local-stats-pixel fb-conv-api

Unikālās tehnonoģijas 2010 gadā.1

10 4

Ieskatīsimies kādas jaunas tehnoloģijas varētu būt šajā gadā, ko jau pasaulē apkopo, skan kā zinātniska fantastika, bet pārdošanā jau rodas tās...


1.Bioloģisks apgriezts sakars vai pārvalde ar elektroniku ar domas palīdzību.
Iespēja pārvaldīt elektroniku ar vienas palīdzību tikai domas gaida lietotāju kategoriju lielu daudzumu –militārpersonas, invalīdi un vienkārši lietotāji, īpaši spēļu sfērā. Skan kā zinātniska fantastika, bet pārdošanā jau rodas praktiskas ierīces pārvaldei ar datoru.
 

 



2.«Iespiešanas» elektronika. Iespēja ātri iespiest sarežģītās shēmas no kārtām, kuras pavada, izolē un pusvadītāju, ir aplūkojama kā alternatīva eksistējošs elektronikas radīšanas. Protams, ka pa komponentu izvietojuma blīvumu šī tehnoloģija būtiski zaudē mūsdienu litogrāfijai, bet izstrādāšanas ātrums, vienkāršība un shēmu radīšanas lētums padara tehnoloģiju par perspektīvu daudzos lēmumos. Piemēram, lokanu shēmu radīšana, RFID, OLED-panelējumu un citi, kur elementu blīvums ir svarīgs.
 

 


 

 



3.No «plastikas» vai polimēras atmiņa. Atmiņas radīšanas tehnoloģija uz polimēra bāzes – politiofena (polythiophenes), kurš demonstrē feromagnētiskas īpašības. Tāda atmiņa piekāpjas pa ražotspēju silīcijs, bet viņas var, kas dēvējas burtiski iespiest uz lokanu pamatu.
 

 



4.Daudzi skaita perspektīvs virziens ir EUV-litogrāfijas attīstība.....
 

 



5.Paralēli procesi kā paralēla pasaule. Tehnoloģija eksistē pašlaik divi formā un četru rindu procesori, kā arī daudz procesoru sistēmās. Tomēr, pēc EE Times domām, nākošgad tiks atlicināta lielāka uzmanība grafisku procesoru aprēķināšanas jaudas izmantošanai. Katrā ziņā OPENCL un Cuda varētu nostrādāt - kas sola pārrāvumu šai sfērā.
 


 





6. Energy harvesting vai apkārtējas vides enerģijas izmantošana. Temats tālu ne jauna (kā piemērs, rokas pulksteņi ar auto sistēmu), bet, ar patērējamās enerģijas samazināšanu ar mūsdienu čipiem, top iespējams izmantot ierīces bez barošanas avota. Nākošgad ir gaidāma manāma attīstība šajā tehnoloģijā. Bet tādas kompānijas, kā Nokia, aplūko iespēju tādiem ar ceļu manāmi palielināt mobilu telefonu darba laiku. (skat. 6. bilde)

7.Biolektronika un implanti. 2010.gadā šajā virzienā ir gaidāmi panākumi vairāk pētnieciskā apgabalā, bet eksperti tāpat gaida ierīču rašanos, kas ir gatavas pielietojumam medicīnā. Šajā virziena iespējams kļūs tā saucamās laboratorijas uz čipiem un ieviešana MEMS un biočipus šajā segmentā uz organiskas bāzes. (skat. 7. bilde)

8. Dienišķa vajadzība ir universālā atmiņā, kas ir spējīga glabāt datus daudzu gadu straumē, atļauties ciklu neierobežotu skaitli un nepiekāpties DRAM ātrumām, rada pašu dažādāko pētījumu lielo daudzumu. Uz skatienu ekspertu perspektīvas tuvā nākotnē pie atmiņas uz elektrības metāliskiem oksīdiem (conductive metal oxide, CMOx) un lielas atmiņas serveru uzglabāšanai. (skat. 8. bilde)


9. (through silicon via, TSV). Tehnoloģija ļaus ievērojami aizblīvēt čipus un būtiski pazemināt enerģijas lietošanu. Daudzas kompānijas jau aktīvi izmanto šo principu ražošanās. Kā gaida EE Times, «pārrāvums» ir gaidāms jaunos kameru sensoros. (skat. 9. bilde)


10. Atšķirīgas «bateriju» tehnoloģijas. Salīdzinot ar pusvadītāju tehnoloģijām ir tradicionāli barošanas avoti - baterijas un akumulatori manāmi atlūp no progresa. Tomēr, jau iztēlojas diezgan daudz izstrādāšanu, kas sola progresu šajā apgabalā: niķelis - (nickel oxyhydroxide, NIOOH), litija un dzelzs fosfāts, ar to izmantošanu un gaisīgo-cinku (zinc-air).
Var arī būt citas tehnoloģijas jaunas, bet tām jābūt uz reālas izmantošanas iespēju» starp šodienu un nākamo gadu.





10 4 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

labs tulkojums! Google translate emotion

0 0 atbildēt