local-stats-pixel fb-conv-api

Vācija neatbalstīs failu apmaiņas tīklu lietotāju atsl�8

6 0
Vācijas varas iestādes nav atbalstījušas tā dēvēto "Trīs brīdinājumu" projektu, kas paredz atslēgt no interneta failu apmaiņas tīklu lietotājus, kuri pārkāpj autortiesības, ziņo “Ars Technica". "Trīs brīdinājumu" koncepciju atbalsta, piemēram, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī. Tās pamatideja ir, ka lietotājiem, kas tiek pieķerti ar autortiesībām aizsargāta kontenta lejupielādē, interneta provaiders izsaka divus brīdinājumus. Ja tie netiek ņemti vērā, tad pēc trešā brīdinājuma lietotājam tiek bloķēta piekļūšana internetam.
Lēmumu neatbalstīt "trīs brīdinājumu" koncepciju Vācijas varas iestādes pieņēma pēc konsultācijām ar provaideriem. Apspriešanas gaitā provaideri un politiķi nonāca pie secinājuma, ka šī principa ieviešana būtu pretrunā ar Vācijas likumiem par personiskas dzīves neaizskaramību.
Jāatgādina, ka 2009.gada sākumā pieņēma atslēgt no interneta abonentus, kas pieķerti failu apmaiņas tīklu nelikumīgā izmantošanā, pieņēma Īrijas provaiders “Eircom”. Tas tiks darīts, ja abonenti ignorēs divus brīdinājumus par autortiesību pārkāpumiem.
Tāpat 2008. gada vasarā britu interneta provaiders “Virgin Media" rakstveidā informēja 800 savus abonentus, kuri bija fiksēti lejuielādējam mūziku no failu apmaiņas tīkliem, ka ar savām darbībām viņi pārkāpj likumu par autortiesību aizsardzību. Paziņojumā bija teikts, ka ja šie cilvēki ignorēs brīdinājumu un atkārtoti tiks pieķerti pirātiskas mūzikas lejupielādēšanā, tad riskē ar atslēgšanu no interneta, savukārt autortiesību īpašnieki varēs iesniegt tiesā atbilstošas prasības.
Jāpiebilst, ka pret failu apmaiņas tīklu lietotāju bloķēšanu ES dalībvalstīs nobalsoja arī Eiropas Parlamenta deputāti. Tomēr šim lēmumam ir tikai rekomendējošs raksturs.
6 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
vakars uz ezera, ja Latvija kko tadu izdomāas vēl..
3 0 atbildēt
Nja es berniba ar nesedeju pie kompja un daleji man prieks par to bet legali sajos apstaklos nopirkt kadus Cd vai DVD cilvekiem nau naudas un pa Tv ja neskaita ziepenes tad parejas filmas jau mal 10 gadus pec kartas . Vienigi krievijas tv var redzet jaunas filmas bet tas ir krievu. Isti nemaz nezinu tas ir labi vai slikti, koks ar div galiem..
2 0 atbildēt
tad lv ieslīgtu vēl dziļākā krīzē :D lai gan kas zina - mazāk pie kompīšiem sēdētu emotion
1 0 atbildēt
nu ko, nobeidzam vēl internetu.... Jēga būs no jaudīgiem PC, nejau kurš katrs var atļauties visulaiku pirkt visu oriģinālu, tā kā bankrots smaga ekonomiskā lejupslīde visiem asus, celeron, nu sapratāt, garantēta
1 0 atbildēt
Autortiesības suck!
0 0 atbildēt
jaa, tad netam zudiis jaudas-un vinsh nekam nederees
0 0 atbildēt
nu un? sāks viens providers mani čakarēt ar tiem brīdinājumiem, pasūtīšu na*** un paņemšu citu provaideri kam gribēsies pelnīties nevis pielaizīties MPAA,BSAA u.t.t
0 0 atbildēt
Nu tad reali lielas trubas aizies bankrota, jo ja netiek izmantots nets prieks p2p tad jau var ar lattelecom 1 majas komplektu dziivot!!!!!
0 0 atbildēt