local-stats-pixel fb-conv-api

kristietiba53

6 6
Kāpēc gaidīt?
Kad Dievs kaut ko rada, Viņš rada to ar mērķi un nozīmi. 1. Mozus grāmatā ir teikts par to, ka Dieva radība ir "laba" (1.Mozus 1:31). Bet cilvēces vēsture ziņo par to, ka cilvēks ir spējīgs izjaukt to, ko Dievs ir radījis, ignorējot to vai vienkārši savas stūrgalvības dēļ. Sekss (un, jā, sekss bija Dieva ideja!) nav savādāk domāts. Dievs to radīja, un tāpēc
tas ir labs. Bet, kad cilvēks sagroza vai ignorē Dieva radītos standartus, tas kļūst kaitīgs un postošs. Tāpēc uzdotais jautājums "Kāpēc gaidīt ar seksu līdz laulībām" ir jautājums, kas varētu mudināt uz pārdomām par to, ar kādu mērķi Dievs radīja seksu. Mēs varam izvēlēties darīt lietas pēc Dieva prāta un piedzīvot Viņa plāna jaukumus vai arī mēs varam darīt lietas pēc sava prāta un piedzīvot grūtības un postu attiecībām. (Sal. Pam. 16:25)

Sekss ārpus laulībām rada bojājumus vismaz divās jomās: (1) fiziskās sekas un (2) sekas, kas ietekmēs attiecības.

Fiziskās sekas pieaug ar katru dienu un mūsdienu sabiedrībā tās kļūst arvien biedējošākas un redzamākas. AIDS un seksuāli transmisīvās slimības ir biedējošās realitātes vēstneses. "Drošs sekss" ir apzīmēts kā "samazināta riska sekss". Vienīgais drošais sekss ir atturēšanās no tā. Pastāv arī ļoti liela iespēja, ka piedzims bērni un viņiem nāksies uzaugt ar vienu no vecākiem. Tava rīcība ietekmē Tavu dzīvi, Tava partnera dzīvi un Tavas ģimenes dzīvi.

Sekas, kas ietekmēs attiecības. Tās ir tikpat reālas sekas, lai gan varbūt tās ir grūtāk saredzamas un aptveramas par fiziskajām sekām. Pirmkārt, grēks bojā cilvēka attiecības ar Dievu. Psalms 66:18 - „Ja es netaisnību turētu savā sirdī, tad Tas Kungs, Visuvarenais, mani nebūtu uzklausījis". Grēks attālina mūs no Dieva.

Apzināta nepaklausība Jēzum ir necieņa pret Viņu un tā Jēzu ļoti sāpina. Otrkārt, attiecību bojāšanās notiek arī starp to kristieti un pārējiem cilvēkiem, kas viņu vēro. Tas var likt kļūt arī citiem kristiešiem par klupšanas akmeni. Ļoti bieži attiecību



sabojāšanās arī notiek starp tiem diviem cilvēkiem, kuri ir pārgulējuši. Sirdsapziņas pārmetumi, vainas apziņa, attālināšanās no Dieva...vai tas ir tā vērts?



Kāpēc gaidīt ar seksu līdz laulībām? Daži iemesli: (1) Dievs mums pavēl to darīt, (2) Dieva mērķis seksam var tikt atklāts esot laulībā (3) seksa ārpus laulības fiziskās un attiecību sekas ir mokoši reālas.

"Bet mēs esam iemīlējušies!" daži varētu teikt. Iespējams...Bet- ja Tu tici Dieva definētai mīlestībai, Tev ir jāsaprot tas, ka mīlestība ir pacietīga un laipna; tā nemeklē savu labumu, tā nevēl ļaunu, bet tā vienmēr cer (1. Kor. 13 nodaļa). Patiesa mīlestība būtu pietiekami pacietīga gaidot īsto laiku seksam.

"Ko darīt, ja ir jau par vēlu? Ko darīt, ja esmu jau pazaudējusi savu seksuālo šķīstību?"

