local-stats-pixel fb-conv-api

Stāsts par bildi 325

21 0
Turpinām ar bilžu stāstiem, nepilnus 30 gadus vecs notikums

Omaira bija 13 gadus veca kolumbiešu meitene, kas dzīvoja Armero pilsētā kopā ar vecākiem, brāli un onkuli. Kādā novembra naktī viņa un viņas ģimene pamodās no drausmīga trokšņa - no netālu esošā vulkāna uz viņu pusi plūda vulkānisks šķidrums - lahars - kaut kas līdzīgs ūdens, dubļu un vulkānisku iežu upei, kas noslaucīja visu savā ceļā. Omairas ģimene devās uz kalniem, lai paglābtos, bet pa ceļam pakrita meitenes brālis un viņa apstājās, lai censtos brāli atbrīvot.

Viņa nepaspēja aizbēgt un tika iesprostota zem betona, lahara un pašas mājas drupām. Kad glābēji centās viņu atbrīvot, viņi secināja, ka meitenes kājas ir tā iesprostotas, ka nav iespējams viņu dabūt laukā; glābēji palika blakus meitenei, kaut arī nespēja neko darīt, lai viņai palīdzētu.

Trīs dienas Omaira bija iesprostota līdz kaklam, viņa mocījās, bet centās tai pašā laikā būt stipra un saglabāt skaidru apziņu. Brīžiem viņa pat lūdza apkārtējos doties mājās, lai viņi varētu atpūsties.
Trešajā naktī viņai sākās halucinācijas; gangrēna un hipotermija bija meiteni pieveikušas.

Viņa ir palikusi daudzu cilvēku atmiņā tieši ar to, ka, kaut arī bija vēl tikai bērns, spēja saglabāt mieru un apziņu pat tik traģiskā situācijā kā šī.

Tādas Armero pilsētas vairs nav, vulkāns vienas nakts laikā bija nogalinājis 25'000 no 30'000 cilvēkiem, izdzīvojušos novirzīja uz tālākām pilsētām. Armero vietā tagad ir tikai daudz krustu, kas atgādina par dabas neparedzamību.
21 0 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000
flaretta atkal izceelaas.....nebuutu taas bildes nebuutu sho diskusiju.....un te deru vinju nofocheeja peec glaabshanas meeginaajumiem
8 0 atbildēt
tik tiesam tas skatiens ir tik baiss !
6 0 atbildēt
flaretta - to meiteni nevarēja izglābt :(
5 0 atbildēt
Bildē viņa izskatās bailīgi. Acis.. emotion emotion
5 0 atbildēt
Čurčika ideja ir stilīga.
5 0 atbildēt
traki
4 0 atbildēt
rokas jau atmiekskeejusas...
4 0 atbildēt
Psc , nedaudz šausmīgi!
4 0 atbildēt
vienīgais, ko es nespēju saprast ir - kāpēc viņai visas acis ir brūnas, var pat teikt, ka melnas. Kur acu baltumi pazuduši?! :o
3 0 atbildēt
ir un nav ........taatad vinjai tur nemaz nebija jaabut
3 0 atbildēt
hmmmm ......man pohuj es pie datora.....es domaaju ka vinja vienkaarshi ar (muusdienu cilveeku izspratnee "brinumainaam"speejaam) deva kermenim dubultu slodzi tadejaadaa veidaa paarveidojot acis utt....jo cilveeks ar vaaju izspratni un apzinju un izsteeli buutu tur atspraadzis pa 12 stundaam........meitene naakamajaa dziivee noteikti buus cilveeks ar attiistiitaam gariigaam speejaam.....un kas zin kas no vinjas veel sanaaks.......NAUKO PAARDZIIVOT MEMLJAKI
2 0 atbildēt
nabaga meitenīte.. :(
2 0 atbildēt
Churchiks- protams ka tavs viedoklis ir vispareizākais!
2 0 atbildēt
renaams tu laikam dzemdeejis neesi. spraags un kaa veel:/ no spiediena. melnas acis naw,bet sarkanas gan ir...
2 0 atbildēt
skumiigi emotion
2 0 atbildēt
Skumji! emotion
2 0 atbildēt
emotion
3 1 atbildēt
Asins vadi nespragst tadaa limeni lai aci padaritu viscaur sarkanu vai melnu(?) Ja spragst tad acs ir plankumaina vai iesaarta.
2 1 atbildēt
oj traki
1 0 atbildēt
šausmas, tiešām drūmi pavadīt pēdējās dzīves dienas šādā veidā, zinot, ka tev nav iespējas izglābties un vēl paspēt kko izdarīt. :(
1 0 atbildēt