local-stats-pixel fb-conv-api

Valdība plāno palielināt PVN līdz 23%28

Valdība plāno no 2011.gada palielināt pievienotās vērtības nodokli līdz 23%. Premjers Valdis Dombrovskis atzina, ka šāds jautājums ir valdības darba kārtībā. "Jautājums par PVN likmes maiņu ir darba kārtībā, bet no 2011.gada," teica premjers.
Viņš atzina, ka valdība patlaban nestrādā vien pie grozījumiem šā gada budžetā, bet arī pie vidējā termiņa stratēģijas, lai 2011.gadā sasniegtu 3% budžeta deficītu no iekšzemes kopprodukta. Tā paredz gan izdevumu samazināšanas, gan ieņēmumu palielināšanas pasākumus.
Dombrovskis atgādināja, ka iepriekšējās valdības parakstītā vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem paredzēja celt PVN līdz 24%, ja nepildās nodokļu ieņēmumu prognozes.
"Prognozes nepildās, kas nozīmē, jau šogad vajadzētu celt. Taču tas, ko mēs tagad izskatām, ir 23% no 2011.gada," teica premjers.
Dombrovskis pastāstīja, ka valdības vienošanās ar aizdevējiem paredz arī nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumus palielināt par 71 miljonu latu. "To mēs ieviesīsim no 2010.gada. Par konkrētiem mehāniskiem, kā tas tiek sasniegts, vai tā ir bāze vai likme, Finanšu ministrija vēl gatavos priekšlikumus," klāstīja valdības vadītājs.
Latvijā šogad pieauga PVN pamatlikme no 18% līdz 21%, savukārt nodokļa samazinātā likme palielinājās no 5% līdz 10%, tostarp to patlaban piemēro mazāk precēm un pakalpojumiem. Vairākas nozares, piemēram, viesnīcas un grāmatu izdevēji, izteikušas krasu neapmierinātību ar to.
7 1 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 28

0/2000
qwests jalaiž pro kamēr var pēc tam vnk būsim vergi.. strādāsim priekš šlesera bandas. KUR IR JAUNIE POLITIĶI? kapēc tie vecie tur kuļas..
3 2 atbildēt
Lohi ebal ! emotion
2 1 atbildēt
Es jau labu laiku ienīsti valdību , un daļēji arī pašu zemi kopumā , apzinos ka zeme ne pie kā nav vainīga , bet dzirdot vārdu Latvija sametās tā nedaudz neomulīgi un nabaga sajūta.
4 3 atbildēt
labāk ejiet lvl pret euro samainīt! šonakt tiks devalvēts lats!
3 3 atbildēt
vislabak but pielikt pie valdibas parastus cilvekus kas zin kas notiek apkart latvijau un tad iespejams kkas mainitos vini jau neko nezin kas notiek latvija tiaki sez un audze kuli un viss
3 3 atbildēt
Psc... Ātrāk jāiet prom no šitā murga! Būsim reāli, nezvai te kaut kas mainīsies, ka Latvijā dzīvot būs labi...
2 3 atbildēt
Es esmu par to lai Krievija pārņem valdīšanu te, ticiet man tautieši , mēs dzīvotu 10x labāk, lai arī būtu iespējams rusificētāk viss te , bet labklājība un pārējais viss , kas šobrīd ir anāli dziļi , būtu izcelts uz paplātes mums.
3 6 atbildēt
Galvenais ,kādi tie ķēmi ir liekuļi - līdz vēlēsanām tikai aģitācijas ,bet tagad pēkšņi oi! mums ir parāds! Un ne jau sev viņi griezīs nost ,sola griezt skolām ar mākslas novirzienu u.c.
3 8 atbildēt