Labs jautājums! Protams, cilvēks nevar pagriezt laiku atpakaļ, bet ir pāris soļi, kam būtu jāseko, lai turpmāk varētu izvairīties no savas vai otra cilvēka intimitātes graušanas ar Dievu vai citiem cilvēkiem.

Pirmkārt, atzīsti, ka esi grēkojis. Tiem, kas ir pieņēmuši Kristus izpirkšanas dāvanu par grēkiem, ir teikts, ka ir nepieciešams atzīt grēku- piekrist tam, ka esi grēcīgs. Patiesi nožēlo to, ko esi izdarījis un lūdz Dievam piedošanu. Viņš ir mīlošs Tēvs.

Otrkārt, saglabā šķīstību sākot no šī brīža. Jēzus teica sievietei, kas tika pieķerta seksuālā netiklībā, "iet un vairs negrēkot" (Jāņa 8:11). Tu nevari mainīt to, kas ir jau noticis, bet Tu vari izvairīties no tāda veida situācijām nākotnē, kas liktu iziet uz kompromisiem par seksuālo šķīstību. Pāvils ieteica Timotejam skriet prom no kārdinājumiem (2. Timotejam 2:22) un Jāzeps ir zināms ar to, ka viņš bēga no morālām briesmām (1. Mozus 39:7-12).

Sekss ir laba lieta, jo Dievs to ir radījis! Seko Dieva vadlīnijām! Dievs atalgos Tevi, ja Tu izvēlēsies pagodināt Viņu un saglabāt seksuālas attiecības pareizajam laikam un vietai- Tavai LAULĪBAI.
luudzu esiet korekti un rakstiet kaa pieaugusi cilveki! ja kadu intrese kas vairak- http://www.istamilestibagaida.lv/index.php?option=com_frontpage&Itemid=24
6 6 53 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 53

