local-stats-pixel fb-conv-api

Valdība plāno palielināt PVN līdz 23%28

Valdība plāno no 2011.gada palielināt pievienotās vērtības nodokli līdz 23%. Premjers Valdis Dombrovskis atzina, ka šāds jautājums ir valdības darba kārtībā. "Jautājums par PVN likmes maiņu ir darba kārtībā, bet no 2011.gada," teica premjers.
Viņš atzina, ka valdība patlaban nestrādā vien pie grozījumiem šā gada budžetā, bet arī pie vidējā termiņa stratēģijas, lai 2011.gadā sasniegtu 3% budžeta deficītu no iekšzemes kopprodukta. Tā paredz gan izdevumu samazināšanas, gan ieņēmumu palielināšanas pasākumus.
Dombrovskis atgādināja, ka iepriekšējās valdības parakstītā vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem paredzēja celt PVN līdz 24%, ja nepildās nodokļu ieņēmumu prognozes.
"Prognozes nepildās, kas nozīmē, jau šogad vajadzētu celt. Taču tas, ko mēs tagad izskatām, ir 23% no 2011.gada," teica premjers.
Dombrovskis pastāstīja, ka valdības vienošanās ar aizdevējiem paredz arī nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumus palielināt par 71 miljonu latu. "To mēs ieviesīsim no 2010.gada. Par konkrētiem mehāniskiem, kā tas tiek sasniegts, vai tā ir bāze vai likme, Finanšu ministrija vēl gatavos priekšlikumus," klāstīja valdības vadītājs.
Latvijā šogad pieauga PVN pamatlikme no 18% līdz 21%, savukārt nodokļa samazinātā likme palielinājās no 5% līdz 10%, tostarp to patlaban piemēro mazāk precēm un pakalpojumiem. Vairākas nozares, piemēram, viesnīcas un grāmatu izdevēji, izteikušas krasu neapmierinātību ar to.
7 1 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000
Wibratos...Ej nahuj! Es labak mirsu stavot neka uz celiem!
7 2 atbildēt
ehhh....
5 1 atbildēt
apraka visa veida uznjemejdarbiibu un ar papildus diviem procentiem pvn ziniet, taa lai zolidaak, uzliks kapakmeni musu razhoshanai :)
5 1 atbildēt
Jāpērk govi un viensētu, citādi no bada nosprāgsim :D
5 1 atbildēt
kaut viņi visi nošautos..
4 0 atbildēt
Daudzi jau pirms gada mainija latus pret ungaru naudu, jo ar samizes...Viena tante teica.... Kautvai logiski padoma!Vai vispar iespejams ta peksni mainit valutu nevienu nebridinot?
4 1 atbildēt
nu kkas taads toč ziņās jau buutu pateikts.
4 1 atbildēt
T0TTI Kur tu to dabuji dzirdet?!
5 2 atbildēt
* ko vinji tur njemaas visu laiku ! buut uzreiz paceelushi no 50-60% un cauri ... dirsinaas tagad ar 24% peec tam 30% .... meerglji
4 1 atbildēt
nu i nafig to Latviju, tas jau vairāk nav nopietni...
4 1 atbildēt
4 1 atbildēt
vo vinji ir rihtigi lohi :@ jau zb sita smirdiga valdiba un galvenais ka pilnigi neko nevar darit :@ :@
3 1 atbildēt
nu jebal! čist sāku apsvērt domu maukt nafig prom no šīs valsts! Es jau šeit dzirdu, kā par mums visa eiropa smejas..
4 2 atbildēt
Jaunos jau neviens nelaiž pie grožiem :)
4 2 atbildēt
ahujet...
3 1 atbildēt
jackass4444 Es ceru ka tev nav taisniba...Vai ari Latvija tiesam vairs jegas palikt nebus...
3 1 atbildēt
oficiāli jau vēl tas nav pieņemts!nu es nez - būs vai nebūs, bet daudzi skrien un maina uz euro!
3 2 atbildēt
nejau valūtu...
3 2 atbildēt
pavliks tā man gudri cilvēki stāsta! Swedbankieši jau sen uz eiro esot samainījuši! es jau nebrīnītos! teica jau, ka pensijas ar nesamazinās un ko tur vēl ne!
3 2 atbildēt
Lohi ebal ! emotion
2 1 atbildēt