local-stats-pixel fb-conv-api

Vācu anatoms pārdod cilvēku paliekas10

5 2
Vācu anatoms Gunters von Hagens (Gunther von Hagens), mirušo muzeja dibinātājs, no 2008. gada februāra vidus piedāvās privātpersonām nopirkt no viņa iekonservētas ķermeņa daļas kā rotājumu, relikviju vai izglītības materiālu.

Avīze The Times citē Gunteru, kuru Vācijā prese nosaukusi par „Dakteris Nāve”: „Kolekcija ar 16 caurspīdīgiem ķermeņu daļu (galvas, kakla, rupja, ekstremitāšu) griezumiem. Aptuvenā cenas būs no 1400 līdz 2800 eiro”. Gunters šādā veidā plāno pārdot 150 tūkstošus cilvēka ķermeņu daļas. Parasta kuņģa griezums maksās 350 eiro, bet īpaši liela kuņģa griezums izmaksās līdz pat 2500 eiro. Bez cilvēku ķermeņu daļu tirgošanas Gunters gribētu tirgot arī mirušu mājdzīvnieku ķermeņa daļas viņu saimniekiem. Ķermeņu daļu griezumus Gunters taisa ar speciālu zāģi, tāpēc šādi griezumi nepārsniedz 2 milimetrus. Jau tagad Gunteram ir klienti no dažādām mācību iestādēm un klīnikām.

Fon Hagens 1978. gadā patentēja arī līķu iekonservēšanas metodi. No 1990-tajiem gadiem viņš rīko arī izstādes, kur eksponāti ir iekonservēti līķi. Neskatoties uz daudzajiem apvainojumiem par ne ētiskumu fon Hagens veiksmīgi ir rādījis savu "Body Worlds" projektu dažādās valstīs. 2006. gadā viņš Vācijas austrumos atvēra muzeju.
« 1  2  3 »
5 2 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
Vācieši dažreiz izceļās ar kaut ko pretīgu un cilvēkam nepatīkamu. emotion
3 0 atbildēt
nu nepirktu es kko taadu! un ANONIIMAIS-tas naw fotoshops,tas ir issti!
3 0 atbildēt
mjā.. manuprāt nenormāli !!
2 0 atbildēt
Kādēļ "izceļās ar pretīgu un cilvēkam nepatīkamu"??? Tu sev esi pretīgs/-a? Tā ir izstāde tikai tiem diletantiem, kas vēlas savām acīm redzēt, kāds cilvēks izskatās no 'iekšpuses'. Un fotošops tas nav noteikti. Starpcitu - aprīlī šī izstāde atgriezīsies Heidelbergā, tuvākā tās apskates vieta Latvijai. Ar nepacietību gaidu, jo biļetes man jau ir (: Nosce te ipsum!
3 1 atbildēt
Nav tā kā padārgi , pat e-bay var dabūt lētāk :D
1 0 atbildēt
Nu nezinu, es savas ķermeņa daļas un orgānus atļautu lietot tikai transplantācijām... Pārdošana man šķiet amorāla, bet izstāde (izglītošanas nolūkiem) ir ok.
1 0 atbildēt
Njā... Diezgan neētiski izskatās :s Negribētu būt eksponāts...
1 0 atbildēt
fotošops
2 2 atbildēt
iespaidīgi
0 0 atbildēt
Man arī ir baigi interesanti kaut ko tādu būtu redzēt, nu iespējams tāpēc, ka esmu "trakais" biologs, ne visi to spēj izturēt.Mediķiem kā mācību līdzeklis vienkārši ideāli, labāk nevar būt. Starp citu, vismaz pēc bildēm šķiet, ka tas nav tik pretīgi kā iespitotos līķus un to daļas skatītiesemotion
0 0 atbildēt