local-stats-pixel

zemnieki kāps leišu traktoros un ieņems rīgu :D:D:D7

5 0
Lauksaimnieki izvirza četras prasības, par kuru izpildi valdībai jāpieņem lēmumi līdz 2. februārim. Pirmā prasība ir kredītu pamatsummas atlikšana uz gadu, nepasliktinot kredītlīgumu nosacījumus.
Lauksaimnieki arī prasa Eiropas Savienības tiešo maksājumu izmaksu līdz 31. martam un nacionālo subsīdiju naudas nekavējošu izmaksu divu nedēļu laikā pēc subsīdiju nolikuma apstiprināšanas, kā arī nodrošināt 2,5 procentus no valsts budžeta atbalstam lauksaimniecībai.
Tiek arī prasīta valsts garantēta kredītlīnija apgrozāmajiem līdzekļiem atzītām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām un zemniekiem, lai kooperatīvi var norēķināties ar produkcijas piegādātājiem, bet zemnieki var sagatavoties pavasara sezonai.
Vertikāli integrētās ražošanas ķēdes izveides veicināšanai zemnieki prasa piešķirt kredīta garantijas valsts galvojuma veidā. Tās nepieciešamas piena pārstrādes uzņēmuma izveidei, kas piederētu tikai piena ražotājiem un ir vajadzīgs piena ražošanas nozares tālākai veiksmīgai attīstībai.
Lauksaimnieki valdībai izvirza arī četras ilgtermiņa prasības. Tās ir: skaidra, stabila lauksaimniecības stratēģija; tiešo maksājumu izlīdzināšana Eiropas Savienības valstu starpā; piena cenas regulācija, lai piena cena veikalu plauktos nebūtu vairāk nekā divas reizes lielāka par piena iepirkuma cenu no govju īpašniekiem.
"Ja pirmdien par īstermiņa prasībām no valdības netiks saņemta konkrēta atbilde, tad zemniekus nekas neapturēs no došanās uz Rīgu," saka otrdien Smiltenē notikušās lauksaimnieku protesta akcijas koordinators uzņēmējs Juris Bērziņš.
Zemnieku akcijas ieguvušas atbalstu sabiedrībā. "Malači zemnieki! Par savām tiesībām jācīnās. Neļaujiet, lai valdība jūs iznīcina. Bet efektīvāk laikam pie mums būtu braukt visiem Latvijas zemniekiem ar lielo tehniku uz Rīgu un tur taisīt troksni. Es pilnīgi esmu jūsu pusē. Turieties!

ES IETIEKTU UZ RĪGU NEBRAUKT !!!

5 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000
JOmajo. Ja salīdzina ar tiem kropļiem, kas d*lēja Saeimu... Cepuri nost! Cik var kliegt, ka valdība dara nepareizi. Jāsāk pašiem arī kkas darīt reiz. Nezinu kādas arodbiedrības ir tiem zemniekiem, kas spējuši izveidot tik sakarīgus noteikumus, ko izvirzīt, bet viņi izraisa manī diezgan lielu cieņu. Lai izdodas!
1 0 atbildēt
Nju vispar jau ir piecas prasibas , un ta ir - atbrivot lauksaimniekus no liela dzelona (Martina Rozes) Nju virsrakst gan tads ka neatbilstos , bet ko var gribet no pilsetnieka emotion Zemnieki uz prieksu!!!
1 0 atbildēt
Godīgi sakot -sen jau vajadzēja-uztrīt meslu dakšas iztītīt Seimu -no parazītiem,sliņķiem ,d*gogiem-savu personīgo interešu izmantotājiem...utt.
1 0 atbildēt
kapēc leišu traktoros?man ir citu valstu ražojumi!!!!! emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
Es tajā traķī esmu sēdējis! Tajā kas bildē!
0 0 atbildēt
es viņus atbalstu :))
0 0 atbildēt
ar visaam ccetraam par vinjiem:)
0 0 atbildēt