0/2000
Labs komentārs "džondžiks" :) Bet par tēmu - ko gribu to drāžu - kad gribu tad drāžu...taka ejiet "ellē" jā taa pastāv - viss drīzāk elle ir vai nu krīze vai nu stāvēt korķī uz vanšu tilta 41 autobusā ar neizturamu caureju !!!!! emotion
9 0 atbildēt
nu skaidrs, ir tēmas par kurām labāk nerunāt, jo tad uzrodas uzreiz 3 komentētāju kategorijas: 1) fanātiskie kristieši, kas tic visam ko viņiem Bībele stūķē iekšā un lamā visus neticīgos (vai tad jums nemācīja tā grāmata, ka visi ir jāmīl? nafig tad lamājaties un saukājaties, a? A ziemassvētku vecītim jūs ticat? nu, ka ir viens čalis, kas vienā naktī visiem aiznes dāvanas? nē? tad kāpēc jūs ticat ka ir viens čalis, kas dzird katra cilvēka lūgšanas un ir nenormāli cool vecis, bet tai pat laikā nevar aiziet un sātanam iedot pa olām? nevar apturēt ne karus, ne izvarošanas, ne pedolāci un kur nu vēl jauno super gripu? m? ķip Dievam pārāk bieži ir atvaļinājumi? vai arī viņam ir vienalga kas ar mums notiek. 2) neticīgie, kuri saka- kam gribu tam ticu, ja negribu netici un nevienam augumā nebrauc 3)tie, kas tic, ka kaut kas augstāks ir, bet nevēlas pakļauties baznīcas murgiem, jo baznīca ir tikai un vienīgi veids kā pakļaut cilvēku un tas viņiem lieliski sanāk! un beigu beigās- sākas kasīšanās, jo neviens ticīgais nespēj pieņemt ka ir citādi domājošie. ziniet, spoki el vee ir pierādījums tam, ka varbūtība ka Dievs eksistē ir mazāka par 50% :)
8 1 atbildēt
ah, nezinu kā jums, man bija interesanti komentārus palasīt. vismaz parādās tik daudz viedokļu un ir asums kaut kāds :) te jau neviens nevienam pa seju nesola un spridzināties arī netaisās, tāpēc šāda vārdu apmaiņa nāk tikai par labu :)
7 0 atbildēt
Te vienai daļai laikam neviens nav iemācījis, ka par politiku un reliģiju nestrīdas!!!! Un bezatbildīgi ir publicēt tādu rakstu šajā portālā- neproduktīvu diskusiju/strīdu un kādas cilvēku grupas noniecināšanas stimulēšana!
6 0 atbildēt
Striideeties var par da jebko. ja tikai ir kas striidas.
6 0 atbildēt
p.s. spešal priekš down - palasīju mazliet tavus komentus kur atbildēji tiem daudziem cilvēkiem - apdirsties var nu.., var just - domāšana tava stiprā puse, lai neizteiktos vairāk.. labi labāk beigšu ar tevīm diskutēt, citādi tas ātri nebeigsies, ir bijuši darīšana ar tādiem....
6 0 atbildēt
Nu katrs tic kam grib, dievam neticu, taa ka man vienalga. Un par seksu peec kaazaam ir taa, ka galu galaa kaads guultaa var izraadiities tikpat aktiivs kaa tiko nocirsts balkjis. manupraat ir jaaiemeegjina pirms veidot kautko nopietnaaku :)
6 0 atbildēt
Nu vot delj shitaadiem murgiem neviens Dievam vairs arii netic
6 0 atbildēt
down un tev velaizvien neliekas tas arkartigi NEREALI un NETICAMI , ka ar magiskam burvju spejaam radija pasauli, cilvekus , radiibas? Tas neliekas nedaudz stuulbi...tas butu tas pats ka tev tagda man jatic jo es savaa kladee uzrakstishu ka es varu burunduku parverst par ziloni un ziloni par aabolu. Teiksi Pieradi? NEE! vot she tev...kapec man japierada, tici man tapat ka tu tici bibelei :P
5 0 atbildēt
arī fakts, par to kaujas.. xD
5 0 atbildēt
nu mazliet jau vaig.. :D ... nu viss jau sākās ar tavām rupjībām, debīliķi.. atšķirībā no daža laba spēju domāt, laikam atšķirībā no tevis, pietiek jau ar vārdu kristietība, lai saprastu, ka tās ir muļķības, vel vienu reizi uzsvēršu ''muļķības'', lai tev aiziet...muļķības, nu saprati?? vsp kur izrāvi, ka ja tas ir saskaņā ar bībeli, ka tā varētu būt taisnība.. ā nu jā, atcerējos, ''tā taču ir bībele, pareizi'' nu mazliet argumentācijas, kāpēc uzskatu tevi par pasistu lohu( no hard feelings :D..).., par to kāpēc uzskatīju tevi par ticīgo - tava atbilde enigma '' Atbildu ticīgo vietā!''