local-stats-pixel

Vēderdejas6

28 0
Vēderdejas aptuveni tūkstoš gadus pirms mūsu ēras radušās Ēģiptē. Par to liecina senie zīmējumi un raksti. Visticamāk, ka senajiem ēģiptiešiem vēderdejas ir kalpojušas kā auglības rituāls – parādot sievietes skaistumu, kaisli un temperamentu.
Mūsdienu sabiedrībā vēderdejas ir ienākušas pavisam nesen, turklāt laika gaitā tās ir modernizējušās – tradicionālās senās ēģiptiešu kustības ir papildinājušas arī ar citu valstu, piemēram, Turcijas un Spānijas, tradicionālajām deju kustībām un mentalitāti. Ja vēderdejas vērtējam no medicīnas viedokļa, tad jāatzīst, ka austrumu dejas uzlabo asinsriti, sirdsdarbību, mugurkaula lokanību, izturību, tonizē un atbrīvo vēdera muskulatūru. Tādējādi sievietēm mēnešreizes kļūst vieglākas un īsākas, uzlabojas limfas un taukaudu attece, kas ir viens no galvenajiem celulīta cēloņiem, un visbeidzot pats galvenais – ritmiskas dejas aizkavē novecošanu, kas katrai sievietei ir svarīgi. Domāju - ja zinātnieki vairāk papētītu šo seno deju iespaidu uz organismu, tad atklātu interesantus faktus, kas varbūt dotu mums jaunas iespējas dzīvot ilgāk un kvalitatīvāk.
Gribu piebilst, ka, uzsākot dejot un vēloties kļūt skaistākai, jaunākai, vingrākai, ir jāņem vēra, ka nekas nenotiek uzreiz – jāapbruņojas ar laiku un pacietību.

so - jā, pati trenējos laikam jau trešo gadu un.. baigi labi izskatās.. :)

pašai trešais video iet pie sirds..






28 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000
smuki + :)
2 0 atbildēt
Super man patik,3 video ar atvertu muti noskatijos. emotion
2 0 atbildēt
opā. neiet pirmais video. atvainojiet. bet bija baigi labs.
2 1 atbildēt
interesanti
1 0 atbildēt
vienmēr asociējies ar ko piedauzīgu :D
1 0 atbildēt
nekad nav patikušas.
1 1 atbildēt