local-stats-pixel

Zatlers Uzdarbojas!25

Zatlers: Atteikšanās no sabalansētas vidējās izglītības, iespējams, bijusi kļūda
Pirms 15 gadiem notikusī atteikšanās no sabalansētas vidējās izglītības valstī, iespējams, bijusi kļūda, šodien Daugavpilī izglītības iestāžu vadītāju un pedagogu konferencē atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Ieviešot izvēles priekšmetus, noticis tā, ka skolēni bieži vien izvēlas mācīties vieglākos priekšmetus. Tā dēļ valstī radušās nopietnas problēmas ar tehniskajiem kadriem. Pamatskolas uzdevums, pēc Zatlera domām, ir dot skolēnam pēc iespējas plašākas pamatzināšanas, savukārt vidusskolai jādod skolēniem zināšanas, kas viņiem būs nepieciešamas profesionālajai izaugsmei, un jāsagatavo dzīvei. "Izglītība būs manas prezidentūras prioritāte, bet manas rīcības moto - neviens bērns nedrīkst palikt ārpus skolas. Patlaban Latvijā aptuveni 9000 bērnu neapmeklē skolu. Panākt, lai visi bērni apmeklētu skolu, ir visas sabiedrības uzdevums," skaidroja Zatlers. Pēc viņa teiktā, latvieši jau izsenis gribējuši būt izglītota tauta.
28 9 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 25