.. ''Visu radīja Jahve ar savām radīšanas spējām, tai skaitā zilu gaisu un planētas.'', laikam esi dzēris tēju ar viņu??, saprastu ja smejies, bet palasot tālāk izklausies pēc idiota vai nu pēc ticīgā - tāpēc arī nospriedu, ka esi ticīgais, negribējās jau uzreiz par idiotu saukt.. nu labi atzīšos, tomēr laikam jau arī mana vaina šai debīlajai diskusijai, jo mazliet naids pret tiem ticīgajiem, kas skaita pātarus visu laiku, jo viņi bieži mēģina argumentēt ar bībeles palīdzību, tur tas un tas bij teikts, bet kur pierādījumi, ka tā visa ir patiesība ( viņi dzīvo pēc tās grāmatas, bet neesmu dzirdējis tā īsti, ka viņiem būtu savs viedoklis par apkārt notiekošo un visa esamību, bet tikai visu laiku - tas kungs radītājs tā ir teicis utt., gan jau esi dzirdējis kā tālāk)... bet nu davai pierādi to ko visu tur runā... galvenokārt, ka ar to ticību uzbāžas.. bet ja jums vaig, labi, tikai netraucējiet citus un neuzbāzieties.. arī - vnk vāji cilvēki, kas meklē sev atbalstu ar kristietību.. tas tā īsumā.. priekš ''informācijas uztvērēja'' down..
6 1 atbildēt
Kāpēc gaidīt ar seksu līdz laulībām? Daži iemesli: (1) Dievs mums pavēl to darīt, (2) Dieva mērķis seksam var tikt atklāts esot laulībā (3) seksa ārpus laulības fiziskās un attiecību sekas ir mokoši reālas. <--- vnk lol :D
5 0 atbildēt
manuprat dieva nav, ta varetu but drizak zemapzinja. ja kads man paraditu kadu dieva labo darbu tad es aizvertos. Emm. Jautajums ticigajiem- jums neliekas stulbi ka no zila gaisa radaas zeme, udens, adams un ieva? a kas tad radija marsu, plutonu utt?
6 1 atbildēt
Vai, kā es esmu noguris skaidrot šādas informācijas kaitīgo ietekmi uz cilvēku apziņu... Vienkārši visi aizejiet un palasiet Nīči, uzreiz sapratīsiet, ka tas ir bullšits...
5 0 atbildēt
einqma - down jau pateica ka nav ticiigs, tachu stuulbi vai nee, bet ne kreacionisms ne darvina teorija nav liidz galam pieraadiitas. Tas ka religjija pastaav katraa kuultuuraa ir skaidrojams ar to, ka cilveeki dieviem piedeeveeja to ko nevar izskaidrot ir pats par sevi saprotams, un liidz muusdienaam shii religjia ir nonaakusi pateicoties - sektaam, religjiskiem fanaatiem, cilveekiem kuri vienkaarshi kautkur meklee mierinaajumu, vai taadiem kuri vienkaarshi klausaas spredikji jo maaciitaajs maak dailjruniigi runaat(vienalga krisitetiiba, budisms vai pagaanisms utt). Pat muusdienu zinaatnieki jau pieljauj, ka ir kautkaads augstaak staavosh speeks ( ne jau dievs klasiskaa izpratnee), bet kautkas taads ko nevar aptvert vai sajust
5 0 atbildēt
Dievs, manuprat, radas cilveku izteelee, kad vinji vel nebij spejigi ar logiku un zinaatni izskaidrot, kapec radas tas un tas, kaa notiek tas un tas....tapat kaa visi miiti un religijas...visu radija cilveka nezinashana kaut kadam konkretam lietam, lai vienkarshi iegutu vismaz kaut kadu atbildi. Piemeram uz to pashu jautajumu no kurienes cilveks, no kurienes mees? nedaudz pashtukoja, neko neizshtukoja un sagudroja kkadu augstak stavosho kas ir atbildigs par to cilveku un musu radishanu. Dievs ari der kaa lieta pie kuras versties bezpalidzigaa situacijaa un lai butu kam izkratit sirdi...vinsh nav nekas vairak kaa cilveces izdomaats teels kura meerkjis ir radit cilvekos ticibu tam ka viss tomer bus labi, un lai ievirzitu cilvekus kaut kaadaas (pozitivaas/labaas) normas robezhaas un + lai naave neliktos tik garlaiciga un druuma .ta es domajien
5 0 atbildēt
Te arī aizsāksies reliģiskais karš ? :D
5 0 atbildēt
adihash111 Lai runaatu par kristietiibu nav jabuut kristietim, un uz jautaajumiem par kreacionismu nav labaakas atbildes kaa citaats no biibeles vai sazin kaadiem citiem kristieshu sveetajiem rakstiem. Un nav runa par to, ir taa taisniiba vai nav. Sheit neviens tev nav uzbaazies ar savu ticiibu, nosaukums "kristietiiba" visu izsaka - ko tad lien tur kur negribi liist.
5 0 atbildēt
Es ar nēesmu , ticu kādam augstākajam spēkam , bet ne baznīcai :P
5 0 atbildēt
Nu evolūcijai es arī ticu :P
5 0 atbildēt
« 1  2  3 »