local-stats-pixel fb-conv-api

Tūkstošiem cilvēku dodas peļņā uz ārzemēm un gatavi35

15 0
Daudzi šajās dienās sūdzas par klientu trūkumu, taču darbā iekārtošanas firmas nav to vidū. Tās piedzīvo vēl nebijušu klientu pieplūdumu, jo tūkstošiem cilvēku pamet valsti, meklējot darbu ārzemēs. Turklāt cilvēki vairs neizvirza nosacījumus, kādus darbus svešā valstī vēlētos strādāt. Aizbraucēji gatavi pieņemt gandrīz jebkādu piedāvājumu.

Divdesmitgadīgā Anna nesen beigusi skolu. Kādu laiku strādāja par pavāru, taču štatu samazināšanas dēļ jau mēnesi ir bezdarbniece. Radinieku mudināta, viņa nolēma doties prom. 12. februārī Anna atvadīsies no saviem mīļajiem un lidos uz Lielbritāniju strādāt dārzkopības uzņēmumā. Neziņa par nākotni ir liela, arī bailes sajūta brīžiem uzmācas, taču vēlme strādāt stāv pāri visam. Anna (20): "Galvenais, ka darbs ir. Man vienalga kur strādāt. Pieredze arī būs." Arī baušķenieks Aleksandrs jau ir ceļa jūtīs. Norvēģijā viņš pārvadās pastu. Svešā valstī vīrietis cer ne tikai nopelnīt iztikai, bet arī kaut ko iekrāt, lai pēc pāris gadiem, iespējams, atkal atgrieztos Latvijā, lai sāktu jaunu dzīvi. Aleksandrs (32): "Atkal izdomāju braukt uz ārzemēm. Pirms diviem gadiem biju Lielbritānijā, strādāju par metinātāju. Pēc tam sagribējās atpakaļ uz Latviju. Paliku bez darba un tagad došos uz Norvēģiju." Darbiekārtošanas firmas pārstāvis uzsver, ka interese par darba iespējām ārvalstīs ir ļoti liela jau kopš rudens. It īpaši iedzīvotāji tīko iegūt darbu Skandināvijā. Ginters Puriņš, "GP Recruitment"vadītājs: "Šajā biznesā strādāju piecus gadus un to, kas notiek šogad, vēl nekad nebiju piedzīvojis." Uzņēmuma telefons nepārstāj zvanīt, bet elektroniskais pasts ir pārpildīts. Dienā "GP Recruitment" vēršas vidēji 50 personas. Nāk ne tikai darba ņēmēji, bet arī cilvēki, kuri iepriekš nodarbojās ar savu uzņēmējdarbību. Ginters Puriņš: "Nāk pat Latvijas patrioti, kuri saka: nekad nebiju domājis, ka pienāks laiks pamest Latviju. Bet tas ir noticis." Visaktīvāk darbu meklē Vidzemnieki, kā arī cilvēki vecumā no 45 līdz 55 gadiem. Vēlme aizbraukt no Latvijas joprojām ir arī jauniešiem, kuri te neredz iespēju attīstīties - viņu vidū ir arī Edgars. Pusgadu pastrādājis Lielbritānijā, atbraucis uz Latviju un tagad atkal pošas prom. Lai gan Edgaram ir augstākā izglītība, Latvijā palikt viņš nevēlas. Tāpat jaunietis nav pārliecināts par to, vai vispār atgriezīsies dzimtenē. Edgars (24): "Pagaidām tādu domu neapsveru. Taču dzīvē nekad nesaki nekad." Darbā iekārtošanas firmas prognozē, ka pavasarī no Latvijas aizbrauks vislielākais cilvēku skaits, jo daudzās valstīs sākās sezonālie darbi.

Es gribetu dzirdet jusu viedokli saja sakaraa. Ko juus darisies?


http://www.tvnet.lv/onlinetv/lnt/zinas/article.php?id=332333
15 0 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 35

0/2000
ja mani atlaidīs tad piekaušu bosu un aizlaidīšos uz kanādu.
6 2 atbildēt
anoniimais aizver muti! lielaakaa dalja manu radu ir izkleijojushi no LV un trakaakais ka neviens negrasaas atgriezties..draugi 40 prochi ir arii aizbraukushi un paareejie apsver domu ka arii laidiisies...eh jaamauc buus prom ar..
4 1 atbildēt
wursbrot, tu esi daunis, te par gleevumu vairs neiet ne runas, runa iet par Izdziivoshanu,ja tevi atlaiz no darba, doma tiks kkur stradaat, NEEE, DAUNI, tapeeec brauc uz citaam valstiim, domaa, PAmosties dauni, TAGAD VISI CIINAAS PAR IZDZIIVOSHANU, idiiots,tev to nesaprast , GROW UP, Idiot
3 1 atbildēt

😇

0 0 atbildēt
:D:D:D:D:D:D:D ROFL
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt

😎

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

🍕

0 0 atbildēt

0 0 atbildēt
Kas Jūs debīli esat? Kāda atšķirība - reģistrējies, vai nē? Jums noies no tā ka vārda "anonīms" vietā Jūs izlasīsiet kkādu tizlu niku????
1 3 atbildēt
Jums bļed nezaebala kopēt tos jobanos rakstus no tvnet?
1 4 atbildēt
oj, nesāc raudāt. visi mani draugi aizbrauca uz ārzemēm un es tagad esmu viens :( :( ccry cry laikam kļūšu par * un griezīšu vēnas....pat mans kaķis aizbēga uz īriju ķert peles! :[ cry cry...un tie tizlie anonīmie tože zaibaļi - pat reģistrēties negrib cry cry cry * kid
1 5 atbildēt
man ir darbs unnekur netaisos doties. ja kaut kas noies greizi, jau celjaziime uz floridu ir, tomeer es nepadoshos tik vienkarshi, kaa liela dalja sheit.
1 5 atbildēt