local-stats-pixel fb-conv-api

Vai pie visa vainigi krievi?33

14 2
Nesen ar draugu aizgajam uz filmu "Обитаемый остров". Filma bija sudiga, bet runa nav par to. Pagaja 10 minutes pec seansa sakuma, pirmas rindas vidu apsedas divi latvieshu jaunieshi un saka runat. Runat skali. Tik skali, ka pat tad, kad uz ekrana kaut kas notika, vinju sarunas vareja dzirdet visa zale.
Sakuma visi izlikas ka nekas nenotiek, laikam domaja ka tie parunas un pierimsies. Bet ta ka vinji to darit netaisijas, kada meitene diezgan pieklajigi paprasija but klusak. Nekadas reakcijas. Tad kads puisis kaut ko vinjem pateica, jau netik pieklajigi. Tad vel. Un taja bridi, kad viss vareja beigties ar kautinju, viena sieviete izgaja no zales un atnaca atpakalj ar apsargu, kam pec 5 minutem izdevas pierunat vinjus iziet no zales.
Kads raksts butu avize, ja tas notiktu? "Huligani kinoteatri piekauj divus puishus", un raksta sakuma izraditos ka huligani ir krievi.
Tatad cilveki speciali iztereja naudu, lai atnaktu uz filmu kas vinjem ir dzilji pie kajas tikai ta iemesla delj, ka "ta ir krievu filma tatad tur bus krievi un mes vinjiem izbojasim garastavokli un mes esam latvijas patrioti urlas braucat prom vagonos uz savu rodinu".
Cik daudz cilveku Latvija doma, ka pie visa vainigi krievi? Domaju vel mazliet, un izradisies, ka ari ekonomiska krize nav musu valdibas padarishana, bet Maskavas roka.
Mums ir mazliet cita mentalitate. Pameginiet atcereties "skolu reformu". Vai jus zinajat, ka krievu skolas priekshmetus latvieshu valoda saka ievest daudz agrak pirms pie varas atnaca Jaunais Laiks? Man ir 24, bet pat es atceros biologiju un fizkulturu, kas mums bija pa pusei latvieshu valoda. Eksameni latvieshu valoda, utt. Un visi to uztvera normali, jo par reformu neviens nekliedza pa TV, bet vienkarshi mierigi ieveda.
Tad pie varas atnaca Repshe un butiski pateica: "Jaunie laiki ir klat, un tagad jopt mes tos sasoditos krievus noliksim pie vietas!". Krievu oppozicija to izmantoja un saka izvest skolenus uz ielam. Krievi domaja ka vinjus piespiezh aizmirst krievu valodu, bet latvieshi domaja ka kreivi atsakas macities valsts valodu.
Panjemsim grautinjus 13 janvari. Protams, tas bija stulbi un nepareizi. Bet krievvalodigie demonstranti negaja tur ar lozungu "ROSSIJA MATUSHKA", nu iznjemot provokatorus. Tie naivie skoleni reali domaja, ka kopa ar latvieshiem cinas par vai pret kaut ko. Vinjus neatveda ar autobusiem, vinji atnaca pashi, es to zinu jo taja diena sava portala lasiju komentarus.
Jo vairak tiem skoleniem liks saprast, ka vinji ir ienaidnieki savai valstij, jo sudigaka situacija kljus nakotne.
Esmu dzimis Maskava, bet Latviju uzskatu par "savu". Jau 6 gadus stradaju latvieshu kolektivos, satikos ar latvieshu meiteni. Es maksaju nodokljus un atbalstu Latvijas razhotajus. Un tieshi tapec es jutos apvainots, kad mani uzskata par ienaidnieku.
Jo es neesmu.
Un mes neesam.
14 2 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000
Ir normāli Latvieši un Krievi! Un ir tizli Latvieši un Krievi! Tie tizlie visu aizsāk..
