local-stats-pixel fb-conv-api

Tūkstošiem cilvēku dodas peļņā uz ārzemēm un gatavi35

15 0
Daudzi šajās dienās sūdzas par klientu trūkumu, taču darbā iekārtošanas firmas nav to vidū. Tās piedzīvo vēl nebijušu klientu pieplūdumu, jo tūkstošiem cilvēku pamet valsti, meklējot darbu ārzemēs. Turklāt cilvēki vairs neizvirza nosacījumus, kādus darbus svešā valstī vēlētos strādāt. Aizbraucēji gatavi pieņemt gandrīz jebkādu piedāvājumu.

Divdesmitgadīgā Anna nesen beigusi skolu. Kādu laiku strādāja par pavāru, taču štatu samazināšanas dēļ jau mēnesi ir bezdarbniece. Radinieku mudināta, viņa nolēma doties prom. 12. februārī Anna atvadīsies no saviem mīļajiem un lidos uz Lielbritāniju strādāt dārzkopības uzņēmumā. Neziņa par nākotni ir liela, arī bailes sajūta brīžiem uzmācas, taču vēlme strādāt stāv pāri visam. Anna (20): "Galvenais, ka darbs ir. Man vienalga kur strādāt. Pieredze arī būs." Arī baušķenieks Aleksandrs jau ir ceļa jūtīs. Norvēģijā viņš pārvadās pastu. Svešā valstī vīrietis cer ne tikai nopelnīt iztikai, bet arī kaut ko iekrāt, lai pēc pāris gadiem, iespējams, atkal atgrieztos Latvijā, lai sāktu jaunu dzīvi. Aleksandrs (32): "Atkal izdomāju braukt uz ārzemēm. Pirms diviem gadiem biju Lielbritānijā, strādāju par metinātāju. Pēc tam sagribējās atpakaļ uz Latviju. Paliku bez darba un tagad došos uz Norvēģiju." Darbiekārtošanas firmas pārstāvis uzsver, ka interese par darba iespējām ārvalstīs ir ļoti liela jau kopš rudens. It īpaši iedzīvotāji tīko iegūt darbu Skandināvijā. Ginters Puriņš, "GP Recruitment"vadītājs: "Šajā biznesā strādāju piecus gadus un to, kas notiek šogad, vēl nekad nebiju piedzīvojis." Uzņēmuma telefons nepārstāj zvanīt, bet elektroniskais pasts ir pārpildīts. Dienā "GP Recruitment" vēršas vidēji 50 personas. Nāk ne tikai darba ņēmēji, bet arī cilvēki, kuri iepriekš nodarbojās ar savu uzņēmējdarbību. Ginters Puriņš: "Nāk pat Latvijas patrioti, kuri saka: nekad nebiju domājis, ka pienāks laiks pamest Latviju. Bet tas ir noticis." Visaktīvāk darbu meklē Vidzemnieki, kā arī cilvēki vecumā no 45 līdz 55 gadiem. Vēlme aizbraukt no Latvijas joprojām ir arī jauniešiem, kuri te neredz iespēju attīstīties - viņu vidū ir arī Edgars. Pusgadu pastrādājis Lielbritānijā, atbraucis uz Latviju un tagad atkal pošas prom. Lai gan Edgaram ir augstākā izglītība, Latvijā palikt viņš nevēlas. Tāpat jaunietis nav pārliecināts par to, vai vispār atgriezīsies dzimtenē. Edgars (24): "Pagaidām tādu domu neapsveru. Taču dzīvē nekad nesaki nekad." Darbā iekārtošanas firmas prognozē, ka pavasarī no Latvijas aizbrauks vislielākais cilvēku skaits, jo daudzās valstīs sākās sezonālie darbi.