0/2000
Nepiekrītu viņam! Pirmās 4 klasītes domātas lai dotu vispārīgu izglītību. Pēc tam jau būtu PAMAZĀM, bet jāsāk iet pa kādu konkrētu ceļu. Piemēra, es kopš brīža, kad iemācījos saprast ko domāju, zināju, ka zīmēt, dziedāt un no aplikāciajs papīra veidot smukas lietiņas es NEKAD nepratīšu. Bet nēēē, man līdz 9kl BIJA jāiet uz mūzikas stundām, zīmēšanas stundām un tādām huiņām. Reāli jau ap kādu 5-7 klasi jebkurš saprot, ka vai nu viņam padodas saskaitīt vai no 18gs. rakstīta teksta izvilkt autora dzīļāko sāpi un būtību! Reāli ir tā, ka es labprāt būtu visu vidusskolu mācījies tikai fiziku matemātiku, angļu valodu, pasportojis un, lai neizaugtu par analfabētu, palicis komatus latviešu valodā! Tā vietā man bija jāmācās arī posmutārpu uzbūve, 10 veidu senās ēģiptiešu krūkas jāatpazīst un jāanalizē K.Ulmaņa diktatūras + un - Rezultātā man ir skolā jāpavada 8h. tā kā nedzīvoju metra attālumā no skolas tad skola diennaktī aizņēma 10h (+teorētiski būtu jāpilda mājasdarbi katrā no priekšmetiem, kurus es nepildu, jo man pie pakaļas vai man kulturas vēsturē ieliks i vai ni). Pēc 12 gadiem skolā man obligāti jāliek 5 exāmeni. Es tāpat izvēlos tikai to, kas mani ir interesējis un to lenteņu saimnieki un starpsaimnieki man jau šobrīd ir pilnībā aizmirsušies. Es saprotu, ka kaut kādām vispārīgām zināšanām ir jābūt, bet nu como'n tak Zatlers tagad galīgu huiņu te taisa. Ik pa kādām 3 klasēm būtu kāds priekšmets PĒC IZVĒLES jāatmet un kāds priekšmets PĒC IZVĒLES jāpaņem klāt Kāds no manis vairs tehnisko nozaru speciālists var sanākt, ka mani nomoka ar nejēdzīgām lietām. Vienīgais iemesls tam, kāpēc vēl nav izveidota tāda sistēma, ka katrs izvēlās tikai tos priekšmetus ko gri, ir ka nav pietiekami daudz skolotāju un ir vienkārši jāmācās tas, kam ir pasniedzējs. Es saprotu, ka vidusskolā jau teorētiski ir kaut kādas 3 programmas (lauku skolās varu saderēt ka nav) bet viņas tāpat ir pārāk vispārīgs. Par to, ka pamatskolā kaut kāda izvēle man būtu bijusi vispār lai viņš man te nestāsta! Diršana pilnīgākā!
11 2 atbildēt
vikmans cepums tev par komentaru +1
4 0 atbildēt
Cepums tev par cepumu, Tiesnesis
3 0 atbildēt
Tak visu zinošā IZGLĪTĪBAS MINISTRIJA, manuprāt tikai mēģina attaisnot savu pastāvēšanu ar kkādu sūda korekciju ieviešanu! Piekrītu tev, vilkmans!
3 0 atbildēt
ja piespiestu mācīties visus priekšmetus, daudzi slņķi saprastu, ka viņiem kautkas padodas un iespējams, pat patīk un gan jau tad arī tie tehniskie kadri būtu pietiekami... emotion
3 0 atbildēt
nja ta jau ir ka saka tik shaubos ja kadu priekshmetu uzspiedis ar varu macities(kursh nepatik) tad shaubos vai no tiem pashiem tehniskajiem kadriem kkas sanaks
2 0 atbildēt
eeh ko vin6 zin! nehuja nezin vin6 nezin kas jaunieshiem interese un nezinas vnk vinjasm leikas ka ta butu labak bet pats nemaz nezin ko dara!
2 0 atbildēt
Lieciet miera zatleru vins ir laga virs!
2 0 atbildēt
vikman-pilniigi piekriitu...dotu tew visu pacinju cepumu ;)
2 0 atbildēt
KKo jau vinsh tomer dara :D
2 0 atbildēt
pareiz saka!
2 0 atbildēt
siers, Nē, garais komentārs tev parāda manu domu gājienu. Tā es piešķirtu savam viedokli kaut kādu pamatojumu, nevis tikai pateiktu, ka nepiekrītu, jo tā ir. Es jau nesaku ka pilnīgi neko vispārīgu nebūtu jāmāca, bet kāpēc man ir 9kl garunā jāiet uz mūzikas stundām, ja es zinu, ka balss man nav labāk kā pirdines un muzikālā dzirde vispār neeksistē? Domā es pa tiem 9g iemācos atšķirt Bahu no Vāgnera? nē! Tā vietā es būtu varējis kādu paipildus matemātiku paņemt, ātrāk fiziku sākt mācīties, un augstskolā ierasties, jau daudz vairāk zinošs. Zini kas tagad notiek augstskolā? Fizikā māca vielu, kurā nepieciešamas integrāļu zināšanas, bet matemātikā to sāk mācīt tikai pēc pusgada! Domā 5 gadus neejot uz mūziku un zīmēšanu es nebūtu to pusgadu ātrāk iemācījies integrēt? Vispārīgs zināšanas der krstvārdu mīklu risināšanai un "Gribi būt miljonārs?" spēlēm.
1 0 atbildēt
Cik labi , ka es jau esmu beidzis skolu , un man netiks spiests mācīties vēl lietas , kuras mani neinteresē , tā jau bija pārāk daudz tādu priekšmetu :D Tagad vienīgais jāatrod kur strādāt , bet zinu ka no manis nesanāks nekāds tur tehniskais :D
1 0 atbildēt
spriežot pēc mūsu valsts izglītības programmas skolas grib veicināt lai bērni izkrīt no skolām nevis mācās .
2 1 atbildēt
Zatleriņš emotion emotion
1 0 atbildēt
Jau tā pietiek to zināšanu ,jo jau sākumskolā fiela ir tā pati ,kas vidusskolā. Protem jaunākiem ši viela nepielec ,jo viņi pēc jaunās programmas varētu teikt ir izlaiduši vienu klasi.
0 0 atbildēt
PILNĪGI nepiekrītu vikmana komentāram.... konkrētai izglītībai ir paredzētas augstskolas, bet vidusskolā māca vispārīgas lietas. Ar garu komentāru uzreiz gudrāks liecies ne?
0 2 atbildēt