5 1 atbildēt
Tatad cilveki speciali iztereja naudu, lai atnaktu uz filmu kas vinjem ir dzilji pie kajas tikai ta iemesla delj, ka "ta ir krievu filma tatad tur bus krievi un mes vinjiem izbojasim garastavokli un mes esam latvijas patrioti urlas braucat prom vagonos uz savu rodinu". krievi boja latviesiem ne tikai kino... Timofeja viedoklis ir saprotams, es ari ta justos, bet nu jatzist, ka problemas taisa Latvijai nedraudzigie krievvalodigie, un tadu ir tiesam daudz, un tie ari met enu uz visu Krievu naciju, jo ikdiena nakas redzet tas melno pusi, sadus degeneratus un urlas kam acis spid ka tik kadam skolenam nonemt telefonu un naudu, lai pec tam nonarkotos. kas truace latvijas krievvalodigajiem pa so neatkaribas laiku iemacities latviesu valodu, nolikt naturalizacijas eksamenu un iegut pielsonibu lai varetu nemt dalibu jebkuras velesanas. Bet ne, ta vieta vieglak ir blaut ka vunus te apspiez utt. protams, maskavas ietekmi ir gruti nepamanit, kaut vai regularos putina apvainojumus baltijas valstiem par ''tautiesu'' tiesibu parkapumiem. Butu nemis savus ''tautiesus'' uz krieviju lai stute sienas taja. Latvijai tadi nav vajadzigi! Ir daudz krievvalodigie, kas pienem Latviju, ka savas majas un ari attiecigi pret to izturas. Neviens jau viniem neliedz svinet savus svetkus- pareizticigo ziemassvektus, ajuno gadu, lieldienas utt. Bet nevajag jau to bazt acis latvieshiem. Tikpat daudz ir ari latvieshu, kuri nezin, ko mes svinam 11. novembri utt. Es uzskatu, ka ir japienem valsts kura tu dzivo likumi, kartiba, simboli utt. Ja nevar to izdarit un vel uzdrikstas raudat un d*let uz savas ''apspiestibas'' rekina..nu piedodiet atvainojiet... Jums Latvija ir nekavejoties japamet
4 0 atbildēt
Tev ir smadzenes, piedevām, lieliski funkcionējošas. Apsveicu! emotion
3 0 atbildēt
man nav nekādu pretenziju pret krieviem, bet bišķ besī šitā propoganda, ka krievi ir ''dvēseliski, plašu sirdi'', bet latvieši ''auksti, viens otram labāka uzkoda'' utt, latviešiem ir mazvērtības kompleksi
3 0 atbildēt
Labs raksts, liek nedaudz padomāt par to, ko teici un neapšaubāmi ta ir patiesība, taču nejau visi ir tādi ka Tu un nejau visi latvieši, kurus tu pieminēji ir tādi paši.
3 0 atbildēt
Man tiešām žēl to krievu, kas dzīvo ar naidu pret Latvijas valsti, tautu valodu. Daudzi uzskata, ka viņu dzimtene ir matuška Krievija, arī himna un prezdents viņu, fano par Krievijas izlases komandām, svin jauno gadu pēc Krievijas laika, bet galveno tā arī nav sapratuši, ar šādu attieksmi viņi nav piederīgi Latvijai un Krievijai arī nav vajadzīgi, viņi ir tikai peškas Krievijas politiķu cīņai pret Latviju. Diemžēl paši viņi atgrūž no latviešu sabiedrības, ir tak bieža parādība, ka starp latviski runājošiem viens krievvalodīgais runās ar visiem krieviski principa pēc, lai arī runā latviski, nu un saprotams,ka viņu vairs neaicina kompānijā. Pēc tam var skaļi bļaut, ka latvieši atgrūž cittautiešus, neļauj intigrēties. Kā viena inteleģenta sieviete no Krievijas teica par tiem latvijas krieviem, valodas zināšana vai nezināšana ir kultūras jautājums, nevis politikas. Tas ir, jo vairāk valodas tu zinu, jo labāk tak. Vai tad mēs viņus dzenam prom, vienīgi pieprasām cienīt valsti, kur viņi dzīvo. Latvija ir viena un tur ir viena valsts valoda, bet ir tak tādas pašas iespējas, ka čigāniem, ēbrejiem uc, kas izveidojuši savas kultūras centrus Latvijā.