Es gribetu dzirdet jusu viedokli saja sakaraa. Ko juus darisies?


http://www.tvnet.lv/onlinetv/lnt/zinas/article.php?id=332333
15 0 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000
LV dirsā aizgājusi.. jau kādu laiku
8 0 atbildēt
Fakts!! piekriitu pats pa norvegiju vienu briidi n*s,tagad atkal LV!!emotion sezonalie darbi tiesi ta uz pavasari.
7 0 atbildēt
Nav jau brinums ka visi tgd brauc projam :( situacija valsti nav spozha
7 0 atbildēt
pagaidaam kameer studeju,negribaas braukt prom... bet nezinu ko dariishu taalaak... ja shaadi turpinaasies nekas cits neatliks kaa braukt uz aarvalstiim! Pagaidaam doma ir vasaraa uz Kipru braukt...
7 0 atbildēt
Drizaak gljeevi ir tie "100 gudrie" kuri rullee muusu valsti arvien dziljaak bedree un nevar atkaapties no amata. Un Parvaakties uz citu valsti nav gleevi lai izdziivotu. Kaada jega stradaat pa 250 LS menesii un ja vell ir 2 beerni. VNK nav ko eest jau komunaalos knapi var savilkt nemaz nerunaajot par kautkaa jauna nopirkshanu piem TV vai ko taadu. Latvijas zemi es miilu bet ne valdiibu.
7 0 atbildēt
ceru kad es saakshu straadaat tad darbs buus!
6 0 atbildēt
ja nebūs iespēja pēc studiju beigšanas/pātraukšanas atrast darbu tepat, būs vien jāmauc uz ārzemēm
6 0 atbildēt
Anonīms komentārs 2009-02-08 15:40:28 es neshaubos ka izlasim tizlu niku,jo deru uz visiem 100 % ka neko gudru jau tu neuzraxtiitu! ja tev kkas nepatiik tad nebaaz savas mazaas negliitas achteles spokos.lv
6 0 atbildēt
Es arii lidoshu uz aarzemeem,apriilja viduu,kad saaksies sezona:)
6 0 atbildēt
:D:D :D:D:
6 0 atbildēt
pēdējais lidostā izslēdz gaismu.....laiks parūpēties par sevi netikai par šo birokrātisko valsti kurā mūsu nodokļa maksātāja naudiņa aiziet 100 pakaļās
6 0 atbildēt
vēl nedaudz vairāk par gadu, lai pabeigtu studijas un tad ar jātinas..
6 0 atbildēt
Tew nezaebalji buut anonimajam?
5 0 atbildēt
anoniimais ar FLorid,bljeg,ne visiem ir taada situaacija kaa tev, DAUNI
6 1 atbildēt
Laik KOpEEE!! MAN PATIK!!! VIni izveleJAS VISLABAKO UN SEIT KOPE! TA IR JASTRADAAA!!! MALACI!!!
5 0 atbildēt
Anonīms komentārs 2009-02-08 14:15:45 Laik KOpEEE!! MAN PATIK!!! VIni izveleJAS VISLABAKO UN SEIT KOPE! TA IR JASTRADAAA!!! MALACI!!! ____________________________________________________________________________________ Pats labaak ieliec kaadu raxtu nevis tikai gudri dirs, ja pats nevari pat pieregoties tad vispaar nerunaa par to ka citi ir slinki un neko praatiigu nedara es vnk ieliku kautko kas man likaas svariigi.
5 0 atbildēt
Nez man jau nepatīk tie aizbraucēji (tie kas nedomā braukt atpakaļ) manuprāt tas ir nožēlojami un gļēvi tā pamest savu valsti.
5 0 atbildēt
Es ar braukcu prom...Pabeidzu skolu un dodos pasaule...Itka vis jau norunats tik jadoma par ko gribu stradat vai ari kas vispar bus....Tomer vel 3 gadi jamacas...Vis kas var pa to laiku notikt! Jacer uz to labako, jo atrasties Latvija ir nozelojami par prieks manim...
5 0 atbildēt
Kad es izaugsu liels es klusu par pilotu un stradu norvegija uz kadu gazes kompaniju vedasu stradniekus, aprikojumu uz naftas,gazes ieguves platformam :)
5 0 atbildēt
pareizi dara,ka brauc prom, naudinju ta4 vajag :D
5 1 atbildēt