local-stats-pixel

Staro Rīga.18

30 1
..ou.. nu baigais.. kas tādā gadījumā būs uz LV 100.. ? - Staro Latvija ? ;D


Neticamas pārvērtības notikušas Rīgas centrā, kur Latvijas dzimšanas dienas svētku ietvaros no 14. līdz 18. novembrim norisināsies pirmais Gaismas festivāls „Staro Rīga”.

Izgaismotas ēkas, pilsētvides objekti, tilti un laukumi, krāsainu gaismu un lāzerstaru instalācijas veselus piecus vakarus būs skatāmas Rīgā, turklāt izveidoti arī trīs pastaigu maršruti, kuri ļaus secīgi izstaigāt un apskatīt visus Rīgā redzamos gaismas mākslas objektus.

Festivāla atklāšana notiks 14. novembrī 18:30, kad no AB dambja varēs vērot pakāpenisku Daugavas krastmalas objektu iegaismošanos. Tiem, kas netiks uz pasākumu klātienē, festivāla atklāšanu un galveno objektu iedegšanu būšot iespēja vērot arī LTV tiešraidē.

Pastaigu maršruti:

- Viens pastaigu maršruts (sarkanā krāsā) sākas uz AB dambja un noslēdzas Brīvības bulvārī, ļaujot apskatīt 14 izgaismotus objektus pilsētas centrā un Vecrīgā.

- Otrs maršruts (zilā krāsā) sākas 11.novembra krastmalā un, metot līkumu caur Kronvalda parku, noslēdzas Vērmanes dārzā, iekļaujot 12 gaismas objektus.

- Trešais maršruts (zaļā krāsā) ļaus apskatīt desmit izgaismotus objektus no Centrāltirgus Spīķeriem līdz Alberta ielai.

Tāpat izgaismoto Rīgu būs iespējams apskatīt no kuģīša „Maria”, kas piemērotos laika apstākļos no 14. līdz 17.novembrim dosies braucienos pa Daugavu.

18. novembrī 21:00 festivālu noslēgs Latvijas 90 gadu jubilejai veltīts multimediāls gaismas priekšnesums Daugavmalā.

Pilsētas informācijas centros (Rātslaukumā un Vērmanes dārzā) var saņemt karti ar festivālā iekļautajiem gaismas objektiem un maršrutu kartēm, sīkāka informācija atrodama arī festivāla mājas lapā: www.staroriga.com

Skaistas bildes ar izgaismotiem objektiem Rīgā apskatāmas arī šajā fotoreportāžā!

Reklāma
Reklāma
30 1 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 18

0/2000
Skaisti jau skaisti....tomēr es joprojām neredzu, kur tā visa nauda tika iegrūsta. visu šo varēja dabūt uz pusi lētāk
4 0 atbildēt
tieši šodien centos izstaigāt visas vietas. vislabāk bija Vērmanītī, Kongresu namā, bet strūklaku pie operas, goda vārds, nesapratu:D jā, ir naudas izmešana, bet tik lieli svētki nav katru gadu, lai jau ir smukums:)
3 0 atbildēt
es uzskatu sito visu par bezjedzigu naudas izsviessanu!!izskatas jau smuki!!bet nekas labak atlaidisim policistus un uztaisisim smuku rigas centru uz 4 dienam!!labak butu nopirkusi kadu helihopteru arstiem vel vai pielikusi kautvai katram policistam pa 2 ls pie algas!!vai ugunsdzesejiem kadu kartigu agrigatu!!ne nu protams labak lai cilveki mirts lai visi zog visu un lai majas deg!!galvenais lai rigas centrs uz 4 dienam smuks!!
4 1 atbildēt
wow !!!! smuki !!!
2 0 atbildēt
nu jaa labak lai zog un nav mentu!!labak pastisimies 4 dienas uz naudas izsviessanu!
2 0 atbildēt
nu jā, nauda liela aizgājusi, bet 90.gadi ir tikai vienreiz un tik lielas dzimšanas dienas katru gadu negadās! Apaļas ir tikai reizi 10 gados tākā atbalstu ;)
2 0 atbildēt
bet tak forši nu!! :) nav ko žēloties! :p
2 0 atbildēt
Piekrītu Gnomam, iet smagā, smagā dirsā mūsu LATVIJA
2 0 atbildēt
lol avatarslol
Kad bija pagajusho gad ., njihuja neka nebija. Bac tgd baigais patriotisms visiem uznacis. :D :D :D Skola kad bija koncerts. visi runaja ta itka uz mirsanu nevis Happy Birthday Latvia :D
2 0 atbildēt
protams ka tas pats. a ko padarīs? smuki jau bez gala, žēl ka nav iespējas redzēt :/
2 0 atbildēt
Mūsu valdība pārsvarā izvēlas dārgākās un nepieredzējušākās firmas pakalpojumus , man liekas , ka ar Dienvidu tiltu tika darīts tas pats ;)
2 0 atbildēt
aii, aii, aii kaa man patiik :)) beet visu paaresteigumu sabojaaja tagadu jau zinaashu kaa izskataas :D
2 0 atbildēt
jaa riiga izstaas skaista, zheel ka tikai neilgi, vareetu vislaik :)
2 0 atbildēt
Vienkārša nauda izmesta vējā no nodokļmaksātāju kabatām...:) Butu parūpējušies par sirmgalvjiem un jaunajām māmiņām... pabalstus un pensijas būtu pacēluši... Es domāju Latvija ...100 vispār nebūs...
1 0 atbildēt
piedirsēji. būtu priecājušies par to kas ir. būtu jau nu paklusējuši par naudas izsviešanu. Varbūt kādiem vecākiem cilvēkiem šī būs pēdējā pilnā Latvijas jubileja, ko varētu atcerēties ar kaut ko krāšņu. un ne jau katru dienu šādi pasākumi notiek :)
1 0 atbildēt
GNOM , trīs gadi :D
1 0 atbildēt
dienvidu tilts nobruks ka suds!!!man pat uz telefonu iedeva 2 gadu garantiju a vini uz tiltu iedod 2 gadu garantiju!!!stulbus atskitiba liela vai es samaksaju 300ls un dabuju uz 2 gadiem garantiju vai vini samaksa 1miljonu(vai cik tur bija)nu karoch kosmisku cenu!un dabuj ari 2 gadu garantiju!!!LATVIJA IET DIRSA!!!!!
2 1 atbildēt
nu labi 3 gadi!!!tikunta latvija iet dirsa!!!nafig tadu tiltu vajag kas ir 5 reizes mazaks par sanfrancisko tiltu un 3 reizes dargaks!!NEBRAUCIET PAR TO TILTU VINS IEBRUKS!!!!
2 2 atbildēt