3 0 atbildēt
timofej tu esi vecis!!
2 0 atbildēt
Timofej es domaju ka tavs raksts ir nedaudz parspilets, bet es tev pilniba piekritu..... esmu latcvietis un man nekad nav bijushi, nav un nebus iebildumi pret krieviem, un man zel ka tu juties slikti....
2 0 atbildēt
nekaadu pretenziju nau, jo pasam senchi ir krievu tautiibas.. :) bet raksts viennoziimiigi uz goda! emotion
2 0 atbildēt
Tam ka krievi nav liekami viena kulite es pilniba piekritu. Pasam ir krievu tautibas draugi un vini nearko neatskiras no latviesa. Bet 13 janvari piedalijas krievu tautibas skoleni kur izkliedza tekstinus ka no gramatas , tatad vini tika tam apmaciti un gan jau kads ari maksaja...
2 0 atbildēt
Un arī bieži krievi citu filmu laikā atnāk iedzēruši utt un izturas vēl rupjāk un kad tu viņam paūdz būt kluisam tad labākajā gadījumā tevi rupji nolamā.
3 1 atbildēt
Timofejs no mani liels plussss vairak tadu cilveku ka tu ..... :)
1 0 atbildēt
esen ar draugu aizgajam uz filmu "Обитаемый остров". Filma bija sudiga ------------------------------------------------------------------------------------------- 1.Filma bija laba ja iedzilinaties Mansviedoklis man patika 2. Ists Latvietis izdzirdot vardu Krievs paliek noodusmam sarkans un grib kauties jau :))) 3. Es mu bijis Turcija esmu runajis ar Krieviem un zinat cik jums tas ar nepatiktu vini normali cilveki izdzirdot vardu Latvija,latviesi neko nesak mierigi runa jauta kaa mees te dzivojam un taa talak.... ------------------ <C> Cangals sry aizmirsu ielogoties :)
1 0 atbildēt
Timofejam + par rakstu. Tā jau sanāca, ka Latvija ir brīva tikai samērā neilgu laiku, tāpēc jāsamierinās ar to, ka latviešiem ir jādala sava teritorija ar citu tautu pārstāvjiem. Mazākumtautību iedzīvotājiem Latvija arī ir dzimtene. Jo daudzi ir šeit dzimuši. Un nedrīkst jaukt jēdzienus "dzimtene" , "nācija" un "tauta".
1 0 atbildēt
Un jautajums paliek, vai pie visa vainigi krievi????
1 0 atbildēt
Domaju ka daudziem tiem krieviem kas macas latviesu valodu un ir kadam latvietim labs draugs sis raksts neiet pie sirds... Krievi ir atverti un laipna tauta it ipasi ja to izjut ja aizbrauc uz krieviju. protams latvija ari tadu ir daudz. Bet briziem liekas ka musu kaimini Lietuviesi ir vel dumaki par krieviem. regulari tiku braukajis no rigas ar prami uz stohkolmu, un ja bij kads insidents tad 100% taja bij iesaistiti leisi. Bet to neviens neredz jo leisi latvija nedzivo diezko.
1 0 atbildēt
es jau runāju par īstajiem krieviem, nevis tiem, kas aizmirsuši savas saknes, kurus pat krievijā dzīvojošie nosoda un neuzskata par īstiem, bet gan par pagrabu žurkām :) par Kaukāzu tautām absolūti varu piekrist.. sirsnīgāku cilvēku uz zemes nava :D
1 0 atbildēt
visās tautībās mēdz būt stulbi cilvēki. par nožēlu esmu redzējusi arī latviešu urlas.
1 0 atbildēt
Cik noprotu timofejs pats ir krievvalodīgais tāpēc būtu labi ja rakstu būtu izveidojis ne krievs ne latvietis bet cilvēks no malas kas būtu neitrāls. Bet jāpiekrīt kādēļ latviešu kino rāda filmas krieviski tāpat arī tv kur reklāmas aizvien biežāk ir krievu valodā. Mēs tak Latvijā dzīvojam
2 1 atbildēt
vo vo ...
1 0 atbildēt