Tuvojas nedēļas nogale un iespējams kādam ir padomā mājas ballītes uzrīkošana. Tad nu padalīšos ar savu pieredzi kokteiļu gatavošanā(kas ir mans darba pienākums) un došu jums ieskatu kā to izdarīt mājas apstākļos.
Vajadzīgie instrumenti - LEDUS, DAUDZ LEDUS :D , šeikeris, stampiņa, blenderis, tējkarote(pēc iepējas garāka), koka āmurītis(būs ar ko ledu sadauzīt).
Vajadzīgos sīrupus varat iegādāties lielajos pārtikas veikalos vai arī Mūkusalas ielā veikalā GEMOSS(tik nezinu kā tur būs ar preces pārdošanu privātpersonām). Alokoholu meklējat pārtikas veikalos un sekojat līdzi akcijām. Ja runa par rumu, tad iesaku lietot Havana Club Anejo Blanco, ja tekilu, tad labāk Olmeca un degvīnu, ne pašu lētāko galu.
Runājot par blenderi, lietojat tādu, kam ir ledus smalcinātāja funkcija. Tad būsiet droši ka tehnika nesalūzīs. Ja tāda funkcija nepastāv tad vajadzēs ledu smalki saskaldīt, ar ko blenderis tiks galā lai vai kāda lētā gala būtu.
Smalkais ledus! Te nu bik būs jāpastrādā ar rokām :D . Ņemam dvielīti, ietinam tajā ledus gabalus un ar koka āmurīti dauzam pa ledus gabaliem līdz tie sadrūp smalkos gabalos. Viss atkarīgs no pagatavojamā kokteiļa. Ja tas ir blenderī gatavojams, tad vajag smalkāku, ja samaisāms(Mojito, Caipirinha), tad ne pārāk smalku(apm santīma, 2santīmu monetas lielumā gabaliņus).
Tikai bildes ņemtas no neta, pārējais savs teksts. Receptes no savas pieredzes.
Lai labi garšo!