local-stats-pixel fb-conv-api

Waverlihilas sanatorija4

Pašu sanatorijas nosaukumu netulkošu, izklausās stulbi :)

    Waverlyhilas tuberkulozes sanatoriju Luisvillā Kentuki štatā uzsāka būvēt 1924. gada marta mēnesī. Officiāli, tās durvis vērās 1926. gada 1. oktobrī. Un tā aizvietoja, iepriekš pavisam netālu esošu tuberkulozes sanatoriju, kurā varēja izmitināt tikai kādus 40-50 pacientus, un tas protams bija krietni par maz. Waverlihilā atradās 506 istabas, un tas bija krietni vairāk.
    Tuberkoloze 20. gadsimta sākumā bija ļoti izplatīta slimība, un vēl nebija atrasts labs veids kā to ārstēt. Tolaik nebija pieejamas antibiotikas, kā tas ir mūsdienās, tāpēc labākie ārstniecības līdzekļi bija svaigs gaiss, labs ēdiens un saules gaisma. Pacientu nekad netrūka un sanatorijas pastāvēšanas laikā, nomira ap 8200 pacientu.
    Tam laikam, tā bija modernākā tāda veida ārstniecības iestāde. Istabiņas bija labi aprīkotas, bija arī plaša veranda, kur pacienti varētu elpot svaigo gaisu. Sanatorijā atradās arī kapela, skola bērniem, un dzīvojamās telpas medicīnas personālam.
    Pateicoties tam, ka Waverlihilā nomira tik daudz cilvēku un pati ēka izskatās biedējoši, uzskata ka tur spokojas. Un ne bez pamata, apmeklējot šo vietu, nav nekas neparasts, ja jūs redzēsiet dīvainas ēnas, gaismas, orbus un dzirdēsiet
neiskaidrojamas skaņas.
    Vieta kur visvairāk dīvainās parādības novērotas ir istaba nummur 502. Tajā pašnāvību pakaroties izdarīja kāda medmāsa, jo ielaižoties mīlas dēkā ar ārstu viņa bija stāvoklī. Ārī Nāves Tunelis tiek uzskatīts par vietu neparastām parādībām. Lai netraumētu pacientu morāli, gandrīz katru dienu vedot prom līķus, bija izbūvēts pazemes tunelis, pa kuru tos nogādāt līdz morgam. 1980. gadā sanatoriju slēdza.

40 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

o, pedējā bildē spoks emotion

3 0 atbildēt

redzēju filmu par šo ēku, skaitās bailīgākā vieta ASV, gribētu kādrezi aizbruakt noķert trieku :)

2 0 atbildēt

http://www.spoki.lv/aktuali/waverly-sanatorium/22298

 

Sen atpakal biju ielicis rakstu, baigi patika dokumentala filma par so sanatoriju. :)

0 0 atbildēt

Spokaini

0 0 atbildēt