local-stats-pixel fb-conv-api

Vai pie visa vainigi krievi?33

14 2
Nesen ar draugu aizgajam uz filmu "Обитаемый остров". Filma bija sudiga, bet runa nav par to. Pagaja 10 minutes pec seansa sakuma, pirmas rindas vidu apsedas divi latvieshu jaunieshi un saka runat. Runat skali. Tik skali, ka pat tad, kad uz ekrana kaut kas notika, vinju sarunas vareja dzirdet visa zale.
Sakuma visi izlikas ka nekas nenotiek, laikam domaja ka tie parunas un pierimsies. Bet ta ka vinji to darit netaisijas, kada meitene diezgan pieklajigi paprasija but klusak. Nekadas reakcijas. Tad kads puisis kaut ko vinjem pateica, jau netik pieklajigi. Tad vel. Un taja bridi, kad viss vareja beigties ar kautinju, viena sieviete izgaja no zales un atnaca atpakalj ar apsargu, kam pec 5 minutem izdevas pierunat vinjus iziet no zales.
Kads raksts butu avize, ja tas notiktu? "Huligani kinoteatri piekauj divus puishus", un raksta sakuma izraditos ka huligani ir krievi.
Tatad cilveki speciali iztereja naudu, lai atnaktu uz filmu kas vinjem ir dzilji pie kajas tikai ta iemesla delj, ka "ta ir krievu filma tatad tur bus krievi un mes vinjiem izbojasim garastavokli un mes esam latvijas patrioti urlas braucat prom vagonos uz savu rodinu".
Cik daudz cilveku Latvija doma, ka pie visa vainigi krievi? Domaju vel mazliet, un izradisies, ka ari ekonomiska krize nav musu valdibas padarishana, bet Maskavas roka.
Mums ir mazliet cita mentalitate. Pameginiet atcereties "skolu reformu". Vai jus zinajat, ka krievu skolas priekshmetus latvieshu valoda saka ievest daudz agrak pirms pie varas atnaca Jaunais Laiks? Man ir 24, bet pat es atceros biologiju un fizkulturu, kas mums bija pa pusei latvieshu valoda. Eksameni latvieshu valoda, utt. Un visi to uztvera normali, jo par reformu neviens nekliedza pa TV, bet vienkarshi mierigi ieveda.
Tad pie varas atnaca Repshe un butiski pateica: "Jaunie laiki ir klat, un tagad jopt mes tos sasoditos krievus noliksim pie vietas!". Krievu oppozicija to izmantoja un saka izvest skolenus uz ielam. Krievi domaja ka vinjus piespiezh aizmirst krievu valodu, bet latvieshi domaja ka kreivi atsakas macities valsts valodu.
Panjemsim grautinjus 13 janvari. Protams, tas bija stulbi un nepareizi. Bet krievvalodigie demonstranti negaja tur ar lozungu "ROSSIJA MATUSHKA", nu iznjemot provokatorus. Tie naivie skoleni reali domaja, ka kopa ar latvieshiem cinas par vai pret kaut ko. Vinjus neatveda ar autobusiem, vinji atnaca pashi, es to zinu jo taja diena sava portala lasiju komentarus.
Jo vairak tiem skoleniem liks saprast, ka vinji ir ienaidnieki savai valstij, jo sudigaka situacija kljus nakotne.
Esmu dzimis Maskava, bet Latviju uzskatu par "savu". Jau 6 gadus stradaju latvieshu kolektivos, satikos ar latvieshu meiteni. Es maksaju nodokljus un atbalstu Latvijas razhotajus. Un tieshi tapec es jutos apvainots, kad mani uzskata par ienaidnieku.
Jo es neesmu.
Un mes neesam.
14 2 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000
Domaju ka daudziem tiem krieviem kas macas latviesu valodu un ir kadam latvietim labs draugs sis raksts neiet pie sirds... Krievi ir atverti un laipna tauta it ipasi ja to izjut ja aizbrauc uz krieviju. protams latvija ari tadu ir daudz. Bet briziem liekas ka musu kaimini Lietuviesi ir vel dumaki par krieviem. regulari tiku braukajis no rigas ar prami uz stohkolmu, un ja bij kads insidents tad 100% taja bij iesaistiti leisi. Bet to neviens neredz jo leisi latvija nedzivo diezko.
1 0 atbildēt
es jau runāju par īstajiem krieviem, nevis tiem, kas aizmirsuši savas saknes, kurus pat krievijā dzīvojošie nosoda un neuzskata par īstiem, bet gan par pagrabu žurkām :) par Kaukāzu tautām absolūti varu piekrist.. sirsnīgāku cilvēku uz zemes nava :D
1 0 atbildēt
visās tautībās mēdz būt stulbi cilvēki. par nožēlu esmu redzējusi arī latviešu urlas.
1 0 atbildēt
Cik noprotu timofejs pats ir krievvalodīgais tāpēc būtu labi ja rakstu būtu izveidojis ne krievs ne latvietis bet cilvēks no malas kas būtu neitrāls. Bet jāpiekrīt kādēļ latviešu kino rāda filmas krieviski tāpat arī tv kur reklāmas aizvien biežāk ir krievu valodā. Mēs tak Latvijā dzīvojam
2 1 atbildēt
cilvēki ir daudz un dažādi...
1 0 atbildēt
nu.. ja es nebūtu latvietis, tad droši, ka būtu krievs.. ir tik daudzas lietas, kas man patīk šinī mentalitātē (neattiecas uz uzrļakiem kuriem nekā svēta nav un, kas paši nezin no kurienes ir cēlušies), kas turpretī nepatīk latviešos.. sore.. piemēram: krievu saliedētība, viesmīlība, izpalīdzība utt... uzskatu, ka latviešiem, kuriem pamatā labākā uzkoda ir otrs latvietis, būtu ko pamācīties no šīs dvēseliskās nācijas neuztveram mani kā valsts ienaidnieku un nespriežat par visu tautu dēļ pāris neveiksmīgiem piemēriem
1 0 atbildēt
vo vo ...
1 0 atbildēt
ehhh.. muusu Latvju jaunieshi laikam nesaprot ka visi krievi nav urlas. kas meklee kashkji...
3 2 atbildēt
Diemžel tavu tautiesu ir tik daudz Lv un ļoti liela daļa no viņiem nav lojāla valstij..tapēc ir pašsaprotami ka izveidojas naids un stereotipi ar kuriem newar cīnities.! Ja esi tomer slāvs , bet labs cilveks tad tew būs normāli draugi un newajadzēs uztraukties par tādām lietam !!
2 2 atbildēt
stulbais kremlis iesukaa un piš mūs arī
2 2 atbildēt
pieciem sliktiem krieviem var pretiim nolikt piecus sliktus latvieshus fakts kas fakts... ja tiem muusu ''patriotiem'' taa nepatiik krievi tad lai vinji nedziivo maajaas kuras padomju laikos saceela krievi un lai domaa pirms pasaka kautko stulbu !
1 1 atbildēt
labi rakstīts, paldies. es palasīju komentus dvēseliskā nācija :D tas ir tieši tāds pats propogandas veidots stereotips kā tas AKM ir pasaulē labākais ierocis. zusi - ja Tev izdosies pabūt kaukāzā - lūk tur ir "dvēseliskās nācijas", nopietni.
1 1 atbildēt
fakts nav ko radiit krievu filmas latvijas kinoteatros,kur veel pasaulee normalaas valstiis raada krievu kiniiti? sviests
1 2 atbildēt