nāvesmašinām, kas atradās uz klāja. Tas būtu apmēram taspats, kas attaisīt gāzesbalonu un dot pavēli piepīpēt cigareti.

11 augusts mācības rit pilnā sparā

plkst 12.35 Kurska paziņo, ka viņa ir gatava šaut un norādīto mērķi

12.38 viņi gatavojas šavienam, tika aktivizētas šahtas, palaisti mehānismi

12.40 kaptenis Ļahins dod paveli šaut.

Atveras 7m platās lūkas un izšaujas milzīgs gāzes burbulis līdzi nesot nāvējošu raķeti.  Šī raķete uzšaujas debesīs vairāku kilometru augstumā. tai izbeidzas degviela un sāk strādāt digitālās meklēšanas iekārtas kas kopā ar reaktīvo dzinēju atrod mērķi un traucas to iznīcināt.  Mērķis tika iznīcināts, kurkas apkalpe gavilēja. Ar pirmo šavienu uzdevums tika izpildīts. Tomēr ar to tas vis nebeidzās nākamajā diena viņiem bija jāizšauj šis "zivis". kapteinis par šo uzdevumu ļoti uztraucās, jo visu vēroja šie divi inženieri, kuriem varbūt ir savs uzdevums un savi plāni, kapteinis baidījās ka viņam tomēr liks izšaut cita veida torpēdas, kuras šahtās taisa milzīgi spiedienu, kuru šahta var neizturēt. šis torpēdas ir jaunākais izgudrojums kuram vajag speciālas šahtas, bet kurskai šādu šahtu naw. (torpēdas nosaukums Škval)

12 augusts - šis nākamajā rakstā -  http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-3/187060

81 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

esiet pacietīgi tiks apraksīts pilnīgi viss, vienkārši to visu nevar uzrakstit vienā rakstā !

0 0 atbildēt

 

palasiju par škval torpēdām viņām ātrums ir 300+km/h ta ir riktīgi spēcīgs ierocis krievu rokās, a par kursku tur daudzas visādas ziņas, baumas klīst, vieni saka, ka noslīcināja, otri ka ne jau shkval, bet kkādas vecās torpēdas aizgāja pa pieskari, cik zinu mācību laikā visi tie ūdeņi bij pilni ar spiegu kuģiem/zem'\udenēm, jo ikviens gribēja redzēt torpēdas darbībā ..

0 0 atbildēt