local-stats-pixel fb-conv-api

Tikai Ulmanis spēja nokratīt parazītus no tautas kakla.8

Mums tagad tāds cilvēks noderētu!!

Kā raksta Sestdiena, kāds vēsturnieks Gatis Krūmiņš esot atradis neredzētu kompromatu par Kārli Ulmani - kvīti par 5000 Ls ziedojumu MOPR (Sarkanajai palīdzībai).Tas it ka liecinot par Ulmaņa konformismu. Arī profesors Stranga brīnās, ka neviens tādu šausmīgu faktu neesot zinājis.

Patiesībā tas nav nekas jauns. Nordik 2000. gada izdotajā Igora Vārpas grāmatā “Latviešu karavīri zem Krievijas impērijas, Padomju Krievijas un PSRS karogiem” minētais fakts ir pieminēts. Smieklīgākais, ka šāds “ziedojums” liecinot par kolaboracionismu. Minētais “ziedojums” bija tik pat brīvprātīgs, kā rīdzinieku atskaitījumi no algas Rīgas “atbrīvotāju” piemineklim Pārdaugavā vai latviešu zemnieku “brīvprātīgā” parakstīšanās uz Staļina valsts aizņēmuma obligācijām. Čekists Sudoplatovs savās atmiņās raksta ka jau otrajā okupācijas dienā Latvijā tika pārņemtas visas bankas. 12.jūlijā Ulmanim neviens neprasīja ko pārskaitīt vai nepārskaitīt.

Kas attiecas uz Ulmaņa politikas vērtējumu, tad būtu jāatzīst, ka viņa mērķis nebija militarizēt ekonomiku, bet gan padarīt latvieti par saimnieku savā zemē.

Pāris gados no latviešu tautas kakla tika nokratīti visi parazīti- ebreju baņķieri, vācu muižnieki un rūpnieki, kā arī krievu lieltirgotāji. Armijas ekonomiskā veikala celtniecība pārtrauca Marijas ielas bodnieku blēdības. Bekona, sviesta, koku un linu monopola izveidošana izsita no svešzemju spekulantu rokām iespēju iedzīvoties uz latviešu zemnieku rēķina. Banku un rūpnīcu pārņemšana dažos gados radīja modernu latviešu uzņēmēju-vadītāju paaudzi. Latvija no agrāras valsts dažos gados kļuva par augsto tehnoloģiju eksportētāju. Pasaule iepazina latviešu sakaru centrāles, radioaparātus, fotoaparātus un sporta lidmašīnas. Iekšējam patēriņam tika ražoti automobiļi un drīzumā bija jāuzsāk traktoru ražošanu. VEF uzvarēja konkursā par moderno telekomunikāciju ieviešanu Somijā. Latviešu veiksmes stāsts ir kā dadzis acīs Krievijas propagandistiem un pašmāju integratoriem, kas sapņo par divu kopienu līdzāspastāvēšanu. Diemžēl boļševiku iebrukums pārtrauca Latvijas attīstību uz daudziem gadiem. Bet tagad atkal tiek izplatīts mīts, ka tikai ārzemnieku vadībā Latvijai ir cerības uz uzplaukumu.

Nožēlojami izklausās dažu vēsturnieku murgi par Latvijas nevēlēšanos pretoties, zinot, kā sabruka tik militarizētu valstu, kā Francijas vai Čehoslovākijas aizsardzības sistēmas. Vēsturnieki noklusē faktu, ka Somiju no padomju okupācijas izglāba Hitlers, brīdinot Molotovu, 1940. gada novembrī Berlīnē, ka Vācija iebildīs pret atkārtotu PSRS uzbrukumu.

Kas attiecas uz vēsturnieku-zemnieku Krūmiņu, kurš aktīvi piedalijies “trūcīgo “ zemnieku protestā, braucot ar 150000 latu vērtiem traktoriem uz Rīgu, tad izskatās, ka viņa mērķis, kompromitējot Ulmani kā LZS dibinātāju, ir palīdzēt bijušajam zemnieku saeimas līderim Brusam iekļūt Saeimā.
8 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Tie bija tie laiki, kad vara nevarēja pārāk paļauties uz savu aizsardzibu, kā arī zaudēt šajā gadījumā nevarēja neko, šodien, veicot kaut līdzīgu apvērsumu, jārēķinās, ka pastāvošā vara ir nobarikādējusies ar tādiem pakalpiņiem, kā DP, visur sabāztiem ielikteņiem, kuri jebkurā mirklī šo pasākumu pārvērstu par dramatisku, pie reizes paši Latvieši tiktu izsviesti no ES un NATO, kā iekšēji politiski nestabila valsts, līdz ar to neviens šodien nevēlētos uzņemties Ulmaņa misiju, jo to atkārtot ar tādiem pašiem panākumiem ir praktiski neiespējami.....
3 0 atbildēt
diezgan vienpusiigs viedoklis. tie pashi trimdnieki to situaaciju aprakstija mazliet savaadaak.bet pagajushaa gadsimta veesture ir paraak striidiiga, lai vareetu tik droshi taadus rakstus drukaat
3 1 atbildēt
Jaa taads cilveeks mums tik tieshaam nodereetu Vaira ar bij vecene ar Pautiem bet Zatlers ar nav sudiigs, dieneejis par dakteri shis ar gan jau var kautko saglaabt bet tie ati un godmanji vispaar nerulee un kad vinji lasiisies vispaar prom no shitaas valst?! Karlis Ulmanis lika taadiem akstiem ka godmanis un atis slauciit ielas pa briivu bet tgd visiem ne nu gluuzhi pox bet nu vnk neko nevar taa iisti izdariit. a man vispaar zb shitaadus diktaatus raxtiit laab es eju guleet. .....................................
2 0 atbildēt
Kārlis Ulmanis bija un būs vienīgais Latvijas Prezidents!!!! Pārējie visi ir sīki mīzali uz šī ģēnija fona.
2 1 atbildēt
nu bij jau bij ar miinusiem Uljmans, bet tautai bij darbs un pārticība!
1 0 atbildēt
Hz....LV pat brinumi vairs nepalidzes!
0 0 atbildēt
Nu wot galvenais jau ka bija darbs un bija ko eest nevis takaa tagad nav ne darba un nav ne nauda lai paeestu dirsaa mati ;
0 0 atbildēt
katrā ziņā, ir tāds respect šitam opim no manis ;) ja tas meierovics vecajos labajos laikos saveda kārtībā ārpolitiku, tad ulmaņkārlis vnk super sastrādāja iekšpolitiku. onka ar apgriezieniem :))
0 0 atbildēt